Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Jen na čipsetu X570 postaví Asus 12 modelů desek pro Ryzen 3000

Tohle mainboardové nadšení indikuje úspěch Zenu2.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To znaci vice levnejsich mini ITX desek :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to taky. :-)
mám v plánu upgrade svého mATX HTPC, zatím běží na platformě FM1.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejsem si jist, ze chci desku od Asusu. Vzdycky jsem Asusu daval prednost, mel jsem Asus desky vzdycky moc rad, ale poslednich par let mi prijde, ze jde kvalita strme dolu.
I ten ASRock (becko Asusu) ma dneska lepsi kousky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

myslim ze asrock uz dost dlouho neni pod asusem a je to samostatna firma.. imho neni duvod se jim vyhejbat..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Asrock musi bojovat cenou a kvalitou protoze "znacka" :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neřekl bych...Pořád má Asus minimálně ve střední třídě málo reklamací třeba proti MSI.
Strix je rozumná volba pro B/X450/470
Strix b450-e je jedna z nejlepších desek na B450,to samé platí pro X470-f.I Prime jsou velice slušné...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Treba update BIOSu ma Asus slabsi jak MSI i ten ASRock. Treba u AMD vyjde nova AGESA u ASRocku behem chvile v bete a pak se teda ceka dlouho na odladenou verzi. U Asusu sice vyjde az odladena verze ale taky dost za dlouho. :-/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

lepší jednou a pořádně než sypat nepodarky. Včera vyšel další update EFI na X470 Prime takže už vydání asi bude za dveřmi když za jeden měsíc jsou dvě nové verze.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nevim kde si videl ty novy agesy u asrocku v bete. Mam taichi x370 a biosy vydavaj jednou za x mesicu s tim ze se v rozmezi mesice objevi rozbita beta a rozbita stable verze. A jeste tahle premiova deska druha nejdrazsi co v x370 serii meli dostava agesu mezi poslednima. Ted uz od prosince nic nebylo. A jeste ty biosy za minulej rok dojebali do stavu, kdy bios ze zari 2017 chodi lip a ma lepsi podporu pameti nez cokoliv novejsiho...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

U Asusu řada desek dostala podporu RyZen 3000 už teď.Takže podpora dobrá...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> reklamací třeba proti MSI.

S MSI mam osobne nejhorsi zkusenosti ze tech ctyr vyrobcu MB, nicmene je pravda ze je to spis anekdota nez statistika :-) Problemy s pameti - na Intel platformach, plus jedna doska byla opravdu zazracna v tom, ze sem v ni zkusil as 6 ruznych funkcnich grafik, a s pulkou to nenajelo. Az po updatu BIOSu fungovaly vsechny. Tak mi to prislo trochu vic zfusovane nez je zdravo ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jednou nahoru, pak zase dolu. Takový MSI v období cca 2003-2005 a 2010-2012 u mě lítalo vzduchem. Dneska mám od nich desku a grafárnu a super.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Celkově jsou MSI grafarny super, hlavně ty ARMOR edice a v minulosti Twin Frozr. Myslím, nevím jistě, že ty Armor edice mají i lepších pár komponent oproti konkurenci. Nicméně zmetek může vyrobit nebo vypustit do světa každý. Stačí aby měli zaměstnanci na QC kdekoliv v tom řetězci trošku off day apod.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Spis nez dolu s kvalitou, sly nahoru s cenou a to rapidne. Pritom kvalita plusminus stejna a treba jejich reseni VRM se mi nelibi (Asus). RGB picoviny vsude, obcas neco posmelej... ale do toho Hero wifi bych sel, pokud bude napajeni v poradku a pokud bude cena rozumna.
Doufam, ze Gigabyte nezustane pozadu a nabidne opet spickove zpracovanou Aorus PRO WiFi do 6k. Kombinace gunmetal + half-life orange se mi docela libi a zluto-oranzove ledky netahaji oci. Mel jsem rad Asus, ale posledni dobou pokukuju po necem jinem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna teda gigabyte bych v AM4 neadoroval. Mám X370 gaming K5 už přes rok a tedy updaty BIOSu nic moc, než vyjde nová podpora CPU, je to na delší dobu. A stejně tak pár verzí hodně rychle stáhli (a to i ne-beta BIOSy), teprve po roce a půl vydali verzi, která pomohla mnoha lidem konečně rozchodit paměti nad 2666 MHz a příp. aktivovat XMP (u mě nic, ale tak mám dual rank a jedu radši na 2800 stabilně bez pokusů), stejně tam ale pořád dost bugů přetrvává a neřeší to. Chladič na VRM polovičatý, vůbec VRM poddimenzované a topí (s 1700X na defaultu). Zbytečný plastový kryt I/O který akorát víc zatápí VRM (ale dá se oddělat), ale jo, hlavně, že to má RGB světýlka. Kdybych tu desku neměl za 2/3 ceny, bral bych tehdy Asuse.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím já mám K7 jejich vlajkový model a je to to samé až 5 tá verze biosu celkem funguje ale cpu ram atd mám vše nastavené ručně jinak se mi stává že mi klidně v idlu pouští do cpu 1.57V v zátěži max 1,45 do dnes to neopravili jejich soft na řízení ventilátorů to je tragédie sama osobě mám asi 10 verzi a pořád to nefunguje zapomíná to nastavení občas prostě zapomene některé ventilátory roztočit atd. A další a další drobné problémy nic neřeší. Ano ostatní výrobci mají mnohdy lepší cenu lepší výbavu atd. ale k čemu je ti hardware bez funkčního softwaru ? Úplně na hov.. tak že sice si za asus připlatíš ale aspoň dostaneš funkční bios. Nevím jak je na tom poslední roky msi nic sem na něm dlouho nestavěl ale riskovat to nehodlám vracím se x 570 k asusu mám dost předraženejch dodo modelů a u asusu sem nikdy neměl problémy s biosem ovšem gigašit je král šmejdu trápím se sním rok a půl a jak vyleze x570 poletí tak že u mě už gigašit nikdy víc a znovu zkoušet pokus omyl už nehodlám tak že si rád připlatím za asus.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nevim co tady placate za blbosti :D podporu ram resi vyrobce MB jen minimalne, hlavni problem byly prvni agesy.. mel jsem asus x370 a presel na gigabyte x370 K7, ram mam samsung die-B a vse jede super :) jedu ram 3400mhz CL 12 a to uz od biosu F4 kterej byl snad uplne prvni... dal, muzete mi rict jak jste meril napeti na CPU? muzu hadat? skrze CPU-Z ze? :D ale notak pane :) jestli chcete metaforicky mlatit pesti do stolu, vemte do rukou osciloskop a mrnete se na prubeh kaskady, tedy jestli vite co to vlastne je.. tak prrrr s hodspodskyma kecama, prvne si neco nastudujte....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je pravda, že pro AMD nebyl Gigabyte žádný zázrak :-/ úplně jsem zapomněl. Ale na Z390 jsou dle recenzí skvělé. Bohužel v recenzích se o pravidelnosti aktualizací biosu nezmiňují.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vysvětlíte mi někdo, proč musí furt na všech deskách být mraky různých "dizajnovek" a blikátek a polofunkčních chladičů a BIOSy jak omalovánky pro děcka? Dobře, abych nežral, tak ASRock teď vydal desku X470D4U ale to je spíš pro servery, málo USB a zbytečný COM a 3 síťovky, ale snaha se cení... U ostatních nic...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vysvětlím ti to. Marketingové oddělení tlačí na vývoj, aby své produkty za každou cenu vylepšil a to vylepšení bylo co nejlevnější a zároveň nejvýraznější. Ideál je eye candy řešení, kdy kromě šíleně brutálního designu ještě zhoršíš technické vlastnosti (např. tebou zmíněné chladiče) a kvůli tomu dechberoucímu designu si to většina neuvědomí.

