Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

ASRock připravuje vydání Radeonů v Evropě

Po měsíci od dramatických událostí kolem vydání / nevydání Radeonů společnosti ASRock v Evropě, se situace vyvinula očekávatelným směrem: ASRock Radeony v Evropě vydá…

Během jara se objevilo několik náznaků, že se ASRock chystá vstoupit na trh grafických karet s nabídkou Radeonů. K tomu došlo na přelomu března a dubna. Asi o měsíc později přinesla redakce webu Tomshardware recenzi jedné z karet. Krátce po zveřejnění, začátkem května, jí přistála v emailové schránce zpráva od člověka, jehož jméno ani pracovní pozici redakce nezveřejnila, ale který měl být lokálním zástupcem společnosti ASRock. Podle jeho vyjádření se Radeony as ASRocku v Evropě prodávat nebudou, protože to AMD zakázala.

Tuto informaci Tomshardware zveřejnil. Netrvalo se však dlouho a ozval se šéf ASRocku pro celosvětovou distribuci, který tuto informaci dementoval. Konstatoval, že distribuční strategie je postavená na vzájemné dohodě ASRocku s AMD, v první vlně dojde k distribuci na trhy jižní Afriky a  APEC (bez Číny, Hong Kongu a Tchajwanu). Další budou následovat.

Tomshardware s odstupem času původní vyjádření zcela stáhnul. Přes to - i přes oficiálního stanoviska ze strany vedení společnosti - stále mnohá média pracovala s dementovanou zprávou o zákazu prodejů ze strany AMD.

Nyní se definitivně potvrzuje, že původní zpráva neměla reálné opodstatnění. Redakce německého webu Hardware Luxx měla možnost hovořit se zástupci společnosti na Computexu, kde měl ASRock stánek vystavující mimo jiné nabídku svých grafických karet. Redakci bylo potvrzeno, že grafické karty budou dostupné i v Německu a jako první se chystá vydání Radeonu RX Vega 56, který by se do prodeje měl dostat příští měsíc, tedy v červenci.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku ASRock připravuje vydání Radeonů v Evropě

Středa, 13 Červen 2018 - 10:24 | Karáš Svorka | Snad se mi povede získat nějaký na test :)

Zobrazit diskusi