Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Až 70 % displejů pro (i)Watch je nekvalitních, Apple omezí výrobu

Nikdo to nechce, tak se vymluvěj na dodavatele aby to mohli zavřít a nevypadali jak pitomci? Hlavně nenápadně…

+1
+39
-1
Je komentář přínosný?

Hehe, chtel jsem napsat presne to same ..... ale to Tima stejne nezachrani, ikdyz se navenek tvari, ze nebudou zverejnovat vysledky prodeju hodinek a mezi beznymi akcionari by to fiasko patrne splachli v cislech prodeju iphonu, kmenovi akcionari si jiste vyzadaji presne cisla ztrat na tehle kravine a Tim (Cook) se uz bude venovat jen vareni:o) Samozrejme se to udela jako dobrovolny odchod z osobnich duvodu, apple nevyhazuje:o)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

kvalitu Apple produktů vždy zachraňoval snad jen Samsung

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

V notebookach a pocitacich toho od Samsungu moc nebude.

Zakladni desky od Apple jsou treba jedny z nejkvalitnejsich na trhu, perfektni material, perfektni vyroba, dlouha zivotnost. 10 let stare pocitace funguji naprosto bez problemu, coz se o levnych PC zakladnich deskach rict neda.

+1
-47
-1
Je komentář přínosný?

JJ nebude, jen keramické kondenzátory, jen NAND paměti a řadiče pro ně. Vzhledem k tomu, že Apple nic, slovy nic, ve svých počítačích nevyrábí a ani je nemontuje. Montáž dělají Činané ve svých čínských továrnách tak kvalita musí z principu být stejná jako jiných čínských výrobků sjíždících z linek ve stejné čínské továrně, tedy při nejlepší vůli , průměrná.

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

I dnes dokáže Číňan vyrobit zboží pochybné kvality to je jasné, ale tyhle větší firmy si kvalitu ohlídají samy - to s tím "při nejlepší vůli, průměrna" jste trochu přestřelil. Kamarádka pracuje u německé firmy jako kontrolorka kvality (hodně slušně placené místo celkově) a firma ji pravidelně posílá do Číny kontrolovat kvalitu výroby přímo u výrobce - když je potřeba tak je tam klidně měsíc.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Čína dnes dokáže bez potíží vyrobit takovou kvalitu, jakou si zákazník zaplatí. Snad s výjimkou úplné špičky, jaká se stejně ve světě moc neprodává. Kolik vašich známých má domácnost vybavenou například elektrospotřebiči Miele?

V případě výroby pro Apple jde o lehce podprůměrnou kvalitu, tohle zboží prodává jméno firmy, ne kvalita provedení.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Dnes už jsme v situaci že spousta věcí ani jinde vyrobit nejde, protože vše bylo přesunuto do číny. Ňákou dobu dozadu byl na PCT článek o výrobci pamětí Goodram, kterej je chtěl vyrábět na Evropském kontinentě (montovat, samo sebou žádná továrna na dram moduly zde není). Ale bylo to nereálné. Nenašel se tu jedinej výrobce kterej by byl schopen dělat a dávat dohromady ony PCB aby byly kvalitativně srovatené s těmi co se dělaj v číně a o produkčních nákladech nemluvě.

Spoiusta věcí je na tom dnes tak že se vyrábí v jedné jediné fabrice a neni ani žádná okamžitá možná náhrada produkce. Čínská produkce je tudiž v mnoha ohledech ta nejkvalitnější, protože žádná jiná už neexistuje.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak. My sice vsichni nadavame na "cinskou kvalitu", ale ve skutecnosti tu "kvalitu" vyzaduji firmy z US / EU...

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavé. Mám jiné zkušenosti. U třech rodin se po 2 letech rozbily MACbooky. Poprvé šlo o závadu touchpadu -> výměna celé sekce (10 000 Kč), poté šlo o vadu na desce (tady se radši ani neopravovalo) a pak šlo o vadu klávesnice -> výměna celé klávesnice (2000 Kč). Takže ne, kvalitnější to opravdu není, to si myslí jen troubové, kterým to Apple netloukl reklamou a podprahovkami do hlavy, anebo jiní zmanipulovaní jedinci. Dokonce mám i známého, kterému se rozbil mac po 3 letech a kvůli opravě, která by stála tolik co 3 nové laptopy od dell/hp/lenova a kvůli nutnosti mít funkční PC, byl zruinován a musel opustit byt a jít bydlet zpátky k rodičům.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

