Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Asus a MSI podepsaly GeForce Partner Program

Vidím tam jeden háček...jak je specifikovaná "značka Gaming". Pokud tam bude třeba že "Gaming" se vyznačuje nereferenčním chlazením...následky si domyslete sami. Jinak je to celkem o ničem. MSI bude "Gaming" označovat nVidie(což už víceméně dělá) a řada Pulse bude...no radek...nebo cokoliv jiného, aby si to trochu pojistili před případnými dotazy od nVidie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"MSI již v současnosti používá značku Gaming v podstatě jen pro vybrané GeForce, takže - pokud není v podmínkách GPP ještě nějaký další háček - by situace mohla zůstat ve starých kolejích"

Wut ???

https://m.heureka.cz/graficke-karty/msi-radeon-rx-580-gaming-x-8g/

https://m.alza.cz/msi-rx-570-gaming-x-4g-recenze-a-testy

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Wut ???

MSI má v nabídce 28 modelů Gaming GeForce z generace Pascal. 0 modelů Gaming Radeonů z generace Vega a měla v nabídce 2 modely Gaming Radeonů z generace RX 500, které už nevyrábí. Tzn. aktuální nabídka je 28 : 0.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

A co třeba stále aktuálně prodávaný notebook Asus ROG Strix GL702ZC s procesory Ryzen a Radeonem RX580? Přestane se kvůli tomu prodávat nebo to neplatí zpětně?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Sakra dá se koupit v čechách?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

přes německý ebay například. Základní model s 8GB RAM a 6jádrovým Ryzenem 1600 a RX580 4GB stojí 1049€
Má to i freesync displej, některé modely i 120Hz displej. CPU si můžeš vyměnit sám, je v patici :-). Maximum je 8 jádrový Ryzen 1700, který bezpečně rozšlápne úsměv všem mobilním Intelům :-), za tyhle peníze určitě

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Jelikož se nVidia snaží hlavně podpořit svojí další generaci tak jí asi zase tak moc o retrospektivu nepůjde. Ale člověk nikdy neví co vrcholový management vymyslí :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

až dohoda začne platit tak holt odeberou to ROG z názvu produktu. Nicméně počítám že ta dohoda bude platit až s dodávkami nové generace a asi se nebude týkat doprodávaných zásob, které ale stejně asi nejsou :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Koukám, že Nvidie už taky roupama neví coby. :)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Koukam sec muzu, ale v obchode nemaji ani MSI Gaming NVidia ani MSI Gaming AMD, tudiz pokud nadale nebude v obchodech jen MSI Gaming NVidia, tak to az takove pohorseni proti soucasnemu stavu nebude. :-/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

aha .. ja mel za to ze Asus prodal pred casem Asrock firme MSI ....asi mi neco uniklo

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nie: Asustek predal Asrock Pegatronu, co bola dcerska spolocnost Asusteku a potom odclenil Pegatron a uz ho nevlastni
https://en.wikipedia.org/wiki/ASRock
https://en.wikipedia.org/wiki/Pegatron

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nie: Asustek predal Asrock Pegatronu, co bola dcerska spolocnost Asusteku a potom odclenil Pegatron a uz ho nevlastni
https://en.wikipedia.org/wiki/ASRock
https://en.wikipedia.org/wiki/Pegatron

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

aha... th

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak asus sa stava aušusom, stratil u mna doveru uz nebudem od nich brat ani zakladne dosky ani grafiky...akurat som sa chystal urobit nakup s asus suciastkami...tak to vyhadzujem z kosika

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

když budete vybírat jen dle nějakých sympatií, well, zákazníci s rozumem vybírají na základě jiných kritérií než která firma má s jakou kterou dohodu. Každému co jeho jest.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Skoda, MSI gaming pro me nejlepsi grafiky s nejlepsim chlazenim Nvidia i AMD, tohle provedeni je topka. Stejna uroven je Sapphire vyssi rady. Bohuzel tyhle praktiky opravdu ale opravdu nemam rad a bohuzel si jiz grafiku od MSI ani Asus nekoupim, Nastesti je tu Gigabyte ktery ma super produkty za super ceny. Snad tedy dalsi fimry nepodepisi tenhle nechutny dokument. Nvidie styd se, aha Nvidia se neumi stydet :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

A vy si nekoupíte tu samou kartu se stejným chlazením, jen třeba v jiné barevné kombinaci bez slova "Gaming" v názvu? To je celý rozdíl HW zůstane stejný jen to neponese názvy těch top herních edic, pokud v té dohodě tedy není něco víc, ale tak jak je to podávané, tak je to jediná restrikce

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Koukam, ze tu mame experta na partnerske vztahy ;)
Kolik smluv jsi v zivote videl mezi firmama a s kolika jsi prisel do styku, ze tady tvrdis, ze 'vlastne nic'. Uz jen kdyz interne menis nejake nazvy produktu a podobne, tak je to prace. Mas nejake zajete veci, ted to musis menit, musis to interne komunikovat. Marketing musi dostat spravne informace, musi se zmeny treba produkcni slidy, atd.. Nic to ucite neni, kdyz nic jineho, tak jsou to dodatecne naklady, ktere jim NV samozrejme nezaplati.
Ja vim..v jednoduchosti je krasa :)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

V korporátním prostředí se pohybuji kolem 20 let a byl jsem u nejednoho rebrandu. To jen pro zajímavost.

