Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Asus a Acer možná čeká sloučení

Otazne je kto by si z tejto dvojky polepsil a kto pohorsil. Mne osobne pride Acer ako sunt oproti Asusu. Na druhu stranu tie firmy v kvalite zasa az tak daleko od seba niesu takze by aj to zlucenie im len pomohlo.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Podla mna si polepsia obaja

Totiz nejde o Asus ale spolocnost AsusTek, ktora vyuziva znacky

Asus a ultra-low end AsRock.

Acer je kvalitou medzi nimi, takze obaja ziskaju dalsie segmenty kvality.

Navyse AsusTek poskyutuje vyrobu notebookov pre 3. strany a Acer je jeho zakaznikom.

Notebboky robia AsusTesk, v podstate(okrem high-end) len

Clevo, Compal, AsusTek, MSI, Quanta, Wistron, Mitac, Arima and Inventec.

TOP# su AsusTek, Quanta a Mitac a vzyznamni su este Arima a Compal

Mitac robi, tusim, vacsinu HP-ciek a Quanta robi(la) low end pre Dell.

Takze to spojnie je logicke

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

ASRock nemám s Aušusem nic společného.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Teraz už nie

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Hlavně Acer mně přijde jako firma, která nemá žádné extra produkty, ničím nevyčuhuje a je zoufale průměrná, takže její případné přejmenování na Asus by si většina lidí ani nevšimla.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No vznikl by jedine tak z toho pruser, nakolik ASUS dokaze dnes za ucelem prilisneho setreni prodavat notebooky jenom s 2 USB porty a to prosim jeste jenom na levym boku a tak blizko sobe ze klic a mys proste 2 väcsi zarizeni vedle sebe nedate a celkove co se tyce provedeni dnesnych notebooku od spolecnosti ASUS je to jenom laciny plast, ne ta kvalita spred par let. Acer je podle meho osobniho hodnoceni lepsi, v zakladni tride urcite.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

nevznikne z toho ani tak průser jako Aser :-)

Acer byl před deseti lety totál lůzr, ale je fakt, že Asus ho v poslední době v pohodě dohnal. Soudě tedy podle sousedů, kteří se na mě náhle obrací s "podivnými" stavy n*booků

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Acer neni az taky luzer, ale ako bolo aj spomenute, je to zufalo priemerna znacka. Nema uz dlhsiu dobu nema ziaden produkt ktory by tahal zakaznikov. Ci uz prvenstvom na trhu alebo imidzom/kvalitou. Asusu sa podarilo viac krat pritiahnut zakaznikov. Ci uz EEE netbooky alebo seria ultrabookov Zen ale tak isto sa im celkom dari s Android tabletmi. Skor je to tak ze segment PC uz neni moc zaujimavy a vynosny, co je dlhodoby trend, a Aceru sa proste nedari presadit niekde inde. A co sa tyka kvality, tak mam pocit ze uz peknych par rokov vobec neplati ze urcita znacka sa rovna kvalite. Uz ani IBM respektive Lenovo sa neda povazovat za top. Skor, a to plati u kazdeho vyrobcu, je to o tom v akej cenovej hladine sa dany produkt pohybuje, inak povedane kde musel vyrobca setrit aby to predal za par supov. Osobne si myslim ze ani konkurencia nema problem vyrobit nieco v top kvalite, mechanicky, ako ma povedzme Apple, len to za tu cenu proste nepredaju. A je skoro uplne jedno kto je vyrobca notoebooku povedzme za 500e, vsetky budu velmi podobne co sa tyka kvality a aj vydrze a viac skor zavazi servis, lebo na materialoch to proste aj tak neoklamu.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

dnes sa uz neda spoliehat ani na cenu ... mam ultrabook lenovo za 1000€ a je to doslovne cinsky sunt, smejd, rachotina (vypadava wifi, po najnovsom bios update nezapina pri prvom starte bluetooth, dotykova obrazovka z casu nacas funguje ako zdiveta a este by som toho nasiel dost) ... zlate asus eee 901, ktore lutujem doteraz ,ze som od nervov rozbil (pomaly disk) :D ... mimo jeho pomalost s nim nebol jediny problem!

