Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Apple zaplatil Intelu 1 miliardu za technologie a lidi pro vývoj 5G řešení

No koupit nejhorší divizi v oblasti modemů ... na druhou stranu to nemůže být horší, než to co vyváděl Intel.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zase nepřehánějte - srovnání existuje pro 4G a tam sice Intel modemy vycházely o něco hůře než Qualcomm, ale mnoho uživatelů to naprosto nemělo šanci rozeznat (záleželo na lokalitě a charakteru signálu v ní). Energeticky byl navíc Intel naopak nepatrně lepší.
Odhaduji, že pokud by LTE od Intelu použil kdokoli jiný než Apple, tak si jeho slabin nejspíš vůbec nikdo nevšimne, holt ale Apple je vždy víc vidět a každá chybička se rozmázne.
Co se týče 5G, tak tam zatím není co srovnávat, uvidí se...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Je pravda, že jsem vycházel s testů Apple telefonů, které mohou skrývat i několik dalších vad, za které Intel nemůže.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no nevim jesli je nejhorsi, docela se zlepsovali.. hlavne teda 2200 lidi, to je skoro velky jak graficka divize amd.. to by museli fakt bejt solidni jelita, aby se v tom nenasel tym schopnej vychytat zbyly mouchy.. ((:

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No když si vezmu kolik lidí dělalo na modemu, tak počty lidi dělají i na procesorech musí být výrazně vyšší. No a jak to s jejich výsledky vypadá víme všichni. Je to o schopnostech. Ne o počtu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na návrhu procesoru dělají řádově desítky lidí (do 100), podobné to je u modemů a vlastně u všeho. Viz třeba projekt Manhaten, tedy vývoj atomové bomby, podílelo se na tom 225.000 lidé ,ale ti co skutečně vyvíjely bombu by se vešli do menšího kina.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> Je to o schopnostech. Ne o počtu.

Neni to o schopnostech, ani o poctu. Je to o manazmentu. A manazment modemu byl stejne "chytrej" jako ten u procesoru. Hlavni problem v Intelim manazmentu modemu byli nerealisticke terminy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Apple si docela věří, vzhledem k stále klesajícímu podílu iOS ...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak podíl je snad úplně jedno, ne? Čím více Čínských výrobců bude chrlit telefony, tím měnší podíl bude iOS. Pro ně jsou důležitá absolutní čísla prodejů.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Kdo ví, s jakými frekvencemi pracuje 5g a co jsou to biofrekvence, ten by rád žil tam, kde nikdy 5g nebude. Katastrofa pro vše živé, zde to s nikým ani nehne.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Biofrekvence?? To je podobná blbost jako "čakry"?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Je to kravina, kterou o 5G rozsiruji konspiracni weby.

Jedina realna obava co se tyce 5G, je interference s "weather radar" systemy. Ale hadam ze i to lze nejak resit, ja to moc nesleduji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zhruba to tak bylo. Qcom mel obrovskou vyhodu v tom, ze dlouho dopredu vedel, co chce, investoval na zacatku do vyvoje a pak uz jen sklizel ovoce. Intel na druhou stranu strasne chtel dohnat Qcom, ale totalne manazersky nezvladal. Najimali se experti, kde se dalo, vyssi manazeri veleli pojedem doprava, pak se rozhodli, ze nee, pojedem doleva. Do toho tlak zakaznika, tlak na efektivitu a propusteni. No vysledek byl na ty podminky celkem dobry, ale spousta casu zmareneho kvuli spatnemu vedeni. Verim, ze Apple to bude ridit dobre a vyvojari Intelu pro nej udelaji nejlepsi modem ever.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky bych si rád přečetl něco od někoho fundovaného jak to je, protože konspiračním webům nevěřím, tam napíšou cokoliv že jako elektrikář nad tím kroutím hlavou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co jsou to biofrekvece? Jako frekveci má biofrekvence? To je elektromagnetický jev?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Biofrekvence jsou opakující se děje v tvém těle. Třeba tvoje srdce tluče když sedíš v klidu cca 60-70tepů za minutu, což je cca 1,16 tepu za vteřinu, což by mělo být 0,86Hz.
Americká armáda vyvinula jakousi zbraň-ochranou, která je schopná vysílat nějakou frekvenci, která ti neublíží ale skácíš se k zemi, protože tě popadne šílená bolest celého těla. Konspirační weby se ohání Schumanovou frekvencí země 7Hz, ale tomu moc nevěřím, že by nás to zabilo, když je to frekvence země, tak na to náš organismus musí být zvyklý.

co píše internet:
S frekvenčním pásmem pro 5G sítě je to poměrně složité. Jedná se totiž o dvě samostatné sítě. Jedna bude fungovat na frekvencích pod 6 GHz, druhá nad 6 GHz. Nízkofrekvenční 5G sítě budou využívat v současnosti používaná mobilní pásma a k dispozici jim budou 100MHz kanály. Výsledkem by měl být až 50% nárůst rychlosti oproti LTE.