A nie je ten Váš posledný známy... Tak trochu... DEMENT?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ne, jen se snažil žít na vlastní noze a oprava Applu ho zruinovala. Co je na tom k nepochopení? Já na tom nechápu jen to, že si ten Apple vůbec pořizoval :D

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ano aj to. Aj to ze sa nechal zruinovat opravou applu. Ze sa kvoli tomu musel prestahovat. Miesto toho aby si kupil napr. repasovany NBT za 5k czk...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak když nemá ani na ten 5k laptop, tak ho to zruinoval asi, nebo ne?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To myslíte vážně? Takže ten člověk si koupil NTB za 25k a více, a pak po uplynutí 2 leté záruky ho položilo, že neměl 5k na investici do nového NTB? Promiňte, ale to je úplně jedno co ho dohnalo zpět k rodičům, to je pouze výmluva. Pak jakákoliv závada na autě, ledničce, pračce, .... by ho zruinovala a odeslala zpět k rodičům. Ještě štěstí že si nestihl založit rodinu a pořídit dítě, to by skončil na psychiatrii. Člověk co má špatné uplatnění na trhu práce, že nevydělá na základní životní potřeby by měl sakra vážit co si koupí a jak nákladný život si může dovolit.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel todle je realita. Ohromnou spoustu produktů jabka tady kupují dementi, co pak měsíce žerou špagety s kečupem, aby měli na nájem, maj dvě slušný košile a jedny kalhoty, ale hrají si pak na hrozný mistry. Jinak jsou to (pod)průměrný nuly.

Sice to nějak nechápu, ale mezi vohnoutama to má asi nějakou váhu, byť tak 4/5 majitelů ani nedokáží využít potenciál toho, co mají, protože to přeci jen umí víc než volat, psát, fotit a lézt na blbooky.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To soudíte podle českých lidí co jsou šťastný když dosáhnou místního průměru v hodnotě 980 Euro? Myslím že prodej Apple v ČR je naprosto zanedbatelný a místní trh nic neurčuje, proto mě zaráží kolik lidí zde řeší co Apple a jeh produkty. To je jako by se zde řešil prodej BMW řady 7 nebo Ferrari.

Ale to co jste napsal na konci platí pro naprostou většinu zákazníků IT. Kolik lidí dokáže využít potenciálu svého počítače, mobilu (s OS), tabletu a jiných věcí? Většina lidí ani nezná na co vše má ty tlačítka v autě, u TV stačí tlačítka na přepínání programů. Přesto je ubohost je označovat za blbce a ovce. Protože blbci a ovce jsme zase my, v tom jejich oboru. Největší tragédie je, když si člověk kterého živí IT myslí, že jeho zákazníci jsou magoři a blbci kterým patří nakopat. Takový IT specialista je na okamžité propuštění.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nějaká firma má problém s dodavatelem komponent. A navíc s montáží výrobku vlivem špatně zvoleného dalšího dodavatele.
To jsou jistě důležité informace.

Ta posedlost Applem je snad už na léčení.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Tak není přece řeč o "nějaké" firmě, ale o wannabe inovátoru Apple. ;-)

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Snad každá firma musí řešit vlastní své výrobky, Od výroby po zákaznický servis. A určitě spousta jich má s dodavateli nějaké problémy. I velké a slavné. Ale jak jde o Apple, tak se z toho dělá bůhví co.

Na Apple (Microsoft, Nvidii, Lindsay Lohan a další komerčně úspěšné či známé) se tady kydá kde co, ale v podstatě je to jen parazitování na jejich popularitě (pozitivní či negativní) jako u toho nenáviděného bulváru.
Hezky se to projevuje v diskuzích - Když já umím/mám houno, tak ať ostatní taky.
(Když mě chcípla koza ať sousedovi taky.)
My se toho socialismus nakonec dočkáme... :-(

P.S. Pokud je to jen jejich výmluva, proč to stahují z trhu, tak tím méně je to informačně zajímavé.
Komentáře mi připomínají aféru GTX970. Všichni, co ji chtěli vrátit ve zdejších diskuzích, by si ji nikdy nekoupili...
Radost z neúspěchu nějakého výrobku mají zase ti, kteří by si ho nekoupili.(Když já nemám kozu...)

