Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Arctic Cooling představil chladiče Freezer i11 a Freezer A11 s vylepšeným ventilátorem

Na dobu Athlonů kdy to stálo 350 korun už to mít nikdy nebude. Dneska kdejaká čína za petikilo nabídne totéž, to jim trochu ujel vlak když navrhovali rádobykonzole a monstrózní srajdy na grafiky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Takže jiné ventilátory snad mají hranaté uchycení motoru? Ale kdepak ... kouknul jsem na 3 nejbližší, co se mi tu povalují a ani jeden nemá plast hranatý, třeba Scythe má tři úchyty ve tvaru připomínajícím v průřezu křídlo/kapku, Intel je trochu obyčejnější, ale taky zaoblený atd... Inu marketing = pozlatit a prodat i úplné hov**

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Postrádám něco ve stylu legendárního Freezeru64, který šel otočit tak, aby foukal dozadu - tedy od pamětí přes zadní mřížku bedny. Dnes to všechno mají napevno nahoru do zdroje nebo dolu na grafiku a ani jedna z těchto variant mi nevyhovuje. :-(
Nabídka beden se zdrojem dole a odvětráváním nahoře v rozumné cenové hladině je navíc dost omezená. :-(

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Já koupil za pár kaček Zalman Z9 Plus a až na pár lehce odpustitelných drobností, jsem velmi spokojen! Recenze nelhaly :) a s přihlédnutím na cenu +-1400 (Alza) se mi zdá nabídnutá hodnota velmi dobrá!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To je právě ono. Freezer64 byl kolem 400,-. A na takové to domácí chlazení pro většinu běžných sestav naprosto ideální poměr cena/výkon při zachování minimální hlučnosti.
Škoda, že tu není ten edit.
Jako příklad rozumné bedny za ještě akceptovatelnou cenu (max.1.500,-) bych viděl něco takového:
http://www.coolermaster.co.uk/product.php?product_id=6915
Ale ne každému vyhovuje mít mechaniku za dvířkama, barva ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

CM dělá pár dobrých skříní, ale člověk se musí probrat tunou šrotu co vypadá jak pěst na voko nebo je z papíru.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Síce nie je za 1500, ale velmi dobra skrina je Fractal Design Core 3000. Mam ju doma aj s USB3. Ma odvetravanie zo zadu aj z hora. Nasava z predu, moze aj z boku. Zdroj moze nasavat jak zo spodu tak aj zo skrine. Ventilatory docela tiche a daju sa regulovat (dodana rucna regulacia na 3 ventilatory). nic nedrnci, prachove filtre sa daju lahko vycistit. Zmesti sa aj vodnik do skrine - hore.

Osobne doporucujem ako dobry kompromis za prijatelnu cenu velmi slusna kvalita. Kto chce dokonalost musi ist na vyssie modely za vacsi peniaz.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

U Fractal Design se dá ta kvalita poměrně předpokládat :)
Zalman může nasávat 1x zepředu, 2x zespoda, výdechy jsou dva nahoře a jeden vzadu + dva můžou být ještě na bočnici, takže možností je taky hodně + otočný zdroj a filtr před předním nasávacím větrákem. Jediný, co mě trošku nebaví, je ne moc dobře upevněný panel s USB/jack/regulátorem nahoře, při větší síle zapadává trochu dovnitř a občas bzučí přední mřížka, ale to se lehkým podložením vyřešilo :)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Vzal jsem pro zákazníka Define a velmi dlouho nechci na FD hrábnout. Přehypovaný šrot.

Serepetiček to sice má spoustu, vážilo to 20 kilo, ale opora desky byla orší jak u papírového ECčka. Prstem jsem to prohnul až k sousedům. Co až do desky budu tlačit paměti, to se zlomí vejpůl? Jak to mají vydržet BGA spoje proboha?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Osobně mám doma taky Fractal design, ale Core 1000.
Musel jsem ale vyměnit ten hučák vepředu za mnohem tišší A-C. A na chlazení svého Trinity jsem použil poslední Freezer64 co měli u nás v kšeftě.
Když jsem tuhle bedýnku chtěl použít u známé, tak jsem narazil s těmi bočními konektory a vypínačem, protože chtěla umístit PC do té hloupé šachty, co má většina běžných PC stolků a tam se pak z boku nedá dostat. :-(
Ten Zalman je na můj vkus moc načančanej. Mám raději čistší vzezření.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

No není zrovna z nejkrásnějších, pravda, Fractal Design se mi taky líbí mnohem víc, ale vzal jsem ho z důvodu dobrého poměru ceny a výkonu, který nabízí

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Noctua umoznuje otocenie chladica o 90 stupnov, pre intel to je tusim default ale nie som si ista, pre AMD treba na to osobitny kit. Mam to takto v jednom pocitaci.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Též mám Zalman Z9 Plus a také jsem velmi spokojen. Teplotní čidlo jsem zastrčil do chladiče procesoru, takže můžu na čelním panelu bedny sledovat, tak na tom je.
Ve druhé polovině roku plánuju nové PC a mám v merku Zalman Z9 U3 se dvěma USB 3.0 vepředu ... nicméně za půl roku ještě uvidím.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

No nevím , já celkem s úspěchem používám ArcticCoolery klasické axiální - řada Alpine (Intel i AMD) ,cena kolem 240Kč a dostačuje to až až.Pokud porovnám se starým Freezerem 64 tak mi to přijde ještě tišší a neulamujou se ty packy kolem socketu :)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Do nedávna jsem si chrochtil taky s Arcticem, ale nedávno jsem trochu zabrouzdal do "nevykřičených" vod a voala, chladič je na světě:

http://www.czc.cz/silentiumpc-fera-2-he1224/141073/produkt?q-category-id...

Balení má úchyty jak pro AMD, tak i pro Intel a není co řešit.
Je to polskej výrobek a můžu jen dodat, furt lepší jak "chinafuj"...

http://www.silentiumpc.com/fera-2-he1224/?lang=en

http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/silentiumpc-fera-2-he1224-test....

A co zajímá asi každýho, je zticha jak partyzán, točí pomalu a je studenej jak psí čumák... co víc si přát za ty prachy :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.