Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Apple vydal iPhone 8, iPhone 8 Plus i speciální iPhone X

Ale hýbou, ale tím co v těch tabulkách není. Nové iPhony docela zásadním způsobem unikají konkurenci ve třech oblastech - ML, AR a facial-recognition. Je jisté kam to nasměřuje Samsung a spol. příští rok, ale budou to mít sakra tězké, ptž na AR potřebuji silnou spolupráci platformy a všichni víme jak je na tom Android s updatama a co momentálně s AR vyvádí Google.

Vývojáři už se klepou a první stovka aplikací je tu do vánoc, Android nezareaguje rychleji než na podzim 2018 s A9 a i ten se bude standardně šířit šnečím tempem.

Dobře Apple!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mel jsem zkusenost s google Tango a vypada to slusne. Samozrejme nemuzete cekat stejny vysledek od kazdeho telefonu, kdyz nemaji v sobe ten specialni hardware rozpoznavajici a mapujici okoli.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"docela zásadním způsobem unikají konkurenci ve třech oblastech - ML, AR a facial-recognition"

Co je ML vubec netusim, takze to bude zcela zasadni. Podobne zasadni pro zakazniky je AR a facial-recognition. Ikdyz treba na iPhonu to je mozne, netusim, pro 99% uzivatelu Androidu zcela zbytecne funkce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to si mozna myslis ted ale prave AR ma potencial zmenit celej svet takovim zpusobem ze si to ted ani nedovedem poradne predstavit, uz jen si predstav ze budes mit bryle a uvidis to co vidis normalne + nazvy ulic, kudy mas jit, odjezdy hromadne dopravy, nicky nad hlavama lidi a spoustu dalsich veci, uz zadny googleni, proste se na neco podivas a budes o tom vedet vse co potrebujes, k tomu vse smeruje

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dovedu a docela reálně. Na hlavě jsem měl celý prototyp bojové AR přilby a mohl si vyzkoušet na vlastní oči a uši spolupráci s kamerami, senzory a režim prodloužených očí a uší. Samozřejmě jen simulovaně.

Odpor je marný, ale doufám v patřičnou reakci automobilek (ve městě). Místo vývoje kolizního systému a synchronizace bude stačit starý dobrý trubkový rám, který informovaného přebíhajícího hňupa prostě rozdrtí. Tak to přesně dopadne, spousta idiotů soustředěná na informace ... bez zájmu o dění na vozovce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

simte to se rikalo o sluchatka, o telefonech, ted se to rika o AR

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Skvely, takze dostanes naservirovany skrze reklamni agentury, informace ktere "potrebujes" vedet. Staci se podivat na facebook, reklamni banery, atd...ktere se neustale tupe snazi ti vnutit nasledujich nekolik tydnu cokoliv, kde jsi nekde neco nakliknul. Dalsi krok bude integrovany chip do mozku, aby jsi se nemusel ani namahat zvednout ten mobil pred oci a stisknout nejake virtualni tlacitko. Tupost lidstva bude dokonana..
Jestli se kapacita mozku posledni tisice let u cloveka zvetsovala, tak jsem si skoro jist, ze jdeme zase dukladne zpatky...jeste ze je aspon stale povinne cteni a psani...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nedivil bych se ničemu :-)

Měl jsem na hlavě (+ dalších 15kg na zádech) prototyp dobrou čtvrthodinku a nestačil jsem zírat. 360° výhled, zoom, režim zobrazení, mapa s pozicí vlastních jednotek, traťové body, detekce palby a spousty dalších informací. Všichni jsme měli problémy zpracovávat informace a současně se efektivně pohybovat po simulovaném bojišti. Např. za klidového režimu se promítal obraz (červeně vyznačené jámy) a nebyl problém se vyhnout. Když spustili simulaci (povely, ukazatel palby, stav munice, ... přesuny), jako většina jsem skončil v té jámě, protože jsem jí prostě neregistroval. Po sundání bylo možné si prohlédnout sám sebe. Statický panák, který by na sebe upoutal všechnu palbu, protože ze sebe udělal suverénní cíl.

Nastupuji v listopadu a stanu se malým kolečkem v obrovském soukolí, zabývající se právě AR technologií. Nedovedu si ani představit situace ve městech, kde budou běhat lidé s brýlemi a tunou informací (ve smyslu, jak si to představuje předřečník) a současně koordinovat pohyb a sledovat dění. Prostě ne, lidský mozek na takové informace není úplně ideální "zařízení".

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Možná ve vašem jednoduchém světě, ovšem podstatu problému nepředstavuje technologie, nýbrž systémy třídění a způsob předávání informace - lidský mozek a jeho schopnost zpracovat poskytované informace. Pokud byste z vlastní iniciativy zapátral do vývoje a problematiky AR technologií, naleznete dostatek zdrojů informací na toto téma. Ta technologie se vyvíjí a rozvíjí celé roky v leteckém průmyslu.
Obzvláště velké nebezpečí představuje ztráta pozornosti a neschopnost pilotovat letadlo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tva predstavivost je hodne mizerna, nemusis videt vsechny detaily najednou ale jen urcite ze, taky nejakym gestem muzes otevirat informace o dane veci a jinak videt treba jen trasu kudy jit, moznosti jdou neomezene a jestli nekdo zvladne udelat technologii masove pouzitelnou a dostupnou tak je to apple

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Další výmluva? Věřím v nekonečnou lidskou blbost a dnes jsem mohl sundat mladou krávu, tipoval bych studentku nějaké prestižní humanitní pavědy, která se při přebíhání dvouproudé silnice zahleděla do svého telefonu. Asi někomu právě odešla modrá moč, tak to musela lajknout ...

V představivosti problém není a technologie zůstává neutrální. Můj problém s praxí představují kreténi, kteří zapomenou myslet a používání technologie spojenou se sociálními sítěmi naprostou prioritou. Rozhodně více, než přijíždějící automobil, nebo tramvaj. Odskáčou to ostatní ... už dnes jich po Praze běhá plno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jinak to rychlonabijeni novych iPhonu je docela zasadni, konkurenci bude trvat dlouha leta nez neco takoveho take vyvinou. Zasadne si ovsem majitele novych iPhonu budou muset prikoupit jiny kabel a napajeci adapter, protoze to co je prilozene, rychlonabijeni neumi. :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ja mam za to ze staci jen adapter

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Rychlonabijeni snad do roka daji, Samsung to da mozna uz do S9, ale vsiml sis bezdratoveho nabijeni? Tim Apple vytrel zrak konkurenci a nebyt toho, ze technologii uvolnil jako standard Qi (libi se mi vtipek s nazvem - iP(hone) a Qi, to Apple proste vychytal do detailu) i dalsim vyrobcum, nevim-nevim, jestli by to dokazali implementovat :c)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> vsiml sis bezdratoveho nabijeni? Tim Apple vytrel zrak konkurenci

he ? bezdratove nabijeni mel uz Galaxy S8 vydan pred pul rokem. Apple mohl vytrit nejake telesne otvory, ale rozhodne ne konkurenci tim bezdrat nabijenim :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rychlonabíjení má spousta Androidích vlajkových lodí již nějakou dobu. Bezdrátové QI nabíjení uměla i moje Lumia 920 z roku 2012 a umí to kdejaký jiný telefon.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mam tuseni ze zipiik si dela jen srandu a byla to ironie protoze ani zaryty fanaticky apple fanda nemuze byt tak retardovany :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Bingo :) Reagoval jsem na ironicky prispevek Redmarxe ironii.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.