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

parazitovani na popularite? nebyt medii tak o produktech applu a ostatnich it firem nikdo nevi :) vidis to jednostrane.. media musi informovat o pozitivech (kdyz jsou) i negativech.. ja bych necet weby ktery pisou jen pozitivne ,protoze takovy maji pod palcem marketaci firem a tezko budou objektini

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V podstatě máš v obecné rovině pravdu, ale tady se jedná jen a pouze o informování o již úspěšných firmách. Tyto firmy dosáhly úspěchu na trhu a proto jsou známé/populární. A hlavně komerčně úspěšné. Byli to především jejich výrobky, díky kterým toho dosáhly.

Vážně myslíte, že pokud by se na DIIT přestalo psát o Apply, tak by to tento pocítil na tržbách?
Psalo se tu někdy o HTC? Přesto ho znám a vlastním.

Informace jaké se objevují zde svých charakterem hrají na notu určitému povahovému rysu čtenářů.
Nejmarkantnější (co jsem si všiml) to asi bylo u té Lohanové a její žaloby. Tam si autor ve snaze zaujmout protiřečil.

Je to také hodně o vyznění těchto novinek a jak je vnímají jejich čtenáři. A čtenáři je mají evidentně rádi (nejčtenější deník je....).
Mě bohužel tento způsob informování navíc v kombinaci se zpětnou editací článků(napřed pošpinit a pak to smazat) moc nebere.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

O HTC se tu samozřejmě psalo.:-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kdy?
Mám ho od roku 2006 a jsem si 100% jist, že jsem se o něm nedozvěděl tady :-)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

"ja bych necet weby ktery pisou jen pozitivne ,protoze takovy maji pod palcem marketaci firem a tezko budou objektini"

Weby, které píšou o některých věcech jen negativně také nebudou objektivní(ve vztahu k těmto věcem).

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

prave ve vztahu ke konkretnim vecem to neni pravda.. co se da zrovna o iwatch rict pozitivniho? vydrz baterky je spatna, umi to totez co jine levejsi smartwatch, bez iphonu se nedaj plne pouzivat a s iphonem zas nejsou treba.. jestli jsou t cisla ve clanku ok tak to je nejvetsi propadak applu od navratu Jobse

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Nevím co se dá říci o iwatch pozitivního, protože o nich vím pouze negativní věci, co jsem se dočetl zde.
To ale není důkaz, že nic pozitivního neexistuje!

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Nejlepším měřítkem pozitivnosti a negativnosti je prodejní úspěch a především zisk. Takže zda to mělo smysl se pozná tak za 2 roky.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

takze uplne nejlepsi a nejpozitivnejsi produkt je nejlevnejsi cinskej smejd protoze se prodava nejlip a je jim zaplavenej celej svet.. zisk ani prodejni uspech nikdy nebyl a nebude meritkem kvalit nebo prinosu pro uzivatele..

sledoval jsi nekdy zapasy typu "sachista XY proti celemu svetu"? sachista hral sam zasebe a protihracem mu byly tahy, ktere navrhlo nejvice divaku... vzdycky vyhral sachista - proto, ze volba divaku nebyl nejlepsi mozny tah, ale nejprumernejsi tah, protoze vetsina lidi je jen prumerna... stejne to funguje v byznysu - co oslovi prumernyho cloveka, je v prodejich nejsilnejsi.. tezko to ale bude nejlepsi

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

"takze uplne nejlepsi a nejpozitivnejsi produkt je nejlevnejsi cinskej smejd protoze se prodava nejlip a je jim zaplavenej celej svet.. zisk ani prodejni uspech nikdy nebyl a nebude meritkem kvalit nebo prinosu pro uzivatele.."

Přínos pro uživatele si dokáže posoudit ten uživatel sám. Třeba pro něj má levný šmejd větší přínos než drahý (předražený) šmejd.
Čili ano, dle tržního principu, prodejní úspěch znamená, že výrobek má přínos pro uživatele....

