Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k ARM procesory od AMD přijdou příští rok a vytěsní některé x86 modely

Uz se tesim, hlavne jak zklapne nekterym fans Intelu, kteri porad ARM podcenuji. :-p

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Proč z toho děláte kovbojku? Myslíte si, že se tady někdo zblázní, když x86 převezmou tablety - nebo se jim to naopak nepodaří? Nebo když to bude půl na půl? Bude snad chleba se šunkou levnější?

Mimochodem, tady se píše o nástupu ARM do specializovaných serverů pro weby - takových, co každému klientovi přidělí samostatné vlákno s nízkým výkonem. Pokud vím, píše se o nich už dva roky a snad se i v Česku nějaké montují. Nevšiml jsem si, že by to mělo vliv na cokoliv, možná klesla spotřeba elektřiny serverových center, tedy pokud se to už používá. Pro můj život změna nula. Ovšem pokud se změní procesory v tabletech na x86, důsledky pocítí desítky až stovky milionů lidí, například v tom, že si budou moci v případě potřeby spustit na tabletu libovolný program pro Windows.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

no uz aby to bylo, cekam nato kazdej den kdy se v mem tabletu to ARM zmeni na x86, a ono porad nic? asi ho malo hypnotizuju :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tablety s x86 CPU a Windows tu byly leta pred iPadem a tablety s Androidem...a ze by je lidi hromadne kupovali jsem si nevsiml.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

protoze spotreba, kdyz vicejadrovy x86x64 CPU-APU tablet nabidne 2x vykon a 2x delsi vydrz na baterii nez stejne drahy ARM se stejnou baterkou ...
tak po ARMu nestekne pes ...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.