Ten hlavní pokrok se však odehraje v pásmu výrazně nad 6 GHz. Typicky půjde o rozsah 24–86 GHz, ale pro Evropu je schválené pásmo 24,25–27,5 GHz. Tato spektra jsou prakticky nevyužitá a umožňují nasadit 400 MHz široké kanály. To dovoluje dosahovat na přenosové rychlosti dosud netušených hodnot – až 20 Gb/s s odezvou 1 ms.

no to je hodně fundovaná odpověd, když vlastně nedokážou napsat ty spodní frekvence, nahrává to konspirátorům. V tom pásmu 24-27GHz se nebojím, to jsou tak vysoké frekvence, že pokud se vám nezačne vařit voda obsažená v krvi tak vás to nijak neovlivní. Otázkou zůstává kde budou vysílat ty pod 6GHz?

ČTU zase hovoří o těch nižších frekvencích 3400 – 3600 MHz ( 3,4-3,6GHz), které se mi také zdají docela vysoké na to aby nám ubližovali.
Spíš bych šel do problematiky, jestli je opravdu potřeba tolik dat přenášet? Je opravdu na zobrazení předpovědi počasí potřeba stáhnout 20MB dat, nebo stačil by přece 1kB, co je sakra obsaženo v těch dnešních datech?
Dále se spíš obávám nárustu vysílačů, kdy po městě prostě bude miliarda vysílačů, která totálně zamoří naše prostředí neviditelným zářením a vlastně se budeme pomalu opékat jak v mikrovlnce. To si myslím, že už tak jednoduché nebude. Ale co hlavně nárůst rakoviny žádná věděcká laboratoř nejspíš nedokáže dát do souvislosti. A to to tady jde především. Nacpat vám do huby chléb a hry a mezitím si tiše vyrábět tu svou totalitu jediné pravdy a lásky.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nevysílá náhodou na +- 5Ghz sneska každá druhá Wifina?....
Pamatuju si jak se, před xx lety u prvních mobilů, mezi lidma šířily zaručené informace o kolik stupňů ti to ohřeje mozek a že to zvyšuje výskyt nádorů na mozku, nepamatuju si že by se cokoli z toho potvrdilo...
Před pár lety byl zas oblíbený nesmyslný termín " elektronický smog" ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jak píšu, nějaká laboratoř nebude mít nikdy dost kvalitní vzorek na to aby mohla jednoznačně určit z čeho ta která rakovina vzniká. Ale narovinu, pokud žiješ v prostředí kde se to jen hemží elektromagnetickým vlněním, tak na tom nemůžeš být lépe než někde na vesnici, kde najdeš jednu wifinu v celé obci.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Všude, i na vesnici je kolem nás hromada elektromagnetického záření, to je prostě normální/běžný jev v našem vesmíru...
A co to je za blábol "nějaká laboratoř" ?? Tyhle věci se vyhodnocují i s pomocí statistiky ne jen v laboratoři a i tam se to běžně děje tak, že dodáme pokusným objektům vysoké dávky a zkoumáme vliv, pokud je nějaká látka či jev rakovinotvorný tak se to setsakra projeví.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Biofrekvence jako lékařský termín neexistují, zajímala mě nějaká pěkná definice. Jinak já vím o frekvenčně se projevijících dějích v těle. Jsou to jednotky až desítky Hz. Mnohem blíže je tomu tedy frekvence obyčejné elektrické sítě.

Na ohřívání stačí 800 MHz, viz mikrovlnka, což je i frekvence využívaná od GSM po LTE.

Dnes není město zamořené vysílači? Nejvíce mě fascinuje, že lidi mají v kapse přímo na těle (tedy největší dávky) mobil šmátrající kolem modrým zubem na 2,4 GHz, WiFi na 2,4 a 5 GHz a rozličnými frekvencemi mobilních sítích. To je neděsí? Pak mají v okolí bezdrátová sluchátka, chůvičky, TV, satelitní signál, radary... to lidi neděsí?

Momentálně je riziko neprůkazné, mnohem větší riziko rakoviny (naopak prokázané) jsou exhalace z automobilů a průmyslu, těžké kovy a pesticidy v potravě, některé stavební materiály, slunce atp.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ano máme a teď k tomu přidáte třeba dvojnásobné až třínásbné množství vysílačů.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Teď ještě zbývá nasadit Elopa, když už začali skupovat divize intelu :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Apple umí. Nejprve oznámí, že končí s odběrem LTE modemů od Intelu. Cena divize spadne a pak ji Apple koupí. Krásné, takové skoro české. Jako by se inspirovali u našeho Andreje. Ten to dělá taky tak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.