Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k ASRock chystá další mini PC poháněný Ryzenem

Co takhle se aspon naucit anglicky, kdyz uz chces prekladat clanky z Anglictiny?
"The new 4x4 BOX-R1000 is basically the active cooling version of the iBOX-R1000 model launched in April 2019."
To je prvni veta ze zdrojovyho clanku. A ty napises:
"Chystaná krabička s názvem iBOX-R1000 má zaujmout vylepšeným chlazením"
I Google Translate to prelozi lip:
"Nový 4x4 BOX-R1000 je v podstatě aktivní chladicí verzí modelu iBOX-R1000, který byl uveden na trh v dubnu 2019."

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

O tom industriálním iBOXu R1000 jsem psal v dubnu: https://diit.cz/clanek/asrock-predstavil-industrialni-ibox-r1000-vyuziva...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Což nic nemění na tom že blackrider má pravdu a "odvozená verze s aktivním chlazením" není totéž jako že někdo vylepšil chlazení..

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Naopak. Těchto "malých počítačů" je vždycky dost, jen mají jen velmi specifické využití. Když jsem dělal (před lety) ve Foxu, říkalo se jim (v CZ) "Klient" - prostě co nejmenší krabice s lowend MB od Pegatronu a ten zbytek... jí rozhodně nepřevyšoval. Uplatnění? Průmysl. Naposledy jsem tuhle věc potkal na SMT lince kde měla pouze za úkol zobrazovat technikovi dokumentaci (bohužel na W10)
...
Nehrajme si na to, že tohle je nějaká "vytoužená věc"... Počítač se dneska dá narvat i do Rubikovy kostky...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"klienti" ale mají většinou velmi mizerný výkon i zbytek parametrů a primárně fungují opravdu jako klienti/zobrazovadla, kteří fungují tak, že se napojí na jeden výkonný cetrální počítač ..

tato krabička od asrocku ma dobrý výkon na běžnou práci i konzum text/foto/video a když přivřu očko tak i na hry :) (opravdu to má mnohem blíže k výkonnému NUCku než ke klasickému klientovi)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Tyhle krabičky mají výkon jako notebook. A notebooky dneska tvoří většinu počítačů. Tedy díval bych se na ně jako náhradu notebooku pro ty, co vědí, že svůj počítač nepotřebují nikam přenášet a chtějí klasický monitor s klávesnicí.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mám NUC 7i5BNH (i5-7260U 2C4T, 16GB DDR4, NVMe SSD), CPU skóre niečo nad Intel Core i5-3330S len pre predstavu. Mám tam vmware workstation s jednou VM kde mám firemné veci (VPN, office, nejaké drobné veci v Jave), Office, Photoshop a Lightroom CC, Atmel Studio, Segger Studio, Visual Studio, XAMPP, Arduino, Git, Audacity, handbrake... všetko v pohode. Nie je to 84W i7, ale na veľa vecí to v prijateľnej rýchlosti stačí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

NUC je fajn, ale opravdová lahůdka je plně pasivní NUC. Stačí jen přehodit střeva do hliníkového kejsu od AKASA. Žádný ventilátor, žádný hluk. Naprosté ticho.
http://www.akasa.com.tw/update.php?tpl=product/product.detail.tpl&no=181...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.