Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Asus DRW-1608P3S (16× DVD R/RW DL, 5× RAM, IDE)

Skusal som ho ale nevie Booktype takze som sa vratil k LG.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vypalovat s BookType DVD-ROM u plusových médií jde pouze s firmaware od Buffalo, resp. u DVR-111 použít 8.xx verzi pro 111L
jinak by mě zajímal praktický přínost změny BookType u jednovrstvých médií,mému přehrávači a v okolí jiným přehrávačům je to šumafuk, takže by mě zajímalo, jestli existuje DVD přehrávač, který médium vypálené na stejné mechanice s BookType DVD+R neveme a s DVD-ROM ano

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

neviem cim to je,ale mam tuto mechaniku a mne 99min media cita.v aute pouzivam noname 99min media,s nimi mala mechanika kustik problem(nesu znamky pouzivania),ale po upgrade firmwaru,no problem.
kontroloval som reviziu mechaniky s tu recenzovanou,je ta ista.
tak ja nevim...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

LK : jednu takovou mechaniku mam v notebooku (+R bez booktype DVD-ROM necte s booktype neni problem naopak je cte rychleji (stejne jako lisovane) nez -R. Takze pokud chci medium precist bez vypalovacky co umi na plus mediich menit booktype se neobejdu nebo musim pouzivat vyhradne minus media.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zajímalo by mě, proč používáte dvě verze Nera? Mám palírnu NEC 3500AG a trošku zápasím s Dual Layer DVD-čkama....Nero mám 6.6.0.6., média Verbatim 2,4x, pálim 2,4x i když mi palírna nabídne overspeed 4x....třeba se mi už 3-krát nepovedlo si zálohovat DVD Cure Trilogy...Vypsaná Fixa mi zahlásila, že se nepovedlo realokovat soubory těsně před vypalováním....nevíte, kde je chyba? 7-čková verze Nera prý je o ničem....poradíte někdo?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

bundadj: jo tohle je možný případ (starší DVD-Rom/RW mechaniky ještě z dob, co DVD+R nebylo), mě se ale jednalo spíš o DVD-Video a stolní DVD přehrávače, tam se může jednat jen o některé už starší muzejní kousky (ale pořád by mě zajímalo, jestli někdo opravdu má tu praktickou zkušenost, že médium s booktype DVD+R nebere a DVD-ROM ano a přitom je to vypálené na stejné mechanice)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

dr zaasek:
a cokhle dělat kopii přes obraz v DVD Decrypteru, Nero z toho úplně vynech

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

LK: Můj kamarád vlastní přenosný DVD player neoficiálně dovezený z Číny, ten nebere book type +R, ROM ano, +RW s book DVD+RW ale bere.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no, takže případy jsou, ale možná se význam BookType zveličuje

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

BookType som nikdy neregistroval, až pred nedávnom. Na mechanike LG 4167B (fw DL13, i DJ13) som vypálil DVD+RW Philips 4,7 GB (1x-4x) v Nero 7.5.7.0.. BookType sa nastavil na DVD-ROM a teraz mi to DVD na tej istej mechanike nejde viac naformátovať. Jediný program, čo ho naformátuje, je DVD Decrypter, zmenu BookType síce v nastaveniach povolí ale po úplnom formátovaní ostanbe stále rovnaké (DVD-ROM). Všetky ostatné dostupné programy vypisujú, že formátovanie pre DVD-ROM nie je možné. (ani Nero CD-DVD Speed). Akou napaľovačkou (značka, typ, model...) by sa mi podarili DVD+RW naformátovať späť? Alebo aký chipset musí mať napaľovačka???

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejlépe s chipsetem Mediatek. a soft Kprobe, v něm jde změnit u +RWčka booktype i bez mazání média.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stále čekám, že mi někdo z cdr vysvětlí proč používáte 2 verze Nera?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

dr zaasek: Používáme vždy poslední verzi programu a osvědčenou verzi šestkové řady. Důvod je jediný-pro jistotu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jelikož jsem býval více naivní než dnes a kdysi kupoval všechno od asusu, tak můžu o vzorné technické podpoře říci své... dnes už jsem vyléčený a vím, že je to jen další velká firma, která na obyčejné uživatele a jejich skutečné potřeby kašle...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tower: Upřesním, tou větou jsem myslel především na firmwary.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

problém ohledně update firmware: mám verzi 1.06 a aktuální verze na asus.com je 1.24 Stáhnu rozbalím spustím, zeptá se mě to jestli chcu updatovat,dám OK, ale hláška "Failed to move to kernel the mode. Updadte program is terminated by occuring an error." zdarec a nic. Updatovat jsem to chtěl, bo vypalování nějak blbne.Tuší někdo kde je zrada? Díkec

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

danas: Dej ji jako master bez další mechaniky na kšandě, neměj tam médium, upgradui IDE driver, odstraň StarForce atd.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Martin: díky, dal jsem ji samostatně a master, médium jsem tam nedal,no a ty další věci vůbec nevím co to je :( nicméně odpojení druhé mechaniky nepomohlo. Nemůže to být na reklamaci??

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Danas: Na webu výrobce boardu se podívej, zda tam není novejší BIOS a ovladač IDE. Jak odstranit StarForce najdeš v Postupech.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Po delší době jsem si vzpomněl, že bydch to tu mohl nějak uzavřít, jak to dopadlo. Nezkoušel jsem vše co mi tu bylo doporučeno, bo do PC už tak hluboko se bojím zasahovat - nerozumím tomu. Vzal jsem vypalovačku a odnesl ji na reklamaci. Vyzkoušeli ji, vypalovala bez problémů. Updatovali firmware a opět bez problémů. Doporučili mi, abych zkusil přeinstalova Windows - mám XP. Protože už jsem to měl hodně zasekaný, tak jsem to zkusil a ejhle!! Vypaluji bez problémů a musím tuto vypalovačku jen pochválit ;) Teď jen přemýšlím, jestli pozměnit firmware na Pioneer DVR-111L s LabelFlash, což by mělo bez problémů jít. Viz -http://cdrhard.cz/view.php?cisloclanku=2006112601- Děkuji Martinovi za rady a přeji co nejméně zničených médií při vypalování! :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.