Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Apple uvedl nový iPod

Ta cena v článku vypadá tak optimisticky... ve skutečnosti bych tipnul tu levnější verzi tak na 7k Kč. Ale stejně to vypadá parádně. Horší už jsou ty omezení :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejlepší zpráva ale je, že iPod nano pracuje v češtině (v menu i v názvech písniček)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj všem, já bych bral ten 4Gáč za těch 6 klacků i když to neumí WMA, stačí mi MP3.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Otázkou je jestli umí MP3 z něčeho jiného než iTunes.
A umí to fungovat i jako flashdisk pro normální soubory?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nikdy jsem nechapal co se komu na ipodech libi ten design je strasnej. ne ze bych mel rad diskotekovy typy elektroniky kde se vsechno hejba sviti blika ... mam tad strizlivejsi design.ale ipodi jsou osklivy od zacatku nejvic to jejich ovladaci kolecko to je podle me vrchol hnusu. ale co kazdej mame jinej vkus a kazdymu se libi neco jinyho a tak je tospravny :) . mam irivera hp140 a ten se me libi vic nez ta nova rada h300.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No jestli to funguje jako ostatni iPody, coz se predpoklada, tak to umi jakekoliv MP3 a taky to funguje jako externi disk pro libovolne soubory. Akorat pozor nato, ze do iPodu se hudebni soubory natahuji pomoci iTunes a na vlastnim iPodu skonci v zakodovane podobe, tzn. ze uz je z iPodu ven nedostanes. Muzes si samozrejme nahrat MP3 soubor na iPod "disk" jako jakykoliv jiny soubor a zase ho precist ale takovy MP3 ti nepujde v iPodu prehrat. Jinymi slovy:
- muziku, kterou chces v iPodu prehravat si organizujes v iTunes (vcetne nechranenych MP3) a synchronizujes do iPodu, kde se uklada do specialnich zakodovanych souboru
- zbyla nevyuzita kapacita iPodu je pristupna jako "prenosny disk" a je na ni mozno ukladat libovolne datove soubory

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hmm - a je ta oblast urcena na hudobne subory naozaj kodovana. Niekde som cital, ze v skutocnosti je ten oddiel naformatovany na nestandardny format, ktory PC nepozna, ale vraj sa jeho podpora da doplnit do linuxoveho jadra (vlastne, stale ma zaujima ako je to sa iPodom pod linuxom?)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

oo Viper oo: Díky za info, tak to vypadá opravdu dobře - akorát teda když chci MP3 přehrávat a zároveň někam přenést, musím ji tam nahrát dvakrát (jednou přes iTunes a jednou normálně), pravda? Stejně je to pěkná hračička, až se dostane i sem, asi se na něj půjdu podívat na živo ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To Joker: Ne. Na netu je mufo programů, které hudbu z iPodu vytáhnou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

iPODtoPC, iPODRip, iPODbackup...na PC na MAC je ich viac :p

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

re Joker: tak tak, dvakrát, oni se to pochopitelně nesnaží usnadňovat těm co by chtěli muziku přenášet/šířit :-)
re randy: to není oblast to je prostě podadresář v kořenovém adresáři. je jich tam několik, např. calendar do kterýho se strkaj standardní .icf appointmenty, contacts do kterýho se strkaj standardní .vcd vizitky, pak je tam nějakej podadr na muziku, nikdy sem do něj nekoukal jestli je tam flat file nebo nějaká struktura zakódovaných hudebních fajlů. Zakódovaný jsou iTunesama na sériové číslo iPodu při synchronizaci s ním právě proto, aby se zabránilo snadnému pirátění.
Mimochodem čerstvě nové iTunes 5 by už měly automaticky umět synchronizovat kontakty s Outlookem, ale ještě jsem to neměl čas vyzkoušet...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

iPRD Apple

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Design je opravdu veci individualni, tezko o necem tvrdit, ze je to hnusne, to je ve skutecnosti opravdu en par veci, proste se to nekomu nelibi a jen se trese, az bude moc hazet spinu na vec. Ja myslim, ze v jednoduchosti je genialita, toto to splnuje na 100%, jednodusi mp3 prehravac uz snad nemuze byt, ale svym ovladanim, ne funkcemi.
Ja jednoznacne rikam, JE TO BOMBA!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

