Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k ASRock H110 Pro BTC+ připojí dokonce 13 PCI Express karet

Ono bez linuxu by to moc nešlo, když Windows umí max. 8 karet zároveň. (a jediný způsob jak to momentálně obejít je použít část karet druhého výrobce) V linuxu není 13 problém.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tam je len problem aby fungovala 3d akceleracia aspon na jednej, a poriadne :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

což je pro těžbu jedno :D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Dá se ale pod Windows mixovat AMD a Nvidia, takže třeba 8xAMD a 7x Nvidia, nebo obráceně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A četl jsi můj příspěvek? :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že 13 karet je již zbytečně moc. To už se sestava hůře ladí a pak když člověk nepoužívá kdovíjak úsporné karty typu GTX1060, tak je problém dimenzovat na jeden zdroj, musí se spojovat dva atp.
Asi zkusím spíše ten Biostar BTC PRO, měl by být o něco levnější a 12 karet stačí :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jeden zdroj ti nebude stačit tak jako tak. Mám 2x750W přes ADD2PSU adaptér, naprosto bez problému. Ale vše klasický desky, tyhle BTC monstra jsou pak stejně neprodejný. Asus Prime Z270A 7 pcie slotů + 2 další přes m.2 redukce = 8/9 karet.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jsem zvedav, kdy bublina splaskne, a kdo to vse ridi...
az se cloveku vkrada kacirska myslenka, ze za tim vsim stoji vyrobci HW...
i kdyz distribuovane vypocty maj sve opodstatneni, ale nak se mi to nepozdava...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Proč by to proboha měl někdo řídit? Ani klasické zlaté horečky nikdo neřídí. Prostě lidé chtějí svobodné digitální annymní měny, tak je někdo vymyslel a teď je lidé těží.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

na zlatych horeckach nejvice vydelali prodejci naradi, chlastu a bordelmamy....
BTW: jinak alternativni mene fandim, ale je to sakra kolotoc...
naka skupina dle meho ridi/ovlada kurzy, ani burza nema takove vykyvy...
jen muj nazor....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale ti prodejci nářadí ty horečky neřídili, jen využívali..
Ty skoky jsou logické, díky stále malému objemu, tskže jakýkoliv větší obchod trh rozhoupá.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Chteji lide svobodne digitalni meny?

Ja tedy ne a zaroven ani neznam nikoho, kdo by bitcoin pouzival k placeni. A to mluvime o bitcoinu, kterej je extremne zpopularizovanej mediama, ale ty ostatni xxx-coiny, na ktere se prave ty grafiky pouzivaji, protoze bitcoin vetsina lidi tezi pres ASIC, tak ty vubec nikdo nezna, vubec nikdo tim neplati a vubec nikdo to neprijima.

Takze chapu nektere diskutujici, kteri za tim vidi neco vic. Ja ale nevim co a jestli za tim neco je, ale napada me treba, ze proc by CIA investovala do vlastnich vytezovacich nastroju, kdyz si je muze pomerne levne pronajmout, aniz o tom nekdo neco tusi, proste jakoby to neco tezi a pritom pocita AES sifry. :-) Napriklad.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ovšem na louskání AES se staví speciální stroje, ale proč ne, klidně to tak může být :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Ani klasické zlaté horečky nikdo neřídí"

Ale po zlatej horúčke aspoň ostalo nejaké zlato

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přes GPU se masivně těží cca od r. 2012 (tehdy ještě BTC a LTC), takže žádná bublina. Jsou období, kdy je to více výnosné (poslední kvartál 2013, první 2014, první polovina 2016, jaro 2017) a horší období (druhá polovina 2014, 2015). Přicházejí ale různé nové měny, takže vždy se dá něco. Kdo to ale chce brát vážně musí mít levně elektřinu - žádný "bytový" tarif, ale alespoň přímotop sazbu. Pak přežijí i méně výnosná období.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nemusíš mít levnou el. Stačí pořád těžit, platit el. a ty coiny držet a neprodávat je. Prodáš je za pár let s velkým ziskem při dalším boomu. Vždyť i někteří analytici odhadují cenu BTC za pár let 50 tis $

