Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k ASRock je stále vázán na Asus, strategie firem může souviset

Jo jo... velmi rád vzpomínám na svůj nákup náhradní LGA775 desky ASRock P5B-DE za cca 1.200Kč i s poštovným, která rozdělila mé okolí na dva proudy.

Jedni tvrdili, že je to čistokrevnej čínskej NoName šit cizopasící na značce Asus a do roka a do dne se rozpadne na prach.
Druzí tvrdili, že je to superkauf, neb se jedná jen o jinak namalovanou desku Asus P5B Deluxe.
Pravdu neměl ani jeden :
https://www.asus.com/us/Motherboards/P5B_Deluxe/
http://www.asrock.com/mb/Intel/P5B-DE/
A deska v pohodě valí osmým rokem :)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já nevim, pro mě byl vždy ASRock spíš AssRock (design jejich utilit mě vždy rozesměje), jenomže i ten ASUS má své mouchy. Některé desky byli nestabilní, když bylo CPU v idlu. Prozatím jsem skončil na ASUS maximus formula V a od té doby ani jedno zaseknutí, když nepočítám ty při záseku grafiky :).

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ja osobne mel problemy (= zarucni opravy) s deskami vsech vyrobcu, takze jsem bez favorita... nebo bych mozna mel rict, vsechny mi prijdou stejne shity :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jedno viem iste: Asus ani ASRock GPU si už nekúpim.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Asus vyrábí GPU? To je mi novinka. A já bláhový myslel, že jen dělají desky pro GPU nVidia a AMD :-)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Díky za mínusy, koukám, že tady má buď někdo problém chápat nadsázku, nebo netuší, co je GPU. :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Az si budu stavet PC, tak favorizuju desky od Asus a AsRock a grafiky od Asus a MSI.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já teď mám solidní zkušenosti s Gigabyte - jak MB, tak GK. Ale uznávám, že už toho sestavuju míň, než před pár lety.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Gigabyte byl dobrej do obdobi Core2Duo, Quad, potom zacali osazovat levne cinske soucastky, design desek byl spatne navrzenej, takze to treba zarusovalo zvukovej cip a podobne veci. Proto jsem s Gigabyte skoncil. Slysel jsem sice, ze desky uz se zase zlepsily, ale grafiky stale nemaji nejlepsi povest treba vzhledem k hlucnosti chlazeni.

Kazdopadne ja mam ke Gigabyte averzi od doby desky pro i7-950, fakt hrozna a zdaleka jsem nekupoval nejlevnejsi, bral jsem takovej cenovej stred mainstream. Takze ja Gigabyte ne, ale nikomu to nevnucuju.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Každý má něco - v době C2D/Q stály pro změnu za h**** desky od MSI (takové ty "červené") pro Intel...

U GB je taková jedna zajímavost. Jejich desky v revizi 1.0 jsou dost kvalitní (pokud by byl vyloženě průserový návrh nějaké řady, provalí se to rychle), ale jejich "vylepšené" verze 1.1+ už je raději nebrat. Já osobně GB právě docela beru, neb když jsem ještě dělal v RMA ve Foxu, jejich UltraDurably se používaly na testování CPU "vyřazených" na Repairu a jejich výdrž (na to zacházení) byla obdivuhodná. Podotýkám, že na běžnou výrobu se tam používají právě lowendy od MSI a MB pro HP (Inventec, Pegatron...)
Navíc z toho co jsem poslední léta stavěl na GB, tak noproblemo...

S grafikama obecně (!!!) souhlasím, ty byly hodně dobrý do GTX 7xx (Nvidia) - hlavně ty TwinForce řady, ale pak to šlo nějak kvalitativně dolů. Zkušenosti s tím teď nemám, neb co jsem dával (GB, Asus, MSI) tak všechno zatím šlape, jen jsem si ze zvědavosti pro sebe pořídil Gainward na který jsem zvědavý, neb jejich produkci jsem netestoval léta. Ale u sebe (!!!) problémy nečekám, neb já věřím v tu "kliku na kus" (bavili jsme se) a tu obvykle mívám :)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mne sa ASRock páči v tom že dokážu dať na dosku aj to, čo iných nenapadne. Mám doma malé AMD AM1 a od ASRocku dosku AM1H-ITX na ktorej je HDMI, VGA, DVI, DP, analógovy výstup 5.1, Toslink a ak niekto chce napájať dosku notebookovym adaptérom tak aj vstup na adaptér. Pamätám si tiež staré dosky na AMD kde bol socket 754 a pod ním rozširujúci konektor na ďalší nový socket (asi 939)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Vidite, nakonec to muze dopadnout tak, ze na to doplati NVidia. Znam totiz spoustu BFU (takovejch tech joudu co pocitacum absolutne nerozumi, ale jsou nejchytrejsi) a jedno z jejich oblibenych tvrzeni je, ze nejlepsi pro chod PC je, kdyz zakladni deska a graficka karta je stejne znacky. No a pokud se Radeony budou vyrabet pod AsRock, tak vzhledem k roztouci popularite desek od AsRock, mohou takovi uzivatele dat prednost grafice od AMD.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý fór. Umím si představit, že u těhle chytrolínů by se tak stalo :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

On to zas tak for neni. Kdyz sem resil problem s nekompatibilitou desky Asus s GTX 1060 tak se tim podpora nechtela zabyvat, protoze to byla karta od Gigabyte, nasledne jsem se stejnym vysledkem dopadl s kartou MSI.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jak stara byla ta deska?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Necele 3 roky, WSkova, tj. s premium podporou.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

AsRocku všechna čest za jejich nezvyklé výrobky. Hybrid deska 4CoreDual-SATA2 s PCI-E a AGP a stále ještě slouží.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

https://www.asrock.com/news/index.asp?id=3580

za jak dlouho se asi tak objevěj zprávy o tom že Sapphire opět bude vyrábět desky pro AMD, schválně...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hosi! AsRock byl vzdy trochu jinej a do dneska mu to trochu zustalo. Ten, kdo pamatuje desky s chipsetem Uli M1695
od teto firmy, to musi jenom potvrdit. Doufam, ze se tady nenajde jouda, ktery bude tvrdit, ze to byl shit. V historii vyroby MTB to nema obdoby. Nejvetsi transformers!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Apropos ty ROG Radeony nikdy za moc nestály, takže mně to celkem vadit nebude... Sapphire je Asus? To by bylo asi horší, nějak to nesleduju. Ale logicky, když přestane vyrábět jeden výrobce, převezmou to jiní, nacházíme se v tržní ekonomice :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prečo je ten článok venovaný Petrovi Fodrekovi ? Upozornil rovno redakciu na tieto väzby medzi spoločnosťami, alebo ich spomenul niekde v diskusii, a ak áno, vedeli by ste mi napísať na ňu odkaz?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.