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Acer je lepsi ? :D Prominte ale z tohohle na me prislo hodne velke boleni bricha. Produkce Aceru ( krome high-endu ) je jednim slovem s*acka. Reparoval jsem jejich produkty mnohokrat, to co tenhle Acer dokaze prodat je k smichu. Samozrejme najde se i dobri produkt, jenom je jich hodne malo.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Dovoluji si oponovat, kvalita zařízení od aceru se posunula kupředu, naproti tomu jak zde někdo zmiňoval, asusu spíše dozadu.

Každopádně si nějak nedokážu toto propojení představit. Co obě firmy mají celkem podobné je mainstream a nějaké ty x-booky. Acer dělá hotové sestavy, asus sice také, ale asus přeci jen vyrábí i hi-endové notebooky, nějaké ty grafiky a kde co. Hodně se soustředí na gaming HW... no nevím nevím, snad se nemejlím :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dneska jsem zlikvidoval tri kousky, motherboardy do elektroodpadu, jak ukazala analyza popraskane dps (tzn nejlacinejsi technologie vyroby) a usmazene graficke karty, provozni teplota za chodu pres 90 stupnu.

Holt kdyz si nekdo mysli ze dostane laciny herni notebook, tak se nesmi divit ze exne 3 mesice po skonceni zaruky.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Vono celá kategorie „herní“ a „workstation“ a podobné nesmysly nikdy z principu nemůže jít dohromady s notebookem. Aby to bylo aspoň trochu rozumně chlazené, je z toho obrovitá nemobilní cihla, to už můžu s sebou tahat v autě nějakou uATX sestavu a monitor. Když je to menší, není šance to rozumně uchladit aby to mělo slušnou životnost.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak to už je způsobeno tím, jak se dnes rychle a levně vyrábí. Umřela mi deska v 8510w notesu, nejspíše studeňák pod chipsetem. Reball jsem neřešil, rovnou jsem koupil z amerického e-bayu novou náhradu, neměl by to bejt reballnutej/opravenej zmetek.

Dále mě to vedlo k zamyšlení, jak se dneska ve velkém množství pečou grafiky a kde co. Firmy co dělají rebally nebo přetavy vyrostly jak houby po dešti. Některé levněji a jiné dráž, ale všechno je zkrátka spojené s tím, že zmetkovost výroby enormně vzrostla.

Mám v domácnosti výrobky co pamatují černobyl a tak stejně i novodobé kousky. Je mi jasné že takové grafika morálně rychle zestárne, ale místo toho aby se to posouvalo nějakým způsobem dál (bazarovej přeprodej), tak se to k němu ani nedostane, protože to vzdechne během nebo po záruce. Hlavně že tu tedy máme RoHS pájku, velkou zmetkovost spojenou s vysokou hustotou spojů.

Proč to píšu? Protože mě to trochu míchne a zároň si myslím, že ta trocha olova, která je v pájce (a kolik jí tam je, proti starým ruským rubínům či televizím, kde se toho nešetřilo), proti třeba elektrolytu, plastům a kotle dalšího svinstva, co tam je... A nebo naše slavné zářivky, úsporky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dle odhadu se jedná na 1 mld. IO o úsporu v ekvivalentu 100 autobaterií. Což je 0,05 % z toho, kolik autobaterií se ročně nerecykluje.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

"lidé by proto měli být otevření novým myšlenkám" - a to já rozhodně jsem. Vůbec se nebráním myšlence přestat kupovat cokoli od Asusu a jít o dům dál, když si to Jonney Shih tak přeje...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

O Aceru jsem už dlouho neslyšel a poslední věc co jsem od něj viděl co mě alespoň trochu zaujalo byl Acer Revo (miniPC). Tak nějak neměli nikdy nic, co by mě zajímalo (snad až na notebooky Timeline-X). Poslední věc co jsem kupoval od ASUSu byly v podstatě věci, které nikdo jiný v dané době neměl. Základovka Asus WS Revolution v dané době nejlevnější quad-SLI a notebook G73Sw který je herní, má dvě šachty na disky, má dva oddělené chladící okruhy a i při hraní je celkem tichý a nemáte pocit, že Vám notebook vzlítne (jako například uřvaná série Gaming MSI notesů). Dřív jsem nedal na ASUS dopustit, dnes pokud nenabídně něco co jiný nemá, koukám především na cenu. Protože co si budem povídat, bájná citace z "Armageddonu" (tuším, případně opravte) : Ruskej výrobek, americkej výrobek, všechno je to thaiwan.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

*Naser*, je to tady…

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.