Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Apple žádá o patent na vzdálené zablokování hackovaných zařízení

Tak, a teď může Apple piráty žalovat i za zneužití patentů. :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

SKVELE Apple, jen tak dal :-) Poradny totac pro kazdeho ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A ted si představte, že jsou lidi, co za to dobrovolně platí a pak si ještě připadaji IN a na netu si honi triko jak jsou nejlepší a jejich plastikový nesmysl nej.
Co naplat je to nesmysl, je to kram, ale uděla se tomu reklama a lidi to koupi.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Spíš bych počkal co se z toho ve skutečnosti vyvrbí. Pokuď je mi známo, přímo v USA padlo rozhodnutí, že odblokování je legální. A v EU by Apple narazil určitě. Stěží půjde do aktivit, jenž by ho připravili o peníze a pověst.

Navíc, počet lidí co si iPhone odblokovává je zanedbatelné vůči ostatním zákazníkům. Jinak reklamu na své výrobky dělá každá normální firma. V tom to asi nebude :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Legální to je, ale to nebrání výrobci se proti tomu bránit. Stačí to napsat do smlouvy a na znefunkčnění si můžeš stěžovat jen na hlavním nádraží.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Sám vím, že od Apple je možné očekávat lecos, a mnohdy to nemá moc co společné s rozumem :)) Ale toto bych bral jako hodně divokou spekulaci. Aspoň co vím, o spotřebitelských spolcích v USA, by to bylo pro Apple kontraproduktivní. Navíc by dal konkurenci přímo trumfovou kartu pro propagaci. Nic by navíc nezískali, jedna SW klička, vyvolá jinou SW protikličku. V EU by ta smlouva musela respektovat interní EU předpisy.

Sám jsem nikdy JB nepoužil, nikdy mi nic nescházelo (snad jedině doručenky), ale tímto postupem by si Apple ublížil, stejně jako poslední akcí s příjmem u IP4.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Že si komerční firmy všemi možnými, více či méně legálními, prostředky snaží chránit a dále navyšovat své příjmy a zisky je běžné. Že se přitom příliš neohlíží na názory a potřeby a mnohdy ani práva svých zákazníků, to už je dost dlouho bohužel také pravda.
Kroky které ale poslední dobou činí Apple, už vážně překračují všechny meze! Ještě že jsem si pořízení jejich "škatule" nakonec rozmyslel.
Jen se bojím, že je tohle jen začátek toho co nás čeká. Ostatní firmy to nejspíš brzy od Applu odkoukají a pak už si člověk nevybere :-(((.

Zkrátka skvělá budoucnost před námi a našimi dětmi. Nejen že nás bude na každém kroku špiclovat stát, ale zároveň i kdejaká soukromá firma. Veškěrému soukromí sbohem! :(

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Podla mna tu sa mylis. Podla mna toto nikto nikdy nebude od nich kopirovat. Okrem toho neviem o tom, ze by existovala nejaka spolocnost, alebo nejaky software, ktory kedy vyhral vojnu proti haxorom. To sa proste neda, ich je viac a su proste chytri... Cokolvek vymyslia bude prelomene. Ved si len pzorime ako je to s Jailbreakmi. Naposledy som breakoval ked vysla 3jka tusim a pamatam si ze brak bol pripraveny este skor ako vysiel samotny soft, takze som to breakol v ten den ako vysiel novy OS... Toto podla mna uskodi len zopar userom...

Este sa vratim k tomu ako ich napodobuju ostatni... Pozri, z mojho pohladu je teraz najvacsi konkurent OS X mobile jednoznacne Android. Mozes to vidiet aj na brutalnom a neustalom naraste mnozstva jeho uzivatelov. A ten sa rozhodne nebude zatvarat a ludia budu moct vytvarat ake len chcu aplikacie bude len na tebe ci si to installnes alebo nie... Napriklad HTC Desire s droidom 2.2 v recenziach uz mnohych predbieha iPhony aj ked multitouch je proste zatial domena Apple... Tak isto pouzivaju identicky procesor ak sa nemylim teda Snapdragon 1ghz, takze vnutornosti relativne lacnych (okolo 400€ pre Desire) smartphonov su s iPhonom takmer identicke a softverovo uz su bud na urovni, alebo dalej ako MAC.

