Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Výroba $349 iWatch stojí Apple kolem $84

Ty marže jsou asi důvodem proč je lid miluje.
Zboží je určeno lidem s velkou peněženkou, a malým sebevědomím.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Naprostej souhlas! Je fakt že individua co tyhle naleštěný a předražený zmetky kupujou bych nenazýval lidem, BEEEEEEE :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Že Vás to tak vzrušuje, to že si někdo může mastit kapsy prodáváním předražených a z funkčního hlediska nedotažených hodinek. Vždyť Vám nic nebrání v tom, abyste dělali to samé, teda kromě Vašich technologických a marketingových schopností.

U produktů firmy Apple je cena/marže víceméně irelevantní.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

apple je na zapade masovka, to neni zbozi pro hornich 10tis.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No nevim, pokud si matne vzpominam, tak se to az tak zasadne nelisi od marzi jinych jablecnych produktu - to prece nemuze nikoho uz prekvapit - je to porad dokola; lidem, co maji pocit, ze nakupem okousaneho jablka se stanou "vyvolenou elitou", tahle zprava oci neotevre, a nas - ten zbytek - to neprekvapi...

- jako chapu, je to "novinka", a nepochybne ctenost clanku o Apple patri k tem vyssim (zvlast kdyz jedinou konkurenci jsou pochybne-nepochybne zpravy o vzdalenych amd procesorech:-), ale minulej tejden jsem si uz rikal, ze byste se meli prejmenovat na deep in apple:-)...
... takyjsem si vsiml, ze hned pod titulkem, v liste, uz mate samostatnou kategorii Apple - to me sice vzhledem k proklamovanemu zamerni webu a k tomu, ze ostatni polozky jsou proste daleko, daleko obecnejsi [zadna amd, intel, nvidia, samsung polozka tam neni jen - procesory, desky, grafiky, pravo atd.] prekvapilo, ale asi to odpovida mnozstvi clanku ...

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Jen pro zajímavost: zkusil jsi na ten Apple kliknout? ;) (BTW díky za info, nevěděl, jsem, že tu něco takového je)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ne:) maminka mi rikala, ze kdyz budou vsichni ostatni skakat z okna, ze ja nemusim:-)))
(vsiml jsem si toho jen proto, ze vedle je odkaz na prihlaseni)

az ted, kdyz jsi to napsal - takze to je nejakej partnerskej web? jako cdrko nebo co? nebo reklama? co to tam dela?
- fakt me nenadlo ze odkaz pod listou neni vas- zvlast kdyz vsechny ostatni polozky jsou a i tahle, co jde ven, ma odkaz: http://diit.cz/apple - coz je evidentne vas rozcestnik ven

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

docela by me zajimaly vyrobni naklady na intel procesory. Predokladam ze marze tam bude podobna.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

naznakem treba tady: http://diit.cz/clanek/intel-zvazuje-akvizici-altery

konkretne treba zde:
http://www.fio.cz/zpravodajstvi/zpravy-z-burzy/161376-intel-predstavil-v...

pise se tam hruba marze okolo 60% (a mam dojem, ze jsem neco takoveho cetl i na IT webech, proste velmi vysoka marze, ale Apple ma vyssi.. na druhou stranu je jasny, ze u intelu bude velkej rozdil v marzich jednotlivejch produktu - u xeonu velka u atomu mala...)

ale nejsem ekonom, snad nekdo povolanejsi napise nebo postne....

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Především marži ve výsledku určuje zákazník, buď to za to koupí nebo ne. To že to Apple dokáže tak dlouho a na tolika různých produktech je hodné obdivu. A minimálně zamyšlení se nad tím co dělají a jaké to má výsledky. Není nutné kvůli tomu Apple zbožňovat, nebo si kupovat jeho výrobky. Kdyby u nás místní odborníci dokázali alespoň z desetiny napodobit úspěchy Apple u zákazníků, hned by se neřešilo co je tak drahé a kde na to mám vzít. Odkazování na ovce jen předvádí naprosté nepochopení a velkou vzdálenost od života ve vyspělejších zemích. Protože Apple je jen jedna z mnoha firem co takto podniká a je tak úspěšná v prodeji s vysokou marží. Apropo jaké to můžou být ovce co platí místním mobilním operátorům takové nehorázné ceny za otřesné služby. Už v takovém Rakousku je méně ovcí :))))

