Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Trump: Apple v USA postaví tři fabriky

Slibem neurazíš...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby radši ukázal Tesla Gigafactory, tam už v dostavené části běží moderní výroba a stále se rozrůstá, to je teprv smysluplný byznys. A už má plány na pár dalších Gigafactory. Jenže Musk není v oblibě poté, co odešel z kruhu prezidentových poradců, protože Trump stále tvrdí že globální oteplování/změna klimatu je čínský hoax a místo toho slibuje neperspektivní pracovní místa pro uhelné barony...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No pokuď to řílá takhle tak moc inteligence nepobral a to by asi nebyl tam kde je. Jinak globální změny klimatu existují už od vzniku téhle planety. Kažsopádně ale není moc logické v době kdy se podle všeho blíží období doby ledové znažit se brzdit oteplování, dost možná budeme rádi za nějaký oxid uhličitý... mimochodem před 1000 lety byly na grónsku lesy a pěstovalo se tam obilí a do toho máme ještě furt dost daleko...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

I v dobe ledove je pouzivani uhli a ropy jako paliva spatny napad. Jsou mnohem uzitecnejsi na vyrobu - plasty, leky, brzo mozna potraviny. A vazne nemusime vsechno spotrebovat do konce jeho volebniho obdobi.

Jestli Trump tu blbost hraje tak je nejlepsi herec historie. Spis mu na to misto nekdo pomohl (a ted nemyslim Hilary, i kdyz ta se taky snazila).

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To ale jaksi nijak nesouvisí s globálním oteplováním...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ano globalni zmeny existuji, ale nejspise nebyli zpusobovany lidskym cinitelem a nejspise se ani nedeli rychlosti, kterou jim ted clovek propujcuje, nemluve o znecisteni prostredi, ktere je napriklad i oproti 100let zpet katastrofalni... To ze se ti meni vlivem prostredi tvoje DNA, to ze mozna jeste i ty sam, budes zit v uplne jine krajine v Cechach, nez mas dnes (pokud vubec).. to ti nestaci?
Ono vsechny vykyvy totiz nesou sebou to, ze se te dotknou osobne..nejsou to pismenka, ktere si prectes v historii

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"Jinak globální změny klimatu existují už od vzniku téhle planety."

Největší průser je, že paleorekonstrukce často nemají lineární časovou osu. Lidé z toho pak dělají bizarní závěry, jako třeba to, že současný výkyv je "normální".

"Kažsopádně ale není moc logické v době kdy se podle všeho blíží období doby ledové znažit se brzdit oteplování"

Tak až taková doba za pár tisíc let přijde, vezmeme to na vědomí. :)

"mimochodem před 1000 lety byly na grónsku lesy"

A teď se na něm zase rozrůstají. Kromě toho, Grónsko je celkem chabý argument, je to jediný bod na zemském povrchu, ne celá Země. Jak zjistíte, jestli tehdejší Grónsko bylo relativně chladné, relativně teplé nebo "v normě" vůči tehdejšímu světovému průměru? Hádáním?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tesla neni smysluplny byznys, ale zabava pro par milionaru, kteri si koupi "ekologicky" elektromobil a neptaji se jake toxicke latky vznikaji pri vyrobe akumulatoru a kde konci. Tesla uz nekolikrat malem zbankrotovala a zrovna ted to vypada ze ma zase na male.

Elektromobil bude mit smysl pouze ve chvili, kdy nebude potreba na vyrobu velice nekologicka baterie ktera stoji stejne jako polovina auta s velmi omezenou zivotnosti a nutnosti nabijeni x hodin. Bohatsimu cloveku ktery si auto nabije ve sve garazi je to jedno, ale nabijeni auta stojiciho pred panelakem si nejak nedovedu predstavit. A to nekteri politici vymysli, ze spalovaci motory zakazou uplne - aniz by existovala plnohodnotna nahrada. Se soucasnou technologii vystaci zasoby lithia asi tak na 10 let kdyby se elektromobily zacaly vyrabet hromadne.

Trump se chova jako vetsina politiku - hodne mluvi o tom, co na prvni pohled vypada slibne. Iphone made in USA. O vedlejsim efektu, ze bude proto drazsi nez made in PRC uz nemluvi.

Co ale chtit od Trumpa, ktery tvrdi ze Mexiko zaplati zed proti imigrantum kdyz se zvysi dovozni clo do USA. Davy jasaji, ale na prvni pohled je jasne, ze to nebude Mexiko kdo plati dovozni clo, ale dovozci a obcane z USA.

Legrace bude, jestli Trump hromadu firem nazene do USA a po skonceni jeho volebniho obdobi se firmy budou stehovat zpet do Mexika a dalsich statu, kde je levnejsi pracovni sila.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

> O vedlejsim efektu, ze bude proto drazsi nez made in PRC uz nemluvi.

Ale on drazsi nebude. Apple totiz bude "motivovan". Snad si nemyslis ze Apple jsou idioti a zacnou stejne veci prodavat za vyssi cenu. Kdepak clovece, zaplati to hezky danovi poplatnici, dyt stat uz stejne dluzi tolik ze to nikdy nezaplati, tak co je tech par tintilionu navic...

> a po skonceni jeho volebniho obdobi se firmy budou stehovat

Opet, ty firmy nejsou idioti. Dostanou smlouvu kde bude na pristich X let neco garantovano, jinak ani nezacnou stavet. Za ty ctyri roky zadna fabrika ani nespusti vyrobu, natoz aby fungovala a pak zavrela kram...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

inteligentní státy elektromobily zařazují mezi nejneekologičtější auta, neitteligentní jedinci volí Babiše a tleskají americkému dotačnímu podvodníku přečd jeho megafabrikama na požírání dotaci , že.

Apropo kde že se těží ta elektřina pro ta nesmyslná elektro auta?
Kde vezmete měd a prvky vzácných zemin na výrobu nesmyslných autíček na baterky i bez nautiček na baterku tyto prvky lidstvu dochází.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Někdo analyzuje twitter, někdo realitu... až budou ty tři, tři, tři fabriky živit lidi, začnu brát tohle Donut vážně...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ani som nevedel že Apple je už štátna firma.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V těch úžasných a velkých továrnách bude minimum zaměstnanců, takže je to jen slibování modrého z nebe.

Pokud jde o Teslu její elektromobily a vzácné prvky na její výrobu, tak recyklace se každým rokem zlepšuje a až dojdou zásoby, budeme nuceni recyklovat vše. Pokud nejsme hloupí budeme tak činit i dříve. Pokud jde o lithium, tak čeští vědci našli způsob jak k výrobě velkých baterií například pro elektromobily se využije jen zlomek tohoto prvku oproti nedávné minulosti. Ne všechen pokrok musí nutně vést k horšímu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A kolik to bude stat americke danove poplatniky? :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.