Nemusíš dělat nic z toho pokud na dohodu nepřistoupíš, pokud ano, můžeš dělat hypoteticky ten samý HW jen s jiným označením a ano musíš to marketovat jinak a je to velká nákladná práce, ale to je přesně o té volbě zda na to přistoupíš nebo ne

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby jsi tusil, ktera bije, tak takovou hovezinu "nemusis na to pristoupit" vubec nevypustis. Chapes vubec, ze ta firma je na NV podpore treba zavisla? Ze z tohpo cerpa marketingove a technicke materialy? Ze bez toho to bud nejde vubec nebo daleko hur? Ta firma ma vlastniky, akcionare..musi vydelavat. Nemuze si dovolit, proste na to nepristoupit.
Jak muzes vubec takovou kokotinu vypustit?
No ja vim, jak muzes..proste nevis, ktera bije..

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

"tak jsou to dodatecne naklady, ktere jim NV samozrejme nezaplati"
Týmto si si istý?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Docela jisty ;) Partneri jsou zavilsly na NV, ne NV na nich, byt se to muze zdat obracene. Partneri tahaji za kratsi provaz, ne NV..tudiz budou radi, kdyz zustanou v jejim programu :)
Samozrejme, ze to nemusi podepsat, ale to je pak uz obchodni rozhodnuti a pokud je vyznamnejsi cast jejich bussinesu generovana vydavanim NV karet, tak si to bezne nikdo nechce pokazit. Kdyz Te vyjmou z PP, tak to jsou vzdycky komplikace, pokud nemas jiny bussines, kterym to nahradis.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

v tomhle bych si jisty uplne nebyl :) protoze bez partneru NV nic nevyrobi hadal bych ze to bude pro obe strany vyhodne (jinak by na to nepristoupili) navic i referecni verze si nechavaji delat u nich (otazne je ze v momente co nejaky z partneru nepristoupi na nove podminky jestli bude znevyhodnen pred zbylou konkurenci )

je beznym standardem ze si dodavatele "sluzeb" kteri zajistuji konecnou finalizaci referecnich i nereferecnich produktu tj. i Asus a MSI nechavaji danou nadpraci proplatit (trebas i formou nejake podpultove nabidky) :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak v bussinesu je to o dohodach, vyhodnosti kseftu a vztazich. Vzdyky zalezi, jak jsou tyhle aspekty namichane dohromady. Partneri bezne tahaji za kratsi konec, protoze partneru je vetsinou vice a mezi sebou si konkuruji a vyrobce potrebuji. Kdyby jej nepotrebovali, tak partnerem vubec nejsou. Takze vyrobce ma prirozenou vyhodu jak je tlacit tam, kam potrebuje. Na druhou stranu stejne jako existuji list prices treba u licenci a pak ceny, ktere se dohodnou pro dany kseft, stejne budou existovat i ruzne standardne/nestardni vztahy i mezi vyrobcem-partnerem.
Nicmene tady se bavime vic na obecne urovni, protoze do konkretni dohody nikdo z nas stejne nevidi :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zkurvena NVIDIE chce rozhodovat co a jak se ma delat, zakaznikum prodavat, spinam ruce vuci AMD, necht se drzi dlouhe roky, nebyt ji meli by sme tu inteli pastovana pojebana ctyrjadra jako neco exklusivni minimalne do roku 2020 a s cenou 550€!, dale nebyt AMD nebylo by ani api DirectX 12 ktere vzislo z free projektu Mantle a ted je tu Vulkan ktery umoznuje technologii DX12 i na Windows 7 bez nutnosti aktivne se meniciho chovanim nedodelku Windows 10. Doufam ze minimalne v USA a EU prijde na tenhle program pekna miliardova zaloba a NVIDIA bude platit, posledne to s GTX 970 pekne posrala a podle meho to ted posrala jeste vic.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Není pravda, NVIDIA nic nerozhoduje, určuje si podmínky partnerství a ty buď souhlasíš nebo nesouhlasíš.Zřejmě ASUS i MSI ví že je partnerství velice výhodné protože nemít zaručenou dodávku NVIDIA produkce znamená přijít o rance peněz i za cenu že obětují "gaming" edice pro produkty s čipy jiných výrobců.

A za co by měla přijít žaloba že si výrobce určuje komu své produkty prodá? Jejda tak zvracený svět tu nemáme a že nabízí lepší podmínky pokud svou top značkou označí výrobce pouze modely NV, jak už jsem psal nikdo je k tomu nenutí, zřejmě se to ale vyplácí.

