Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Asus B250 Expert Mining má 19 PCIe slotů pro těžbu kryptoměn

Som v tomto nevzdelaný. Neobmedzuje rýchlosť ťaženia (menšie prenosové rýchlosti atď) fakt že sú to skoro všetko len PCIe 1x sloty?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne. Na přenosy po zběrnici to není náročný.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Počítam že doska je určená pre farmy. Toto si už snáď nikto normálny nedotiahne domov do bytu ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vyhradíš jeden pokoj na farmu. :) Teplo ženeš ventilátorem ven oknem. Limitem jsou jen pojistky.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

MrSrsen ne, neomezuje, datove prenosy jsou minimalni, slozite jsou vypocty

Escaton - je tam nekde napsane Expert Home, nebo neco podobneho? Urceni desky je zrejme uz z jejiho nazvu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"je tam nekde napsane Expert Home, nebo neco podobneho?"

No videl som už v rodinnom dome namontovaný 42" rack s full accessories, takže by ma to ani neprekvapilo :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ok tak tohle obdobi jeste nepolevi?
Asi jsme se dobre rozhodl necekat na RX 570/580 a zacit cekat az na RX 670/680 :D
Protoze nez 570/580 slevni na rozumnou uroven (tj skonci tezebni horecka) budou asi 670/680 uz za rohem a treba se na nich tezeni uz neoplati.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

předpokládám, že se to teprv rozjíždí :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dobry den,

chcem sa opytat ako tam mozem dat viac GPU kariet? Ved dnesne karty maju vsetky slot na PCI-E x16 ? A ten tam vidim len jeden.

Dakujem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pouzijes pci-e riser. Zjednodusene je to kabel s pci-e 1x co se strci do desky a na druhy strane to ma pci-e 16x do kteryho se strci grafika. Vypada to treba takhle https://mineshop.eu/cables/pci-e-1x-to-16x-powered-usb-riser-ethereum-mi...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

aha diky za info.

Vidim ze je to spojene cez usb3.0. To asi ma vyznam iba ked nepotrebujem velky datovy prenos. Cize na take tazenie kryptomien to moze stacit.
Ale pri hrani 3D hier by my to asi nepomohlo. Keby som chcel napr 4 monitory.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak 4 monitory můžeš dát i do jedné grafiky. Záleží co přesně chceš. Pokud chceš provozovat víc grafik, tak snad už koupíš pořádnej board na ně ne?
To není ani USB, jen kabel co se používá na propojení, ale s opravdovým USB to nemá nic společnýho.
Kupodivu i s PCIe 1x riserem by se dalo celkem hrát, až zas taková brzda jak by si mnozí mysleli to není: https://videocardz.com/review/pci-express-riser-extender-test/3

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To, že je použit konektor USB-A neznamená, že tam poběží USB protokol... to by byl nesmysl, brutálně by to omezilo propustnost (zvýšilo latence) a zbytečně by byly třeba další dva řadiče. Tohle je plně pasivní, jen pro přenos PCI-e využili USB-A konektor.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu ze USB i PCIe ma fyzickou rychlost 5Gb/s je volba konektoru a kabelu relativne jasna. A vykonnostne to bude rozdil cca 10%, si nemyslete ze PCIe je nejak uzasne efektivni protokol a USB brutalne pomaly.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To sou ale blbosti :-))... A jaký těžení??? :-()... Někteří uživatélé IT se fak-t zbláznili(?) :-(... Nedělá se i fotosaparát jen k "těžení"? Jakože bez snímače nebo s mnoha... snímači, nebo bez paměťovky, či naopak s mnoha paměťovkami..., jakože bych cvakal jen tak, naprázdno, jen abych "těžil" navíc nejlépe kryptoměnu :-)) ...

Lidi, neblázněte, běžte raději ven! Např. fotit, nebo sbírat houby, pozorovat floru a faunu, dokud je krásně! :-)

Technická: nerozumítm temu a ani nechci! Tak mi to ani nikdo nevysvětlujte. Dík :-) (Já mám PC jen abych si přečetl/poslal zprávy, zajímavosti a prohlížel fotečky a videjka zejména moje a mých známých)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Oni jdou ven :-)

A farma mezitim doma tezi Bitcoiny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jojo vidina bezpracnýho zisku (a nemyslím jen fyzickou práýci, nésu komouš...) je pro mnohé, zejména pro mladší, tak lákavá... :-(

Pak se mnozí diví, že je velká inflace a pod. a že mnohým nezbude než makání stejnak dohnat. Jen je smutné, že inflací měn (protože maj jen o nominální hodnotu :-( ) tak strhnou (sníží cenu jejich práce a úspory!) ostatní spoluobčany využívající stejnou měnu, co ji mění za skutečnou práci! (lhostejno jestli za fyzickou nebo alespoň duševní, dodávám pro jistotu).

