Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Architekturu Nvidia Kepler si dosud nikdo nelicencoval

Když už potřebujete ty eufemismy, tak by bylo dobré si zjistit co znamenají.

http://bit.ly/OJ0k5h
http://www.odpovedi.cz/otazky/fraze-tam-se-dvere-netrhnou-znamena-ze-tam...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak to se povedlo... :-)))

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Já se domnívám, že je to dobře. Dveře se netrhnou = je zájem / Dveře se zatím netrhnou (použito ve článku) = prozatím zájem není.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu? Dvere se zatim netrhnou = prozatim zajem je...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ok, takže podrobněji: Slovo "zatím" v češtině může posouvat význam. Dám příklad: "XYZ běží cílovou rovinkou a vítězí." fakticky znamená, že zvítězil. Věta: "Závod se vyvíjí slibně, zatím vítězí XYZ." Neznamená, že zvítězil - naopak vyjadřuje, že dosud nezvítězil, ale může se tak stát, protože tomu současná situace nasvědčuje. Klíčovým sdělením tedy je, že ke zmíněné situaci může dojít. Stejně tak větou "zatím se dveře netrhnou" lze vyjádřit, že zájem může přijít, ale dosud se tak nestalo.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Je to marny, je to marny, je to marny... :-)

Zapomente na to, co jsem napsal, tohle opravdu zbytecna diskuse.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud klíčovým sdělením je, že ke zmíněné situaci může dojít - mozna by pomohlo pridani jednoho slovicka.

Tedy: Dveře se zatím MOC netrhnou.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

100% souhlas

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Možná by bylo lepší než vymejšlet teorie za kterých může uvedené tvrzení být platné počkat až/jestli se k tomu vyjádří autor článku....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ale ani v tom příkladu s vítězstvím přece nedochází k negaci. Slovo zatím vyjadřuje, že se jedná současný stav, který se může změnit.

Když tne příklad převedu na ty dveře, tak "dveře se netrhnou" znamená takový zájem, že "dveře jsou stále otevřené".
A se "dveře se zatím netrhnou" znamená, že "jsou zatím otevřené", což nezaručuje že tomu tak bude dále, ale současná situace tomu nasvědčuje.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě "dveře se netrhnou" je zkomolenina od "dveře jsou v pohybu nepřetržitě". "Zatím se netrhnou" -> ještě se nezastavily, ale dá se to čekat.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

asi mam dnes nejak dlouhe vedeni, ale tuhle vetu nepobiram "Jakkoli je Kepler velmi solidní architektura - jak jasně ukazuje trh posledních let, tak plně konkurenceschopná AMD - zatím si ji od Nvidie nikdo nelicencoval." proc tam je zminena ta AMD?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Urcite se dockame zcela jasneho a logickeho vysvetleni. Vcetne popreni platnosti vyse uvedene vety. :-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Jo tak tohle je ukázka toho jak čeština umí měnit význam slova. Já si ten text objektivně řečeno dokáži vyložit oběma způsoby :-)). Zvláště když si za textem případně dosadíte ironii atd. Připomíná mi to kamaráda který výborně vládne angličtinou (já bohužel ne) který mi se smíchem vyprávěl o textech které mohou být pro neznalého zavádějící (Britský humor).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No jednak je otazne co je v tomto pripade Kepler ? Je to desktopova varianta alebo to co sa porovnava/priblizuje k desktopovemu ale je to v SoCe (Tegra K1) ? Ak sa jedna o desktop tak tam fakt nevidimo moc dovodov aby si to niekto licencoval. Jednak to lacnejsie ako nVidia asi malokto vyrobi, nehovoriac upravovat k tomu vlastne ovladace. A zasa ak sa jedna o variantu co je v Tegra K1, je otazne ci uz tu licencuju, kedze je to horuca novinka a robili by si zbytocne konkurenciu, a potom je otazne kto z vyrobcou ARM cipov by potreboval vykonne GPU a nemal uz nejaku variantu licencovanu (PowerVR, Adreno, MALI).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.