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hek... k čemu jsou sloty s dvojitou hustotou? Ony jsou chroupací karty, které mají poloviční šířku? Navíc ty bílé sloty nejsou proříznuté. Mně z toho vychází, že je to dobré leda na speciální karty, osazané hodně nízkými součástkami (a možná ještě levá/pravá), nebo napíchat do toho x1 bridge/redrivery a samotné výpočetní karty mít přes kabel ve venkovních kastlíkách. Speciálka pro opravdové specialisty. Hm. Co jsem viděl externí PCI-e kastlíky, to už by snad vyšlo levněji koupit další motherboard a procesor... Leda nechat si k tomu osadit svoji expanzní desku v nějaké čínské fabrice na plošáky ;-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Opravdovy mineri nemaji grafiky zapojeny primo ve slotech na desce, ale vytahnuty pres pci-e riser (cena za slusnej cca 100kc). To je vlastne kabel o delce i nekolik desitek cm, ktery propojuje grafiku s deskou. Umoznuje to mit grafiky roztahly kvuli poradnymu chlazeni.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

To je snáď jasné. Aj do tejto dosky by si len sotva priamo nastrkal 13 dvojslotových grafík. Inak skutočný mineri už nejaký ten rok ťažia úplne inou metódou(farmy, prenájom atď.)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

:D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tomu na ktereho sem reagoval to evidentne jasne nebylo. Nevim jak si predstavujes takovou farmu, ale v realu je to halda fochu kde sou desky a na nich opet vytahany grafiky na riserech. Vypada to napriklad takhle http://ethosdistro.com/farm/

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Moc moc moc díky za vysvětlivku! Ten drátěnej regálovej systém... a ta metrová vrtule ve zdi :-DDD

A ten pomocnej úhelník, co drží druhej konec karet, podvěšenej na zipovacích páskách... to je masakr. Ano, pasivní riser kabel za stovku mi do té koncepce velmi dobře zapadá :-) K čemu serverové skříně - akorát to žere prostor, těžké je to, a hlučné, protože to vyžaduje další ventilátory, které protáhnou vzduch tou skříní. Open air computing. Inspirováno Pragou V3S. Kdože to koupe celé servery v oleji? A pak že nejde dělat lidové HPC za málo peněz. Budu brečet dojetím.

Jako že jsem občas prase, skládám si skříně na domácí servery ze šrotu a vyrábím do nich papírové airshroudy, tohle mě odrovnalo. Někdo je ještě větší prase než jsem já :-) Tohle je fakt o dvě ligy jinde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Smát se klidně můžeš, faktem ovšem zůstává, že majitel té farmičky je narozdíl od tebe (předpoklad, bez urážky) multimilionář. Ono to má asi nějaký důvod, že se to necpe do racku a nebo do oleje, stačí zapřemýšlet. :o)
Jinak tady se můžeš pobavit ještě víc, to jsou klasické domácí rigy, tak jak je má většina nás menších těžařů doma: http://forum.ethereum.org/discussion/5594/rig-porn-post-your-pics

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Psaný text je ošidná věc. Není z něj vidět intonace a výraz v obličeji. Já se rozhodně nesměju z plna hrdla. Jasně trochu taky, ale... ne v tom smyslu, že se vysmívám. Cítím směs úžasu a respektu. Vážně, Respect. Sednul jsem si na zadek. Uměleckej dojem z těch drátěných regálů je za deset bodů. Že jsou lidé schopni vydělat miliony všelijakými činnostmi, o tom žádná, a že já si takové částky možná nevydělám normální prací za celou kariéru, to je taky fakt. A že k penězům těžko přijdu tak, že úplně na začátku nakoupím serverovnu plnou značkového železa, to je přece taky jasné. Neberte to prosím tak, že se posmívám.

Edit: BTW "rig porn" :-DDD

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.