Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Asus Eee Note EA800 - tabletová čtečka e-knih?

Mam puvodniho Newtona, a toto zarizeni ho opravdu hodne pripomina... a ja osobne po precteni specifikaci se na nej tesim. Jen to doufam neznici cenou.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna vcera jsem na NYXu psal, jak jsem drive precetl mraky knizek na Visorovi Dlx (Palm OS zarizeni). Podle me je to podobny typ displeje, podobny tomu i Apple Newtona. Tedy ze se obejde podsviceni a jeperfektne citelny i na primem slunci.
Pokud tomu tak je, pak to zarizeni bude do urcite miry konkurovat eInku. Spotreba je sice vyssi, ale odezva displeje je okamzita. Moznost rucniho kresleni a poznamkovani je hodne prijemna vec.
Mam Kindle 3 Wifi a moznost kresleni nacrtku mi tam hodne chybi. A nejenom to. I obycejne podtrhavani v ctenem textu je potom snadnejsi a prirozenejsi.
Pochopitelne, ten displej by se musel videt. To ze na videu vypada dobre, jeste neznamena, ze se blizi eInku. EInk se bude pochopitelne nadale vyvijet, pujde do barvy a dotykove ctecky existuji. Takze uvidime. Kindle je sice jednoduchy a muze se zdat, ze mu ta ci ona funkce chybi, ale jako levna ctecka a jenom ctecka je hodne dobry.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sakra, to nema byt chvala Kindlu, to melo byt, ze si docela dovedu predstavit rozumne vyuziti. Zalezi na cene, jestli to bude stat za to :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kindlu chybí pořádný web browser, který není v kategorii "experimental". Třeba já jsem se o něj (Kindle) zajímal na takové to večerní projíždění Google Readeru, ale lidi, co ho mají, to nedoporučili, tady ten Asus vypadá jako lepší zařízení. Každopádně by mě zajímalo, jestli mají pro moje účely tady ty "černobílé" displaye cenu, jestli nejít rovnou do barevného i s multimédii.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Hovořili o tom původním Kindlu, nebo o tom novém? http://www.diit.cz/clanek/amazon-s-novou-cteckou-elektronickych-knih/36679/ - zálusk mám totiž taky ;).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Toto zařízení mi přijde nesmyslné, spojuje nevýhody LCD (bolí oči, nepřirozené, vysoká spotřeba)a e-inku (chybí barva), podle mě bude mít smysl s cenou tak do 1500kč. Jak jsem tu už dříve psal, jendoznačně jděte do kindlu. Browser je sice jen experimental, ale má e-ink displej. Než mi tu někdo začne oponovat, že je Ipad atd lepší, tak ať si laskavě srovná nejdříve cenu obou zařízení, ta je totiž u Kindle bezkonkureční, takže ano, dokonalý není ale za tu cenu prostě "can't go wrong"

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak. Tohle není čtečka knih, tohle je jakýsi nepraktický hybrid. Čekal bych buď e-ink nebo barevný displej.
Kindle je na čtení super, wifi to má hlavně kvůli nahrávání knih a internetový prohlížeč tam dali aby se neřeklo. Používat se dá, ale komfort je díky nedotykovému displeji hodně malý.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jj, řeč byla o tomto Kindle 3. Browser prý nemá taby, takže když jdu do detailu článku z Google Readeru a pak zase zpět, tak se musí Reader načíst znovu. A díky nedotykovému displayi je prý hlavně navigace v browseru celkem nepříjemná pro takové ty krátké "odskoky" například na zprávičky. Celkově to chce asi opravdu touchscreen. Ale na čtení knih asi nic lepšího nebude.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Je to prosté - nehledejte v Kindlu tablet. Je to čtečka knih, čtečka knih, čtečka knih. Pokud si ho někdo chce koupit na browsování po webech, tak je praštěný pytlem.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.