Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Apple uspěla v odvolání v $625,5miliónovém patentovém sporu

Co moc na to můžu říct. Ukázka toho, jak blbácky mají udělaný patentový systém v USA, který patentovému trollování pěkně nahrává.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vážně si myslíš, že profesor z univerzity v Yale bude trollovat?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jako za 625,5 milionu dolarů by trolloval leckdo :-)
Třeba pan profesor učí tělocvik.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rozumiem tomu dobre ze Apple sa odvolal na zaklade NEplatnosti tych patentov, ktore ale boli uznane ako platne? Ake dokazy musi poskytnut zalujuca strana aby sa domohla svojho prava? Naozaj zaujimva situacia.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

apple má narozdíl od profesora kapitál na právníky, takže pro něj patentový zákon platí jen když se mu to hodí (= potřebuje zabránit nové společnosti ve vstupu na trh, nebo už existujicí ve využití třeba slide-to-unlock)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

nie v USa sa pr patentovani skuma jedina vec: Ci to uz nikto nema patentovane?

Ak chce ale nejaka firma dodrzivanie patentu vymoct musi dokazat, ze to vymyslela sama a skor ako konkurencia, ktora patent porusuje. ak sud neuzna argumenty zalujucej strany vyhlasi patent za neplatny

Ziarivy priklad je

Společnosti IBM se podařilo v USA patentovat patentování - přesněji řečeno procesy od vývoje technologie přes patentování až po vymáhání patentových práv. Nyní je otázkou, jestli je toto použitelný univerzální obranný patent.

2.1. 21:48
http://www.abclinuxu.cz/zpravicky/ibm-si-patentovalo-proces-patentovani

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ale prave to ma zaraza ... pises:
"Ak chce ale nejaka firma dodrzivanie patentu vymoct musi dokazat, ze to vymyslela sama a skor ako konkurencia, ktora patent porusuje. ak sud neuzna argumenty zalujucej strany vyhlasi patent za neplatny"

Lenze sud podla toho clanku tie patenty za platne uznal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Blbost nemusíš nic takového dokazovat. Klidně si můžeš patentovat něco, co vymyslel někdo jiný (což se taky mnohokráte stalo). Musíš to jen patentovat jako první. Pokud se jedná o obecnou věc, tak ti ten patent můžou zrušit. Pokud chceš po někom, aby ti nahradil škodu za zneužívání tvého patentu, pak musíš dokázat, že ho ten dotyčný skutečně zneužívá, což je to co přesně podle mě nedostatečně prokázala žalující strana...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.