design - nádhera, ale pokud vím tak v ipodech není přehled v mp3, které nemají ID3tag. To je pro mě hlavní nevýhoda.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To "hnusné" kolečko je na ovládání docela geniální. Je jasné, že s tím nemáš zkušenost. Jinak ten přepočet z US ceny je asi příliš optimistický ve vztahu k našemu trhu, bohužel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

oo Viper:
není to pravda, že z ipodu se hudba nedá vytáhnout. Mám iPod mini. Hudbu samozřejmě přehrává jen takovou, která se tam dostala přes soft iTunes. Ale ukládá se do skryté složky, kterou lze normálně např. ve windows commanderu překopírovat na disk a už nic nebrání v tom, aby se tyto skladby přehrály na počítači. Nutno ještě říci, že iPod si jednotlivé skladby rozřadí do několika očíslovaných podsložek (bůhví podle čeho to řadí). Ale i bez nějakého jiného softu to jde.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Hezký, vošklivý, praktický, nepraktický... Hm. A jak to hraje? T.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To s tim kodovani neni tak horky. Proste se to akorat rozhazi nahodile do prednastavenych adresaru. Pak to s pomoci funkce "search" (at uz ve Win nebo commanderu) clovek lehce ovlada. A nebo ta druha moznost stahnout program z NETu (a jejich spousta) ktery dostane hudbu z iPODu. Jinak.........miluju svuj iPOD......

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

nikdy jsem nechapal co se komu na ipodech nelibi, ten design je skvelej. proste nemam rad diskotekovy typy elektroniky kde se vsechno hejba sviti blika ... mam tad strizlivejsi design. a ipodi jsou prave takovy. od zacatku se mi nejvic liby to jejich ovladaci kolecko to je podle me vrchol geniality. ale co kazdej mame jinej vkus a kazdymu se libi neco jinyho a tak je tospravny :) . mam ipod shuffle a jeho nastupce nebo doplnek bude urcite nano
m :-)))))))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tak tak k ipodom najlepsie itunes neinstalovat vobec
do winampu vrazit plugin tusim mlpod a clovek taha mp3 tam aj nazad bez akych kolvek problemov a vsetko funguje
ja mam stareho druhogeneracneho ipoda a funguje to perfektne, z itunes som akurat dostaval morsku chorobu prilis friendly soft :-)

http://www.mlipod.com/

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

pisal som do jednej firmy v cr

2gb za 7000kc, 4gb za 8700kc

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Cavte ludkovia!!! Ako byvaly zamestnanec Apple musim povedat ze iPod je sice vec prevratna mozno aj lahko ovladatelna a pekne vyzerajuca ale za tie peniaze to urcite nestoji!!!! to si radsej kupte nieco normalne!!!!!!!!! (interna informacia: denne v  priemere na predajnu pridu 1 az 2 iPody na reklamaciu) a po 2 rokoch vam aj tak nacisto odide bateria takze ju treba vymenit a ta vymena nieje tiez celkom lacna zalezitost  - o cene prislusenstva radsej pomlcim. U Apple vzdy clovek zaplati viac za meno a image ako za skutocnu kvalitu... - a to neplati len pre iPod!!!
P.S.: desighn nieje vsetko! - to je aspon moj osobny nazor a nikomu ho samozrejme nevnucujem :-)
 
(tento nazor som si utvoril na zaklade osobnych skusenosti, takze nejde o hlupe silne vyjadrenia ake sem pise vela ludi na veci o ktorych casto nemaju ani paru) 
                                     
                                                                Kedysi Odborny predajca produktov Apple

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pro: Odborny predajca Apple
od odporneho prodejce PC:
cavte lidi nekupujte si nic jineho nez apple, zivil jsem se montovanim a prodejem pc a na windows byly same stiznosti, kupte si apple... blabla bla. verohodna zprava od verohodnyho "prodejce" bleee... divny ze vsechny lidi co znam s iPodama zadnej problem nemaji (7 a ruzny, klasika , foto, mini a ja shuffle)
jinak cenu jsem u duhoveho servisu vydel 2GB za 6.759,- vcetne DPH a 4GB za 8.259,- vcetne DPH

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

a jestli chcete vydet co ipod vydrzi (treba jak vypada po prejeti autem) mrknete se sem, http://arstechnica.com/reviews/hardware/nano.ars/ myslim ze ma hoooodne tuhej korinek .-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.