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ale ovce je to proto, že nekupuje věc pro její užitnou hodnotu ale jako módní "in", "cool" věc.
Ovce je to proto, že se nechá oblbnout k nákupu spolu s miliony jiných a ještě věří jakou má vyjímečnou věc...
Pamatuji si doby kdy grafici kupovali mac pro na grafiku, ty bych třeba za ovce nepovažoval.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

A nemohlo dojít k té nepravděpodobné události, že iPhony a iPady lidem prostě vyhovují?

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

To jste moc naivní

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Pred dvema lety jsem vlastnil 2 roky iPhone 4s, predtim rok iPhone 4 (temer zadarmo k pausalu v UK) Byly to zatim moje nejstabilnejsi a nejkvalitneji vyrobene telefony co jsem kdy mel. Ted mam uz dva roky note 2. Nestezuji si, je to taky dobry telefon, ale co se tyce kvality zpracovani a stability tak to na iPhone 4, 4s nema.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro místní to je marné vysvětlování, zde je alfa a omega cena, takže co je levné je nejlepší a správné. Proto pak chlemtají vitacit s příchutí piva za 6,90, uzeniny co neviděli maso, pečivo co obsahuje 30% starého drceného pečiva nebo maso napumpované želatinou. Ale jsou ti správní, jak to funguje za hranicemi ČR je nezajímá, na to přece oni nikdy mít nebudou.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

A v čem přesně to bylo kvalitněji zpracované?
A co se týká stability, tak statistiky ukazují, že existují jak výrobci s lepší tak horší stabilitou aplikací a stejně tak se to liší dle verzí androida či ios. Dle test droid srovnání (porovnévali percentuální četnost pádu aplikací) byly verze androidu 3,2 - 4,3 stabilnější než ios 5,1 -7,04. Horší stabilitu naopak způsobovaly úpravy různých výrobců atd...

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Nejvice kvalitni dilenske zpracovani, perfektni slicovani, zadne vrzani, super feedback a kvalita tlacitek, nehlede na to, ze iPhone 4 mel v te dobe i nejvetsi PPI potazmo nejlepsi display. Cely ten telefon a to jak fungoval pusobilo strasne solidne. Analogie jsou zrejme u vyrobcu aut.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

vzdej to, to je marny. Mistni odbornici proste nedokazi pochopit, ze telefon neni jen sada parametru a cena, ale take to, jak to funguje, jak kvalitne to je vyrobene a jak dobre se to pouziva. Podle nich je kazdy, kdo si koupi kvalitni dobre fungujici a spolehlive zbozi ovce. Ja jsem mel andoid v ruce hodnekrat a nedokazu pochopit, jak to nekdo muze dobrovolne pouzivat a to jsem linuxovy a ETL specialista.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Kvalita.... to bohužel zemřelo se Stevem. Teď je dílenské zpracování na houby a i tehdy na tom nebyl Apple nejlepší. Ano, byl mezi nejlepšími, ale existovali i další telefony stejné ba i lepší kvality.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Teď tu mám "sypanej čaj" mobil. Všechno je slícované jak má nic nevrže (kam na to vrzání lidi chodíte já snad nikdy na žádnej vrzající mobil ani nenarazil), tlačítka taky ok a 1920*1080 na 5" je pro mne víc než dost ...... Znovu se ptám vo jakým že to lepším "dílenským zpracování" je řeč?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Zacinam pochybovat, ze si mel nekdy iPhone 4, 4s v ruce. I po dvou letech pouzivani vypadal muj 4s jako novy a prodal jsem ho na ebay za £250. Ve sve dobe byly 4/4s povazovany za nejlepe vyrobene, nejsolidneji pusobici telefony na trhu. Ja jsem mel naposledy v ruce iPhone 5 a ten si taky s nicim nezada. Myslim ze to byl az HTC One M7, ktery se jako prvni na iPhone v desingu a kvalite zpracovani dotahl, dnes uz je takovych telefonu vice.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Zkus si někdy po sobě přečíst co píšeš...
Dyť ty hezky opakuješ reklamní řeči apple. Jaképak "byl považován", kým byl považován, marketingovým oddělením apple? Zkus argumentovat alespoň nějakými relevantními daty, jako třeba statistikami servisu atd..
A na konci argumentuješ vzhledem, wtf ten je přece čistě pro každého individuální (tedy alespoň pro nezblblé jedince).