Ja osobne si teraz asi kupim HTC Desire a to som fakt precital tony recenzii a do iPhonu by som nesiel. Mal som tu cest, hral som sa s tym x-krat pouzival som to niekolko tyzdnov a bez jailbreaku je to hlupost imho a aj s nim to nie je nic prevratneho po nejakej dobe...

Ja si myslim ze Apple ma megasilny marketing, jeden z najlepsich a myslim si ze masy ho budu kupovat, ale podla mna ludia, ktori sa trosku zaujimaju pojdu smerom k smartphonom ako HTC a Androidu ako OS.

Samozrejme ale co do ostatnej Apple techniky (notebooky, macpro) tam sme na inej planete z ktorej sa Apple pozera na zem o co sa tam pokusaju. Teda z mojho pohladu...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Neni to tak davno, co nam Google predvedl, jak umi vzdalene mazat programy nainstalovene pres Android Market bez pricineni uzivatele.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No existuje dovod preco pouzivam SRWare Iron miesto Google Chrome a tak s teobu plne suhlasim... Velky brat google je pre mna jediny problem na Androide, ale ja myslim ze to nejak fixnu ti, ktorym to vadi ako mne ale aj nieco vedia napisat :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

tys to nějak nepochopil ... Android market je totiž současně i ANTIVIROVY PROGRAM ... proste kdyz v telefonu najde VIR (coz je prekvapive program, to si necekal ze ?) tak ho vymaze, coz dela kazdy slusny antivir

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

v zadnem pripade se to netyka programu ktere by se nehodily do kramu ... opravdu je to tam jen kvuli tem virum a ruznym druhum podvodu, ostatne presne vime jake aplikace takto kdy na dalku vymazal a vzdy to byly viry ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tesi me, pane Google. Omlouvam se, ze jsem zakolisal ve sve vire, ze Google neni zly. Ujistuji Vas, ze vickrat se to jiz nestane. :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Google uz je prilis velky na to aby bol odbry. Bude len horsi. To je celkom logicke :-) Ale zatial to vyzera tak ze proste ma prachy tak skupuje vsetko co ma cenu a dava tomu uuuuuuuuuuuuplne ine dimenzie :-) Ako ked kupil Android inc. proste dobry system, google este nemal telefon tak sup ho a teraz to ma taky design ze dovi :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Antivirus, co bez keců a upozornění vymaže "vir", je arogantní sebestředný kust softu. Nehodlám reinstalovat po každém planém poplachu - např. Avast svého času :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jo? Tak to antiviry od ty doby, co jsem je naposled na Windows pouzival, pekne zvlcely. Tenkrat si totiz jeste nepripadaly chytrejsi nez uzivatel a kdyz neco mazaly, tak jen pokud jim to uzivatel predtim odsouhlasil.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja by som to nevidel tak cierne, ako je to naznacene v clanku a ako to aj vnimaju diskutujuci. Apple sa uz od uvedenia prveho iphonu snazi zaviest "nieco", vdaka comu je mozne najst ukradnuty (este raz - UKRADNUTY) device a vratit ho spat majitelovi.
To, ze tento patent s pravdepodobne opiera aj o jailbreak ale imho neznamena, ze teraz bude apple hromadne bojovat proti majitelom jailbreaknuteho iphonu.
IMHO oni nezmozu nic proti tomu, ked si niekto proste chce "odomknut" ich produkt. Jedine comu sa mozu branit je reklamacia takehoto "umyslene poskodeneho" vyrobku. Taketo nieco je podla mna z ich strany absolutne korektne.
Dalsia vec - percento ludi, ktori si spravia jailbreak je imho dost vysoke na to, aby na nich nejak hromadne zacali riesit spominany patent. Skor to bude nedorozumenie zo strany novinarov a spominany patent je imho namiereny vylucne proti kradeziam apple zariadeni.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak, okrem toho ak hovorime cisto o odomikani na ine siete, tk tu si myslim ze uz boj prehrali. Kedze existuje napriklad Rebel SIM card za poondenych par € a ten ich celych tak prestal ze je to plne legalne a nestratite zaruku :-D