GTX970... posrala? Ta karta byla nejrozšířenější herní kartou a stále je dost populární, NV se vyrovnává se zákazníky a kupodivu ne kvůli paměti ale kvůli chybně uvedené specifikaci výpočetních jednotek

Jak souvisí DX12 nebo nějaký Mantle či Vulkan s NV a partnerským programem už vůbec nechápu, natož že AMD může za DX12. Pokud vím, DirectX je záležitost Microsoftu, nikoli AMD a DX12 ve specifikaci 12.1. NV karty podporovaly o hodně dříve než AMD, byť naprosto zbytečně protože... kolik titulů je na thru které neumějí jiné API než DX12... jen pár her pod záštitou Microsoftu.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Jirko, ty opravdu nemas ani paru, jak veci funguji ve firmach..ale hlavne ze mas na to nazor ;)
Klasika, nekdo nema potuchy o cem mluvi, ale hlavne ze mluvi ..

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Nezlob se ale žádná firma není nucená jinou firmou dělat cokoli. Samozřejmě že to může být vnímáno jako tlak ve smyslu k ekonomickým výsledkům v budoucnosti, když takovou dohodu nepodepíší a tlak na výkonného managera který se pak bude zodpovídat správní radě a ta zase akcionářům, tedy tady záleží na struktuře společnosti a kompetencích, někde se o taková rozhodnutí stará management, někde dozorčí rada, někde samotní akcionáři. Pořád je to ale vyjádření svobodné vůle.Zřejmě je NVIDIA v takové vyjednávací pozici že na to firmy rády přistoupí, přece si neutnou zlatou žílu

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Vis co..tak prestan pracovat...uvidime jak to s tou svobodnou vuli daleko dotahnes.
Ps: ale rozhodnout se muzes svobodne ;)
Zbytek nekomentuji...nemas potuchy o cem mluvis a tam to povidani, kdo co rozhoduje..to je opravdu k veci :))

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

JirkoK to co popisuješ funguje jen ve zdravě konkurenčním prostředím, což momentálně výroba grafických čipů zcela jistě není. Doporučuji nastudovat zákon č. 143/2001 Sbírky, zejména paragraf 11, týkající se zneužití dominantního postavení na trhu. Adekvátní zákon jistě existuje i v US.

To co teď NV dělá je téměř jistě žalovatelné, ale nemyslím si, že některý výrobce najde koule a zažaluje ji. Jediné co by ji mohlo donutit by byl tlak médií, proto se to taky do médií dostalo.

V praxi to funguje takto. Jestli chceš zůstat v partnerském programu NV, musíš dodržet její podmínky, které ti nadiktují. Pokud ne, přijdeš o některé výhody. Jedna z těch zásadních je "marketingový příspěvěk". Tj jen schované cenové zvýhodnění-sleva, za každý koupený čip - dejme tomu $25 "na marketing". (tohle běžně funguje třeba v Alze, která dostává "na marketing" od Asusu/Aceru 500,- bez dph za každý kus prodaného ntb a je tak zvýhodněna oproti ostatním prodejcům). V momentální situaci, kdy je AMD chromé si žádný výrobce nedovolí přijít o tuhle slevu, protože by to znemenalo velké ztráty.

Tohle je přímo ukázkový případ zneužití dominantního postavení na trhu, kdy výrobci musí držet hubu a krok, podle toho jak jim NV píská. Jsem zvědavý jak se to vyvine dál. Pro nás spotřebitele je tohle ale jednoznačně špatný vývoj.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja se obavam, ze se vubec nic nestane. To by se ji museli partnerske firmy vzeprit a to si nemyslim, ze nekdo udela. Ta vidina, ze te muzou z partnereskeho programu vyjmout nebo ti delat naschvaly, to si jen tak nekdo hned nelajstne.
Mozna, ze to NV zkoriguje, ale moc bych na to nesazel..

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To by se ty firmy musely všechny dohodnout a nepřistoupit na to. Pak by nV neměla odběry od těchto výrobců a museli by to všechno distribuovat sami (přes ten svůj eshop). Jenže to nedopadne, protože kdo ví, jestli by to pak nV nemohla napadnout z pohledu amerického právního systému (kartel vůči nV, nevím).

Bylo by to krásné, ale nestane se to. Tahle praktika je hnusná a je to přesně ten důvod, proč nV prostě smrdí (a obecně takové postavení).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

AMD nezvýšila a nezvýší objem výroby kvůli novému hráči na trhu. Nemá k tomu důvod a bylo by to také riskantní. Dojde jen k tomu, že ostatní dostanou méně, ale celkový objem zůstane neměnný. V okamžiku konce těžby by byla na skladech kvanta čipů, kterých by se už nezbavili. Těžba narušila přirozený tok výroba-prodej a AMD si nemůže dovolit hazardovat s penězi akcionářů. Jediné co může udělat, je zapracovat na nové GPU. Tak mne napadá, proč Sapphire vyrábí, jen grafiky s AMD čipy? ♠

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč sapphire vyrábí teď jen GK s GPU od AMD, to nevím. Ale jestli se nepletu, tak sapphire = PcPartner a mám tu vousatou kartu s čipem od S3 - Virge DX, takže nebylo tomu tak vždy. Stejně jako Zotac vyráběl GK s čipy od nV. Obecně se mi zdá, že výrobců karet s čipy od AMD přibylo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sapphire se zjevně nepodílel na předchozím nVidia partner programu. :-) Takže tu ostatní vidí, co se stane když nepřistoupí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.