Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Apple uvádí iPod Video

Moc hezký železo. Ten design je dokonalej, neznám nic co by se s ním mohlo srovnávat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak nevim, beru to spis jako dalsi iPod na hrani hudby s tim, ze umi i malinkate video. Asi se nidky k teto variante nepriklonim, to uz si radeji poritim neco s vetsim displejem a halvne nebudu odkazan na podivna itunes, ktera u nas maji uz asi 3 roky uzasnou stranku : iTunes The best keeps getting better. Bohuzel si tam stejne nic nekoupim, protoze ony 3 roky tam je take Cumming soon... ;=[
 Moje nynejsi volba by byla jasna,  iAUDIO X5, design povedeny skoro srovnatelny s ipodem, moznaost ukladat a prenaset jakakoli data bez komplikaci patchovani firmware a nasledne zhorsene stability, podpora FLAC !,  horsi displej 160x128, moc hezke dalkove ovladani.  Volba by v tuhle chvili byula zcela jasna ;o)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Moje volba dnes by byla naprosto jasná - iStation v2. Pokud bych chtěl jenom hudbu, tak X5. Ale u něj se mi nelíbí moc design, ostatně design iPodu se mi nelíbí o nic víc. Bakelitová hračka pro děti.
No a ještě k technickym parametrum - v článku se píše, že umí MPEG4 ve VGA rozlišení. S největší pravděpodobností se jedná o MPEG-4 SP. MPEG-4 ASP (DivX, XviD atp.) pravděpodobně neumí, stejně jako QuickTime přehrávač. H264 je také MPEG-4, konkrétně MPEG-4 AVC. Chtělo by to tyhle pojmy nějak sjednotit a srovnat, neznalý člověk musí mít z tohohle v hlavě úplnej guláš.
To samé platí o typech přehrávaného videa. Kontejnery MP4 a MOV - to je O.K., ale m4v není žádný kontejner, to je elementární MPEG-4 video stream vytažený z kontejneru.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ehm, bakelitová hračka pro děti, je vidět, že jsi nic od Apple neměl v ruce, ono si to chce osahat, stejně jako produkty IBM

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> Macros

No, to já zase ano. Kdysi to byl problém, pravda, ale od doby co se Apple živí jako lepší výrobce hraček už to ani s tím designem není taková bomba.

Ačkoli i já jsem kdysi býval fanatik a nedal bych na svůj Mac dopustit :-)

Celý design iPodu je nicméně minimalistická tragédie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> jfb

... já ano. Dobře vyfouknutý bakelit, obvykle lícující dobře na sebe, občas zevnitř pobitý plechem, čas od času s podpisy vývojového týmu vylisovanými uvnitř. A ano. znám IBM, stejně jako HP a Dell a pamatuju si i spoustu dalších značek, co už dávno neexistují. IBM byl v oblasti dostupné běžným lidem jenom nabubřelý nevýkonný, konzervativní, zastaralý hardware se špatnou podporou, arogantním servisem a jen doufám, že co to IBM projelo, tak z toho ti Číňani udělají konečně něco pořádného.

Mělo to IBM něco dokazovat?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nahodov mne sa paci...ale viac ako niaky shit z 500,-

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

pro -pao- a JeCh
pao: je to kov, bohuzel, a tvim blabolenim z toho plast neudelas.
jech: prvne se poradne podivej nez ze sebe udelas hlubce...
ach jo, to je deprese tahle ublabolena neinformovana popularita :-(

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No vím že je to trochu z jiného soudku, ale já bych si spíš koupil tohle www.gpx2.com Sice nemá harddisk a je jenom na SD karty, ale přehraje určitě mnohem víc formátů než tenhle iPod. V základu umí divx/xvid v rozlišení až 720x480 při 30fps, má displej má rozlišení 320x240, ale má se k němu dát dokoupit TVout, takže by cokoliv co máte na displeji mělo jít pustit na TV, tzn. i emulátory různých herních konzolí. Velice se mi GP2X líbí, z německa se dá objednat za cca 5300Kč i s poštovným. Jenom čekám až se konečně začne prodávat a objeví se nějaké recenze.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

pozor, nový iPod stejně jako nano <b>umí česky</b> a dá se stáhnout i slovnenština. Dokonalé :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

micker> Já jsem psal o tom, ajk iPod vypadá. Pro mě je to bakelitová krabička a může být vyrobený třeba z ryzího zlata. Design je čistě subjektivní věc, takže to, co se líbí Tobě, se ostatním vůbec líbit nemusí. A mně se prostě iPod nelíbí.
Prý jsou třeba na světě i lidi, kterým se líbí FIAT Multipla. Sice jsem nikoho takového ještě nepotkal, ale evidentně musí existovat. Vkus lidí je dost různý.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.