viď.: http://rebelsimcard.com/virtu/

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jestli tomu dobře rozumím, tak je to další obecný SW patent... Navíc na zcela zbytečnou činnost. Kromě toho že to považuji za nepatentovatelné (asi jako patentovat si volant), tak i za vyhazování peněz a odrazování vlastních zákazníků.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jo jo přijde mi to jako by si někdo patentoval, centrální zamykání auta, s tím že se to dělá klíčem a bliknou při tom blinkry.
Jinak mít možnost zablokovat a lokalizovat mobil je šikovná věc, taková aplikace je pro Android, akorát, že si blokování řídí uživatel a né Velký bratr.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A este k tomu je ta aplikacia free :-D Ale osobne by som sa bal ze im to niekto vyháčkuje a odpali mi telefon :-O Ale tak aj toto je podla mna riesenie, ktore nejaky ten flash FW alebo nieco podobne poriesi... On sa to vie aj samo lokalizovat, takze teoreticky ak je blby zlodej, mas sancu ho chytit do par hodin, ale podla mna toto sa oni rychlo naucia a staci ze to vypnu... Nuz a ti co sa zivia "legalizaciou" takchto coriek nebudu mat problem nejak to potom obist... Ale tak je to mile :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tyhle aplikace jsou hlavně o tom, aby se zloděj nedostal k datům. Ukradený mobil za 10 tisíc naštve, firemní kontakty, maily a další věci v rukou bůhvíkoho jsou trochu větší průser...
Odblokovat se to pak dá buď zadáním hesla (když dojde k zablokování omylem nebo svůj telefon najdu v nejbližší zastavárně ještě blokovaný) nebo hard resetem telefonu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tento problém je u iPhone vyřešen minimálně od 3G verze. Buď můžete telefon zablokovat a vyhledat, nebo ho na dálku vymazat. nebo uživatele prudit. K těmto případům nepotřebují přidávat žádnou další ochranu, nebo vyjebávat se zákazníky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano je to hlavne o ochrane dat. Aj Blackberry to ma podobne. Aspon ked som ho mal ja... Pokial si x-krat dokola zadal zle heslo do telefonu wipol sa :-D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak v zasade by me neprekvapilo, kdyby to Apple dotahl do uspesneho konce. Vzhledem k tomu, ze si pokousi patentovar reseni a ne myslenku (ktera je obecne vyloucena z moznosti ochrany patentem), si myslim, ze na uspech jsou vysoke a jak bylo receno, je otazka, co to vsechno prinese a nema cenu predbihat. Vidim to tak, ze to neni primarne zamereny na jailbreak, ale na nalezeni ukradeny pristroju. Zablokovani pristroju u kterych byl proveden jailbreak uz muze byt jen tou povestnou tresnickou na dortu. A jestli to bude mit uspech, tak moznost, ze i jine spolecnosti prevezmou tuto myslenku neni nejak vyloucena, jen nesmi jit o stejne reseni, jako ma Apple. Mno, dusevnimu vlastnictvi zdar.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ještě že máme ten ANDROID kurňa ... to maj z těch kvašených jablek ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

přejdu na švestovišňovicu, jabka škodí zdá se.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ked uz chces ine ovocie tak ostruziny :-)

Tie sice maju dost uzavrety OS, ale imho pre biznis je to uplne imba...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.