Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Apple vydělal $13 miliard, vytvořil vlastní rekord

Hm, jestli to takto půjde dál, tak za pět let si budeme říkat - "zlatý Microsoft, to jsme ještě mohli instalovat na počítače co jsme chtěli." :-(

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To nemusíte mít naprosto strach, OSX nedosahuje ani 10% trhu a u iOS má značnou konkurenci v Androidu a doufám že časem i v W8. Navíc drtivá většina stesků lidí na našich fórech pramení z neznalosti a nepoužívání jejich systému. Na svém NTB bez problému používám OSX, WinXP i Win7 současně a nikdo mi nic nezakazuje. SW si také můžu instalovat jaký chci a bez problému mohu modifikovat celý systém. Od toho mám k dispozici grátis kompletní vývojové prostředí pro OSX i iOS. Vážně není třeba strašit Microsoftem nebo Applem, navíc pokud potřebujete používat pouze Linux, tak si kvůli tomu nebudete kupovat železo od Apple. Jedině snad MP Air.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vím, ale tento komentář si stejně zapamatuju a přijdu se na něj podívat za pět let. :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych ten strach mel, viz treba dnes kdyz si chci koupit klasicky telefon s klavesnici, ktery patri k funkcne vybavenejsim. Vyber temer nulovy.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Za pár let bez Jobse upadnou. Jenže MS bez Gatese dřív.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Myslím si, že v nadpisu si pletete tržby a zisk. Ale na webech věnovaných spotřební elektronice a PC jako je tento, je to v těchto dnech pravidelná jev.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu, že v textu i tabulce je to správně, si asi tržby a zisk nepleteme :-) Byl to prostě překlep - opraveno, díky za upozornění.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Njn, aspoň se s těmi maržemi jasně ukuzuje, jak jsou všechny ty iKrámy pěkně předražené ...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No zrovna dnes som cital clanok o fabrike Foxcon a podmienkach prace v nej. No a Apple tam vyraba za drobne a hovory no no no nebudte zly k zamestnancom, len tie vyrobne ceny mate vysoke. A tu na DiiT ze jak zarobili.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nič proti zisku Apple, ale chcieť za telefón 800€ a aktívne brániť konkurencii aby mohla predávať lacnejšiu alternatívu mi moc košer nepripadá...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No...tak si takovy telefon nekupuj a je to :-) Ja to taky tak delam, a musim rict, ze mne spolecost Apple jeste v zivote neposkodila :-) Nemela jak :-)
A aktivne brani konkurenci? Ale no tak...Prece nikdo nikomu nebrani prodavat jine telefony, ktere budou mit jine funkce a tyto budou konkurovat Applu ne? A nebo myslis jako, ze brani tomu, aby nekdo vyrabel uplne to same co oni vymysleli, udelali na to reklamu a podobne? no, tak to se ani nedivim...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tyjo 58% marze zisk 117% že se taky nechlubí jak toho dosáhly... Bývalý představitel vedení Applu řekl, že společnost věděla o otrocké práci v některých továrnách a že ji přehlíží, protože "tento systém pracuje pro nás“. Realita je tak úplně jiná než to, co popisoval Steve Jobb, podle něhož jsou v mnoha továrnách restaurace, kina, bazény a nemocnice.
Vyčerpávají práce a tlak

Zaměstnanci mají po 24hodinových směnách oteklé nohy, že nemohou ani chodit, během týdne nemají ani den volna a spí natlačeni v noclehárnách.

V nechvalně proslulé továrně v Čchengdu visí v hale transparent s heslem: "Pracuj těžce dnes, nebo budeš zítra těžce hledat práci.“
O tlaku na zaměstnance svědčí to, že kolem budov továren jsou instalovány záchranné sítě, aby nespáchali sebevraždu ti, kteří už tlak nemohou vydržet a pokusí se zabít skokem ze střechy.

Zoufalí zaměstnanci často demonstrují, často pod heslem "Bezcitné jablko, shnilé jablko".

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To je byznys! I v této době je zisk důležitější než lidská bytost. Heslo sice není úplně v souladu s jedním nejmenovaným koncentračním táborem, ale určitá podobnost tady je. Někdy přemýšlím, jestli žiju ve správném století...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když se srovná prakticky cokoliv, co se v číně děje (bezpečnostní předpisy, práce, odbory....) tak Čína kopíruje vývoj západu zpožděně o nějakých 70-100 let. Ovšem to jde rychleji. Roste tam střední vrstava, a je otázkou času, kdy si začnou říkat o čím dál větší práva. Jen to nesmí přehnat tak, jako to přehnala evropa.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ty tovarny patri Apple ? jsou to jejich zamestnanci ? ne. apple proste chce neco vyrobit a zakazku zada firme ktera to udela rychle a levne.
kdyz to prezenu. kdyz kupujete v kauflandu rohliky, zajima vas kolik vydelava a jak pracuje pekar v pekarne kde si je kaufland "necha delat" ? ... takze asi tak

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vsak tim se Apple haji ja nic ja muzikant. Jinak kdyz nakupuju tak mne puvod veci zajima a napr. vajicka si radsi koumpim drazsi z podestilky nez ty z klece... To ze vas zajima jen cena/kolik vydelate neznamena, ze to tak maj vsichni jako Apple...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.