V další evoluci čekám nahrazení zbytečně členitého tvaru chladičů, plným materiálem s dutinkou pro odporový světelný drát (tzv. žárovku) místo obvyklých „už profláklých a nudných" LEDek. Bude to působit ještě více divoce a „výkonově", ten rožhavený kousek kovu a zároveň zahřívat chladič na provozní intelligent-warm teplotu pro poskytnutí ultra stable výkonu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Protože ,,Gaming,, HW je jeden z mála oblastí kde roste trh klasických PC.A Gaming-podsvětlení.Jedna z mála věcí jak se odlišit od konkurence.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Koho zajímají tyhle problémové prototypy, když může mít dokonale odladěnou AM3+? Nechystá se nějaká nová AM3+ mATX? FX jsou taky FX, ty malý nanometry na Ryzenech určitě prd vydrží.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

xD

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chlapi, jestli sem teda jeste zavitate, tak dobra, ja nemam az tak velke zkusenosti, ale z toho co jsem videl, tak mi prisel ASRock ok. Pokud teda pisete, ze MSI stoji za starou backoru, Asus stoji za starou backoru, ASRock stoji za starou backoru, Gigabyte stoji za starou backoru. Tak jakou desku sakra k planovanemu RZ 3000 koupit???

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud nebudeš trvat na AMD tak Biostar a nebo SuperMicro :)
Ale vážně, každá značka má svoje specifika. Doporučuji počkat dva měsíce až bude po recenzích od BFU.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Supermicro bol prvý výrobca serverov ktorý pre V4 ponúkal server-e s Epycom asi 3 mesiace pted HP..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

testy od BFU, to je vazny problem protoze tihle vcetsinou pisou kraviny ktere prameni z jejich neznalosti produktu a neschopnosti se cokoliv priucit.. casto ctu od asus fan boys, povetsinou flanker gang kteri pisou kraviny na konkurenty kde vlastne jejich argumenty konci u skarede grafiky biosu, nemoznosti ONEBUTTONTURBOOC nebo absenci nejakych blikatek... ale podstatne veci nikdo neresi, protze nic nevi, treba ze nejde provozovat system na UEFI s aktivnim RAID polem.........................................................................................................................................

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu, že nejlepší desky pro X4xx má AsRock, tak bych se soustředil na ně. Ale nemusí to znamenat vůbec nic. Možná Asus vycítí pochutinu a připraví na základě návrhů AsRocku lepší desky sám pro sebe. U AMD chce být hodně na pozoru, když chystají něco nového. Tradičně bych počkal na recenze a očekával nějakej průser. Vždy něco podělaj.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hele, mate nekto zkusenost s tema sluchatkama kokotion, co je na ne reklama na hlavni strane?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

https://www.czc.cz/zalman-zm-hps300/164484/produkt

Cena libova a pocitam, ze horsi nez ty z reklamy nebudou. Ja je mam zadara a nemuzu si na ne narikat. Samozrejme nejaky dokonaly zvuk na hudbu zapomen, to bys musel tak o dva tacy pritlacit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.