Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k ArcSoft nabídne převod 2D do 3D

On-line převod má obsahovat 3D TV Samsung. Jsem na to zvědavý, aby to nebylo asi tak "kvalitní" jako různé pseudostereo zvukové efekty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Už jen z faktického hlediska nemůže být takováhle konverze dokonalá - prostě ti v obraze informace o jednom rozměru chybí a vykouzlit jí je problém ... Možná ne u 1 obrázku, u kterého grafik sedí několik hodin a "ví, jak by měla předloha vypadat", ale udělat to strojově? ... Na to algorytmy ještě hodně dlouhou dobu nebudou

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jediné, co by podle mě mohlo jakž-takž fungovat, by byla analýza hloubky ostrosti podle kontrastu a mikrokontrastu, jenže to by fungovalo jen u nízkého množství snímků (kompakty, které používá nejvíc lidí, mají DOF od kraje ke kraji)... Opět marketing>technologie? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Teoreticky by to šlo, pokud bys měl k dispozici aspoň tři obrázky z různých úhlů (dva nestačí k výpočtu poloh foťáku vzhledem ke scéně - musely by se nastavit ručně). Jenže to i tak má k dokonalosti daleko, závisí to na počtu detailů na objektech (aby se to mělo čeho chytit) a produkuje to spoustu chyb...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle mého názoru tato technologie pracuje na principu porovnávání vždy dvou po sobě následujících snímků (stejně jako jedna z těch TV, co byly k vidění na CESu). Na druhou stranu to tedy ovšem lze použít pochopitelně jen u filmů nebo videí, těžko mě napadá, jak jinak než podle hloubky ostrosti by se převod fotografií dal realizovat (ikdyž i tento způsob má pochopitelně obrovské mouchy, které nechápu jak by byly vyřešeny). Uvidíme až budou venku nějaké detaily.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ja myslim ze ten princip je docela jednoduchy sw analyzje nekolik po sobe jdoucich snimku kde hleda stejny objekt ktery se zvetsuje ci zmensuje napr. jedouci auto a jakmile objevy takovy objekt pak jej "posune" "dopredu" k divakovy nebo "dozadu" podle toho jestli se priblizuje ci oddaluje zrovnatak kdyz kamera najizdi na nejaky objekt ten se zvetsuje a sw ho pak "vystrci" z obrazovky cim je zvetseni vetsi tim je vystrcenejsi a vypadato jako 3D... easy :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdysi (před několika lety) tady na CDRku bylo testováno zařízení na převod videa do "3D". Musel to být mpeg a využíval se k tomu motionvector, který tento formát obsahuje. Alespoň tak to tam bylo zmíněno. Nepodařilo se mi to již najít. Prý to bylo docela ucházející, spíš 2,5D. ale prý lepší než 2D. Tak se těším co dnešní HW a jeho výpočetní výkon dokáže.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.