Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k ASRock Z170M-PIO2 pro rodící se formát PIO SFX

Ono prichytit PC pomocou VESA na monitor nieje taka vyhra nie kvoli hluku ale preto, lebo je to neprakticke. PC je za monitorom a tak je zly pristup k zapinaciemu tlacidlu k USB portom alebo k inym portom. Na prvy pohlad je to myslienka zaujimava, prkaticky je to v podstate nepouzitelne riesenie.
Zatial som takto prichytene PC nevidel nikoho pouzivat(bud boli polozene na stole alebo prichytene niekde inde ale nie na monitore pomocou VESA). Aj ja som to hned po vyskusani dal dole.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A já to měl - zapínal jsem klávesnicí nebo myší a monitor měl usb hub v sobě, stačilo propojit pc s monitorem usb kabelem a flashky jsem strkal "do monitoru". K jiným portům jsem nepotřeboval lézt. Fungovalo to dobře.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak - zapínání z klávesnice + monitor s USB hubem a není problém, pro některé účely je to velice praktické. A hluk opravdu problém není (aspoň u těch mašin co jsem viděl).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ta praktičnost mi teda přijde lepší, než u PC v klasické skříni na zemi pod stolem.

Jinak zapínací tlačítko je na klávesnici a USB porty přes prodlužku nebo hub (což často bývá nutné tak jako tak, kvůli počtu portů a kvůli tomu, že leckterá zařízení při zapojení přímo do USB v PC zablokují i sousední port).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ještě k tomu:
„Zatial som takto prichytene PC nevidel nikoho pouzivat“

- já jich pár viděl, pár dalších není ve VESA jen kvůli tomu, že to fyzicky nejde (monitor nemá VESA držák, nebo v něm má uchycený stojan).

A pro obývákový PC mi VESA držák za „monitorem“ (technicky teda televizí) přijde jako ideální umístění.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

KONEČNĚ! Někoho napadlo, že ten zastaralej standart cpaní GPU kolmo k CPU je přežitek historie!

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Heh, zrovna neco takoveho jsem hledal. Chci si udelat build ITX, ale vsude kde koukam tak ty takzvane male ITX skrine jsou hnusnej obrovskej bazmek tvaru kostky... s timhle by slo udelat neco stihleho :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A znáš třeba NFC S4 Mini, DAN Cases A4, NCASE | M1, Compact Splash, nebo case od Jonsbo.Třeba se ti některá bude líbit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hurá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co se týká hluku, například NUC prostě slyšet není, ani ve VESA držáku, ani jinde.
Větrák je slyšet při pozorném poslouchání v tiché místnosti s uchem u skříně.

Ale narazil jsem na jiný problém: Hodně monitorů nepočítá s tím, že byste chtěli mít namontovaný stojan a zároveň něco ve VESA držáku. Čili počítač do VESA držáku dáte jen pokud odmontujete stojan, což je trochu problém.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ještě teda doplním, že do NUCu se samozřejmě nenarve externí grafika, ale zase u výkonného počítače s externí grafikou bych chtěl trochu prostoru kvůli chlazení a pak už by to do VESA držáku za monitor bylo dost nepraktické.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Problem je to jen do te doby nez zjistis ze existuji "drzaky"/pouzdra ktere umoznuji tam mit uchycen PC i monitor. Jsou bud od vyrobce PC, monitoru nebo i "jiných" (tam nemusi byt zarucena kompatibilita se vsemi zarizenimi). Nejlepsi samozrejme je kdyz PC/case s moznosti uchyceni na VESA i monitor jsou od jednoho vyrobce.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A co takhle Rack 2U řešení? Jestli ta grafika nebude extra topivá, tak je to reálné. Dělá se to už teď, ale přes různé stromečky, tohle je (pravděpodobně) funkční i na PCIe v3.0 specifikaci, přes stromečky se tahle rychlost nikdy nastavit nedá

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

idealni pro vestavbu pc do stolu

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

ASRocku dlouhodobě fandím kvůli jejich originálním kouskům, jen by mě zajímalo copak asi tak zlého provedly mosfety napájecí kaskády, když si ani nezasloužili nějaký ten pasiv.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ten pasiv je kolikrat jen na okrasu. Proud do CPU dnes neni vic jak 120A ani po pretaktovani, pokud je tam 6 fazi paralelne (+1 pro low power), tak to je 20A na mosfet coz pri odporu v otevrenem stavu 50mOhm udela 1W. Jelikoz ta soucastak ale neni otevrena trvale ale spina, tak pokud spina dobre a rychle tak to bude jeste mene. Teplotu to v pohode zvladne 65 stupnu - prakticky neni duvod chladit a jiste uznas ze 120A byl hodne velke prestrel spotreby.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mě právě zarazila zmínka o taktování a tak proto mě to napadlo, že by to tam asi mělo být, ale popravdě jsem se do této problematiky nikdy moc neštoural a tak dík za objasnění =) Jinak s těmi 120A proč né pokud někdo chce Pc použít primárně jako přímotop =D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.