Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Další detaily k APU Kabini: Čekejte 9, 15 a 25W verzi

Věcná: Vyjde to ještě letos? Po masírování s Hondem (dostupnost na dotaz, Fujitsu s více než půlročním zdržením a samozřejmě ne na českém trhu s cenovkou o 300 dolarů nad Aušusem s i5 ULV, který je rok venku) začínám mít smíšené pocity :(

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Není mi jasné, jakou má Hondo souvislost s Kabini. Jde o produkty různých segmentů, různého TDP, oba jsou vyráběné na jiném procesu a postavené na jiné architektuře. Od začátku roku je známo, že Kabini vyjde v červnu…
http://diit.cz/clanek/amd-jaguar-kabini-vydani-v-cervnu
…tak nevidím jediný důvod ke „smíšeným pocitům“ z toho, že v dubnu není dostupná. Pokud to tedy není další pracně hledaná záminka k rýpání :-).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ptám se na příbuznost? Ptám se jestli a kdy to vyjde. Aby to neskončilo stejně jako Hondo (slibovaný čip, který na papíře vypadal slibně takže jsem na něj čekal přes Vánoce ovšem ani po nich nebylo možné zařízení sehnat).

Taky by mě zajímalo kde píšu něco o dubnu - pokud se nepletu tak ty jsi psal že má vyjít minimálně v březnu. Prosím nevytrhávej věty - smíšené pocity začínám mít kvůli AMD a ne dubnu (a proč? Mno vzpomeň si třeba po jak dlouhé době vychází, resp. by měla vyjít rok ohlášená dvoučipovka nově překřtěná na Maltu)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ja ako velky fanusik AMD z cias mladosti som uz dlhu dobu velmi sklamany z AMD a uz ma ani ich keci nezaujimaju, vkuse nejake PR clanky, keci a kde nic, tu nic... podla mna potrebuju akcionarov krmit ujovinami tak nam PR oddelenie AMD masiruje mozgy.... nech si strcia o rok tie svoje nove APU do zadnej casti.... zase pridu neskoro...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

I já byl fanouškem poměrně dlouhou dobu (XP - X2, X4) a ten tablet jsem chtěl hodně (stávající už potřeboval obměnit - podotýkám, že to byla VIA). Ptal jsem se na ně s předstihem - ani ne tak kvůli AMD ale spíš kvůli tomu, že se u nás dají sehnat o něco obtížněji (byť jsem prodejce hw). Tady na DIITu už byly první testy (ovšem prototypu od Compalu, který byl sehnatelný pouze z druhé ruky a byl nejblíž v USA) ale z oficiálního zastoupení chodily pouze negativní vyjádření ohledně uvedení do prodeje. Tak se ptám jestli to opravdu vyjde a kdy abych si tyhle anabáze ušetřil (nebo naopak, ani Temash nevypadá zle a byl bych ochotný stávající Aušus 121 prodat - tedy pokud to bude mít význam).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tak to ja som zatial tabletu nepodlahol, zatial doma PC, v aute a na cestach notebook alebo smartfon.... ale uvidime casom... momentalne menim manzelke maly netbook a horuci kandidat je s IvyBridge CPU 1007U, su nato dobre ohlasy tak to asi zoberem.... napriklad http://www.alza.sk/acer-aspire-one-756-1007css-silver-d412224.htm lacne a malo by to byt pre zenu vhodne... neviem, kde trci AMD, nic za tu cenu s podobnym vykonom AMD neponuka... tragedia... uz ked ani k tomu nevedia spravit konkurenciu tak neviem...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tablet používám 5-6 rokem. Každopádně nevím, jestli acer bude to pravé ořechové - osobně bych sáhl po Aušusu U31/U21 nebo Airu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Neviem ci je to len moj pocit, ale marketinguve oddelene AMD robi jednu hlavnu chybu. Pre ludi su lahsie zapamatatelne obchodne znacky! Ako Durun, Athlon ... Sempron, Phenom ... a hlavne ich nemenit aspon dekadu. A nie predavat CPU pod sialenym oznacenim FX-8350 (to ze je vnutri Pilledriver a nie Bulldozer lama BFU netusi, lebo to nie je v letaku alebo na stitku). Bulldozer, Pilledriver, Steamroler, Excavator mohli byt obchodne nazvy (ale menit to kazde 1-2 roky je blbost, takze vlastne by to nemohli byt obchodne znacky, museli to ostat kodove nazvy, podobne ako ma Intel Nehalem, Westmare, SandyB, IvyB ...). Vidme Intel, pre 2 dekadami stvoril Pentium a v podstate sa ho este nepustil, ani Celeronu. Obchodne nazvy su vypalene ludom do mozgov. Fatalna chyba AMD.

Co im branilo predavat Phenom III, Phenom 4 (ak by to bolo APU tak pridat G ako "graphics on die") ... co tam po tom ze to je nova architektura? Sak ani Intel pri prechode od P6 k Netbursttu nemenil obchodny nazov Pentium !!! A lowend by tvorili hlboko zakorenene Athlony a boli by dva obchodne nazvy: Phenom stary patrocnicu a Athlon stary takmer tri patrocnice (pobone ako Intel zil z propagacie obchodnych nazvov Pentium a Celeron). Pripadne vymyslet chtlavu tretiu obchodnu znacku a tiez ju nemenit aspon dekadu.

Nasledne Intel stvoril obchodne znacky Core i7, Core i5 a Core i3. Este nizsie modelove rady Pentium a Celeron nejakym sposobom existuju len preto, ze ich maju ludia vypalene do mozgov. Ak by to tak nebolo, Intel si krasne vystaci s obchodnymi znackami i7, i5, i3.

Z tych kodovych nazvov ci inych nazvov (platforiem?) AMD mi uz ide prasknut hlava, uz to prestavam stihat sledovat a to SK-CZ TI portaly sledujem poctivo. Uz to zacina byt chore.
Bobcat, Liano, Brazos, Brazos 2.0 (to su tusim cele platformy), Temash, Hondo, Jaguar, Kabini, Bulldozer, Pilledriver, Trinity, Richland ... az stracam prehlad co je ciste CPU, co platforma, co APU a pre aky segment trhu (Intel ma aspon aj tie kodove nazvy CPU v tick-tocku a akychsi podobnych dvojiciach a co je dolezite IvyB moze byt 25W dvojjadro pre ultrabook ale aj 130 W hovado pre desktop).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ano, z tajných názvů jde i mně hlava kolem :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.