Neb peníze = míra lidské práce! Defacto je to jen dlužní úpis! Budeli jej někdo vydávat i bez práce, nebude mít brzy valnou hodnotu a rozloží tento podvod! (defacto zkritý dluh!), na všechny :-(

Devalvuje pak cena lidské práce v této měně :-( I proto v některých zemích zmítaných hyperinflací (jeden čas hojne i v Rusku) ti chytřejší tu místní měnu - stále bezcenější v čase tak jak vláda tiskla a rozdávala peníze - defacto potvrzení o odvedené práci bezpracně!..., ani nechtěli a byli ochotni pracovat a prodávat jen v USD! Nebo za zlato!!!

Proč makat za bezcený papírky (peníze v podobě bankovek) na odběr zboží a služeb jiných spoluobčanů, když je někteří dostávaj bez pracně, bez protihodnoty - nabízející mě také služby a zboží? To dělaj chvíli jen ti hloupější... a méně bystří v ekonomii - dokud není inflace tak velká, že nemaj ani na jídlo a energie :-(

A Bitcoin sice nemá nominální - vládou nějakého státu centrálně a direktivně stanovenou hodnotu, ale! Jeho hodnota je příliš virtuální!!! :-( Tedy jeho hodnota je spíše o důvěře/panice na trhu a navíc je většina lidí nemorálních! Přípádu hodnoty nebo systému tohoto virtuálního(!...) světa, není koho trestně stíhat ani alespoň lynčovat...

Neudeli se inkasovat je za skutečné odvedené služby a zboží (zjednodušeně tzv. za práci, čili nebudeli podložen prací), nebude možné za něj ani nakupovat skutečné služby nebo zboží brzy!!!

Ani zlato nebude mít valnou hodnotu, nebudeli podloženo prací v tom smyslu, že za něj někdo bude ochotech zvednout zadek a vyměnit jej s vámi za jídlo (zboží) nebo službu (za práci!) :-(

Známej cestoval Amazonií a tam mu žádná(!) nominální měna nebyla nic platná. Pro domorodce to byly jen bezcené potoštěné papírky... Naštěstí měl s sebou plátečky zlata a na to domorodci slyšeli a měnili jej ochotně z jídlo a nocleh a j. :-)

Bitcoint by tam (bez netu a PC) dopadl asi podobně jako nominální měny :-( Ovšem, narazil-li by cestovatel po Zemi na kmen lidí, co neprahnou po lesklých ozdobách a neoslovilo by je ani zlato, nemělo by ani to v tom místě a čase žádnou hodnotu!

Největší hodnotu má někde jen jídlo a voda! Pro mě pak ještě svoboda!

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To takzvane "tazenie" je potvrzdovanie transakcii danej meny, za ktore je priradena ista odmena (fee).
Ked clovek A chce poslat peniaze cloveku B tak zada transakciu a decentralizovana siet minerov tuto transakciu uskutocni a potvrdi pouzitim protokolu s krypto funkciami. Takze siet minerov funguje ako "doveryhodna" tretia strana.

V beznom zivote tuto "doveryhodnu" ulohu zastava napr. banka, ktora uskutocnuje transakcie, a ktorej clovek plati rozne poplatky (vedenie uctu a pod.). Pripadne kartove spolocnosti (Visa, Mastercard, ...), ktore si tiez uctuju poplatky za transakcie. Podobnu ulohu zastavaju aj fyzicke peniaze a narodna banka, ktora ich tlaci.

Problem je, ze banky su regulovane/kontrolovane "vyssimi" autoritami (stat, nadnarodne struktury), co moze v dnesnej "big brother" dobe sposobovat problemy so slobodou.

Bitcoin mozno nie je dokonaly ale je to zaujimavy koncept na ktorom sa da stavat.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Dík za vysvětlení, jistě nejen mě :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jaká propustnost je vlastně potřeba?
Kdysi jsem potřeboval jednorázově připojit nějakou PCI-e kartici k embedded desce, která PCI-e neměla, a vyřešil jsem to nějakým čínským bridge přes USB 2.0. Nebylo to nic super, ale účel to splnilo.

I PCI-e 1.1 x1 je o kotel jinde proti USB2.0, ale USB 3 už ho v propustnosti předhoní. A na latencích u tohohle asi příliš záležet nebude. AMD by mělo mít opensource ovladače GPU, mělo by to tedy být schopno běžet i na ARM. Představuju si ARM singleboard computer s USB3.1, hubem, a 128 GPU :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Čím 18 GK napájať?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ideálně něco jako 3ks EVGA SuperNOVA 1200/1600 T2.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A mať to zapnuté napriamo/nastálo a to celé zapínať vypínačom na predlžovačke?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Průmyslovým spínaným zdrojem?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.