Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Apple prý už nepočítá s LTE Qualcommu, nahradí je Intel a Mediatek

Zda se, ze Apple se pomalu probira zastupem velkych dodavatelu docela cisteho kremiku a postupne si z nich dela nepratele. Nesleduju HW iPhonu, ale nepouzivaly kdysi procesory vyrabene u Samsungu? Pak doslo na nejake zaloby a Apple sel jinam. Fast forward o nekolik let a situace se opakuje. Timto tempem si za deset let budou muset ty chipy delat sami. Tak aspon se v oddeleni nakupu nenudi, ze...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je klasický cenový souboj. Apple má velké marže, tak dodavatelé zkouší kam až mohou zajít v ochotě Apple si připlatit a ten naopak bere fanatastické množství, takže by rád kdyby se to nějak odrazilo na nějakých výhodách. V podstaě to je normální situace, problém Apple je ten, že toho bere tak moc, že není mnoho firem, co by bylo schopno poptávku uspokojit. Nemůže se jentak sebrat a brát od jiného, proto je to vždy mediální senzace.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

CPU od Samsungu zavrhol kvoli kauze, ktoru sposobil Samsung horsou kvalitou oproti TSMC a nie kvoli sudnym sporom.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že nebyla řeč o procesorech vyráběných Samsungem, ale o procesorech navržených Samsungem. Původní mobilní procesory používané Applem byly čipy vyvinuté i vyrobené Samsungem. Teprve později si Apple začal čipy vyvíjet sám a Samsungu či TSMC nechával jen výrobu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak o tom tedy nic nevim, mozna v sobak prvni 3 iphonu ale od iPhonu 4 si apple zacal CPU upravovat sam a pozdejs si ho navrhuje uplne sam

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, poslední "standardní" CPU měl iPhone 3GS z roku 2009 (opravdu od Samsungu). Počínaje iP4 (od roku 2010) už jde o vlastní vývoj a následnou zakázkovou výrobu, přičemž se ty procesory od klasického ARM liší čím dál tím více.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Taky to pekne koreluje s moznosti prolomeni a behu jinych OS na techto zarizenich, od doby co si to Apple vari sam, tak ma mene problemu v tomto smeru.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To bude souviset spíše s nasazením kompletního šifrování včetně zavaděčů a tento směr přišel někdy s iOS 7 nebo 8. Instrukce by měly být stále plně ARM kompatibilní (ARMv8‑A u CPU A7 až A11 kupříkladu).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zaujímalo by ma či spoločnosť Apple má aj nejakého partnera ktorého ešte nežalovala ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna v oblasti čipů ty vztahy mimo Qualcomm tak zlé nejsou - TSMC v pohodě, Intel taky, koneckonců Samsung vlastně taky (čipy dělá úplně jiná a fakticky oddělená část koncernu než mobily, kde žaloby byly).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Otázka by spíše měla znít, existuje vůbec nějaká globální korporace které se s někým nesoudí. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.