Je velmi jednoduché spojovat kvalitu výrobku se zemí původu. IMHO to není to příliš vypovídající. I Čína a Taiwan či Polsko umí vyrábět kvalitně, když odběratel chce a zákazník je ochoten zaplatit.
Osobně v tom vidím dobrou strategii firem, které tam přesunuli výrobu. Až tam vzrostou náklady či zákazníci budou ochotni zaplatit více za kvalitu, tak s velkou slávou začnou vyrábět v EU a mohou si dovolit vyšší ceny, protože kvalita z EU:-)
BTW: ČR je pro západní evropu taková malá čína....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prosím číst trochu pozorněji, je tam ta důležitá část "a především zisk", tudíž že někdo prodává kvanta nic neznamená, důležitý je zisk. Vy také určitě za úspěch v práci nepovažujete počet odpracovaných hodin, ale množství peněz které za to dostanete. Pak jsou ještě další parametry úspěchu, jako třeba jak dlouho značka vydrží na trhu, jak se zapíše do dějin a podobně. Ovšem měřit podle toho aktuální schopnost firmy nejde, podle toho si akcie kupovat nebudete.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

normalni je dokazovat existenci a ne neexistenci.. nemuzes se dozadovat pozitivniho hodnoceni aniz bys mel necim podlozeno, ze si ho ten produkt zaslouzi.. tady osocujes lidi kritizujici iwatch z nenavisti k applu, ale neobtezujes se ani zjisit jestli ta kritka neni opravnena.. chces dukazy ale pro svoje argumenty zadny neprikladas.. neprijde ti tohle jednani trochu blby?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"normalni je dokazovat existenci a ne neexistenci.."
Ano, neexistence důkazu není důkaz neexistence ..... - na to jsem se snažil druhou větou upozornit.

"nemuzes se dozadovat pozitivniho hodnoceni aniz bys mel necim podlozeno, ze si ho ten produkt zaslouzi.. tady osocujes lidi kritizujici iwatch z nenavisti k applu, ale neobtezujes se ani zjisit jestli ta kritka neni opravnena.."

1a, Redakce - nepředpokládám u ní nenávist, ale zájem o zajištění čtenosti.
1b, Čtenáři - nevím jestli jde o nenávist, spíše mě to připomíná tu kozu - závist. Ale pravděpodobnější bude taková ta obyčejná potřeba si pěkně zanadávat... (v podstatě svými příspěvky dělám totéž:-). Za komačů mohl za všechno třídní nepřítel, dneska korporace, stát, úřednící atd...

2.Jak vůbec může někdo kritizovat oprávněně nejaký výrobek, který není určen pro něho a nemá možnost jej používat? Takhle mohu zkritizovat 99% sortimentu na trhu, protože mě k ničemu není:-)

"chces dukazy ale pro svoje argumenty zadny neprikladas.. neprijde ti tohle jednani trochu blby?"
Jaký důkaz jsem požadoval a kde? Pokud je tím míněno "To ale není důkaz, že nic pozitivního neexistuje!", pak jste vedle. Viz první odpověď.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ono není ani podstatné co se píše na českých serverech, vzhledem k místní technologické vyspělosti, hodnotě většiny českých lidí na trhu práce. Dříve bylo módní trefovat se do MS, dnes je to Apple, zítra zase někdo jiný. Spíše je to obrázek o úrovni a myšlení jedinců, jen je hodně veselé, že jsou to jedinci ze sektoru, který je nadprůměrně honorovaný a s extra buřt příjmy. Takže když tito lidé řeší hlouposti co řeší, dávají jen vysvědčení o svých schopnostech.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

..nojo.. ty dvanactilety decka maj na ty hodinky moc velky rucicky.... musite jim rict at dalsi den do koncentracniho... ehm, do tovarny, privedou mladsi sourozence....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Milionari a miliardari by si to stejne nikdy nekoupili pac by pusobili v spolecnosti dojmem noseni lacinych cinskych smejdu a to oni jednoduse nepripusti a stredni vrstva a niz v tom logiku nevidi. Nebudu se divit kdyz to cele halo odkoupi cinani a budu to osobne vydavat na cinskych trzistich za par kacek.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

milionari a miliardari si apple samozrejme kupuji - tedy jejich akcie, vyrobky applu jsou pro ten zbytek populace ;-)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Zajímalo by mě, když se v článcích píše, že výrobek od Applu lidi nechtějí, jak to je s výrobky od jiných výrobců. Já mám od Samsungu a jsem s nimi max. spokojený a pár lidí kolem mne si je už taky pořídilo. Telefon nemusím mít pořád po ruce, nemusí zapínat a vypínat zvuk podle toho kde se nacházím a vše vidím na ruce. Parádní věcička a vidím v tom spíš budoucnost než něco co brzy zanikne.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.