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Vetsinou zahranicnich recenzentu pocinaje anadtechem ktery je ve svete povazovan za nejlepsi IT portal. Muzes mi ted prosimte odpovedet jestli mas uzivatelskou zkusenost s nejakym iPhonem. Ja aspon mluvim z vlastni zkusenosti, ale u tebe to prave vypada na radny medialnu vyplach mozku.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ovečka "Bee bee"

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A nejaky argument? :-) Ja nic od applu uz delsi dobu nevlastnim, ale ovce jsou prave ti co nazyvaji ostani ovcema... Je to v Cesku daleko vetsi stado nez to ktere ma neco od appla lol. Tento fenomen se vyskytuje jen v postkomunistickych zemich, proc asi? Zavist a typicka ceska maloduchost a neprejicnost. Jeste, ze jsem emigroval :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mám zkušenost s hromadou mobilů různých značek. Ani jedne z nich mi nikdy nevrzal ani nebyl špatně "slícovaný". Sám jsem si iphone nekoupil, protože jsem na tom neviděl nic co by mi to přineslo navíc (funkce prakticky totožné, když nepočítám různá faily typu ohne se to nejde na tom telefonovat pokud.. atd ). Osobní zkušenost ani recenze od anantechu mejsou argument ohledně stability či problémů s mobilem na to je třeba statistika.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Jj, jakoby jsi rikal jinyma slovy - 'Osobni zkusenost s iPhonem nemam, proto muzu soudit.' Takove pokrytce mam nejradsi, ani uz nereaguj prosim te, tohle je pro me uzavrena diskuse.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je jen váš odhad. Jsem poslední kdo bude tvrdit že produkty Apple jsou nejlepší na světě a že je to nejlepší volba pro místní zákazníky. To proto, že je používám a současně mám k dispozici spoustu jiných produktů, od jiných výrobců. Možná máte ve svém okolí nějakého blázna, co to kupuje, jen aby mohl frajeřit. Ale jak chcete frajeřit s věcí kterou má kde kdo? V zahraničí teprve, tam to rozhodně není o frajeření. Tam ten je to obyčejné spotřební zboží za normální cenu. Ovce jsou lidé co kupují Galaxi, LG, HTC, BMW, Toyotu, Lewisky, Adidas, Puma, Coco Chanel, Akay, ..............?

Mě uniká jeden zásadní fakt, lidé co nenávidí Apple, přesně vědí co je to za předražený shit, tak generují sáhodlouhé debaty a kde mohou to řeší. Není v tom něco podivného? Moje krevní skupina je metal, art rock, hevy, klasická hudba, folk nebo blues. Rád si poslechu i pop, rap nebo latinu, ale z čeho mám naprostou kopřivku to je dechovka. No a nedokáži si představit že bych sháněl informace co nového v tomto žánru a pak se po různých diskuzích rozepisoval jak je to otřesná muzika, jak to někdo může poslouchat.

Jinak přes tu grafiku a Amigu jsem k Apple přišel i já, a dodnes si jejich počítače kupuji, ne proto abych byl in, ani ne kvůli HW, ale jen a pouze kvůli jejich operačnímu systému a celému ekosystému. Mantra je pro mě produktivita práce a spolehlivost, a v tomto to prostě Apple plní nejlépe. Ale žádná modla to není, protože to co předvádí v poslední době se SW je na nakopání do prdele.

Ale soudit něco podle ceny je taková česká perverznost, hledání viny vlastních neúspěchů někde jinde. To je jako bych byl za blba, jen proto že si koupím lahev Diplomatico za 1200 Kč, a nejsem tak chytrý abych místo toho chlemtal Key rum za 200 Kč.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ale kdepak.
Nikdo tu nesoudí Apple jen podle ceny. Když si koupíte například Bugatti Veyron, nikdo vám nebude spílat do "ovcí". A nejsou to zrovna levná auta. To jen u Applu je na první pohled vidět, že svými reklamními projevy cílí na lidi s měně vyvinutými částmi mozku.
Něco takového slušní výrobci čehokoliv od hajzl-papíru až po Bugatti nepotřebují a proto uživatelům těchto značek nikdo neříká "ovce"!!!

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

takze ti chytrejsi si radeji koupi andorid, ktery funguje hure, hure se pouziva a musi se cas od casu restarovat, aby to vubec fungovalo? Jo tak to dava smysl. my hlupaci radeji kupujeme telefony, ktere just works, tedy apple. Mrzi me to, take bych radeji kupoval linuxove andoridy, ale nemuzu, nedokazu je pouzivat bez toho abych si porad klepal na celo a mel chut ten kram rozslapat a prohodit oknem.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

"argumentácia" tým že dané produkty sa predávajú len hlupákom či vďaka reklame je klasika...

...je zábavné ako ľahko ťa diskutujúci nepriamo označí za hlupáka len preto lebo si si kúpil telefon "X" za 20 000kč a nie telefon "Y" za 19 999 kč...

Drodid/iOS/Win, červený či zelený alebo aj modrí fanúšici by si mohli uvedomiť že neexistuje jediný správny a najlepší OS/telfon/CPU/GPU pre všetkých lebo "100 ľudí 100 chutí".

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Vidíte, a mě vůbec nevadí, že patřím do kategorie s méně vyvinutým mozkem. Na mé vzdělání to nemělo vliv, ani na úspěšný a spokojený život. Tak jsem holt blbá ovce, ale spokojená a bohatá ovce. Rozhodně to nemám potřebu měnit. Počítače, mobily, TV, pračky, auta, tablet nebo motorka, to vše jsou pro mě jen věci, věci co mi mají sloužit k vydělávání peněz nebo pro pohodu a zábavu. Asi jsem prostě starší, než abych si potřeboval dokazovat ego, nebo podle toho posuzoval kdo je blbec a kdo chytrák. Důležité jsou pro mě činy, tudíž kdo je úspěšný pracovně, nebo mimo pracovně, kdo něco dokázal, kdo má za sebou reálné výsledky. Je totiž velký rozdíl když kritiku nebo posouzení píše někdo, kdo sám je úspěšný, kdo něčeho dosáhl. Nebo když jen tak poštkávají lidé, co sami nic kloudného nedokázali, ale o to víc dokáží šéfovat zeměkouli. Tak jak psal pan Jágr, máme zde 10M trenérů.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Hmmm... takze mnohem mensi marze, nez konkurence?

http://www.telegraph.co.uk/technology/google/10803156/1500-Google-Glass-...

iSupply je takovy analyticky bulvar, v dobach kdy vyrobce hlasi zvyseni nakladu jim vychazi nizsi vyrobni naklady a obracene. Preciznost vyroby a spousta vlastni nove technologie napovidaji, ze vyrobni naklady budou vyrazne vyssi, koneckoncu tentokrat se ani T. Cook neudrzel: "I've never seen [an estimate] that's even close to accurate" (v prime reakci prave na tento odhad).

Bez ohledu na to, porad netusim, proc bych mel chtit smart watch, at uz v nich bije AndroidWear, PebbleOS ci AppleOS. Mozna casem, az vyzraji a vydrzi dele na baterku (Android, Apple) a jejich design prestane evokovat retro 80s digitalky (Pebble).

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, po dvou měsících konečně obsahově trochu zajímavý článek, i když o docela dost nezajímavém (zbytečném) kusu HW. Nějak to tu chcípá...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.