Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Asus a MSI hrají s cinknutými kartami, vzorky na recenze upravují

Tohle je mnohem složitější filozofická otázka. Dříve demokracie a kapitalizmus bylo totéž. Demokracie byla svoboda podnikání, což lidem přinášelo obživu. Dnes jsou to dvě různé, dokonce protichůdné věci. Dnešní kapitalizmus se proměnil v kult peněz. Nutí firmy bojovat o co největší zisky, bez ohledu na cokoliv. Tedy i morálku. Tedy i když je to proti zájmu lidí - ekologická devastace životního prostředí, lhaní, okrádání, fyzická likvidace nepohodlných osob a podobně. Demokracie už musí chránit lidi před zájmy firem a jejich honbou za zisky. A rozhodující je, jak se na tento protiklad dívá stát. Bohužel, ten má ze zisků firem daně, takže celkem logicky chrání kapitalizmus na úkor demokracie. Proto ty rádoby protiteroristická opatření a šmírování obyvatelstva všemi prostředky. Doba se změnila. To, co jsme kdysi obdivovali, se začíná měnit v něco mnohem horšího, než bývali komunisti.

+1
+38
-1
Je komentář přínosný?

Kapitalismus (spíše plutokracie, nepotismus) byl vždy založen na psychopatickém ovládání "elitami", které planetu vyždímou, a jediná cesta, jak potlačit vzpouru obyčejných lidí, je vždy válka, na kterou se USA chystá už desetiletí, protože, jak si to vůbec mohli dovolit, se nějaké státy tomuto drancování svých zemí ze strany USA brání. Na důkaz stačí oči:
http://www.parlamentnilisty.cz/arena/nazory-a-petice/Petr-Michalu-USA-je...
a seznam vydrancovaných států: Libye, Afghánistán, Írák, Sýrie, Kuba (to byl defacto stát prostitutek díky USA) atd.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mno, ohánět se plátkem typu PL, to není zrovna důkaz vysokého IQ. ;-)

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

mluv k věci, to toži lidé s nízkým IQ neumí :)
co v článku není pravda?

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že optimální bude napsat, že tam není pravdivá ani jedna věta, snad s výjimkou historického údaje o vzniku USA.

Jinak je ten článek na PL typickým demagogickým a zavádějícím (nebojím se napsat lživým) spiskem, který má za cíl vystavět alternativní realitu zkonstruovanou podle záměrů kremelských loutkářů. Ale nevidím smysl ti něco vysvětlovat nebo vyvracet, je mi jasné, že to buď nepochopíš, nebo nebudeš chtít chápat (což vyjde nastejno).

Jen bych rád řekl, že Rusko nikdy nebylo náš "přítel a spojenec".

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Zvláštní jak se obrátí debata z blbého taktování grafické karty výrobcem k politice :)). Také přidám něco do mlýnku na maso.

TyNyT - co je pro tebe pravda je pro druhého lež a naopak. Pokud ale už i běžní výrobci hw lžou jako když tiskne, tak je to v politice násobeno x krát. Bohužel má pravdu ten, kdo tvrdí, že honba za ziskem nemá morální zábrany.

Rusko bych do toho netahal. Je to slovanský národ, tak jako my. Nejsou sice dokonalí, stejně tak jako my, ale určitě jsou nám blíže než USA, které si plete Českou republiku s Čečenskem. Navíc v podniku kde dělám to bylo právě Rusko jako nejspolehlivější obchodní partner než přišly sankce od tupounu ze západu.
Ti více na západ jsou podobně jako grafické karty "cinknutí", ale germánskými národy. Těm nikdy nešlo o naše blaho, ale o to jak na naší hlouposti vydělat. Historie to potvrzuje už od středověku.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Sranda žes do toho vtáhl to Čečensko. Tam zjistili, zač je toho s tím "Slovanem" loket. Že Rusko není dokonalé je tyvoe understatement milénia a kdo plácá o "slovanském národu, tak jako my", tak sorry, ale je buď naprostá sketa, nebo naprostej debil (nebo obojí?).

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

...me fascinuje jak se ta myslenka panslavismu porad opakuje... i po vsech tech zkusenostech.. uz KH Borovsky - ac nejdriv nadsenec pro "slovanske narody pospolu" po navstave Rusi znacne zmenil nazor... a to tak, ze si myslel, ze by Cesi meli zustat v R-U - ano, vydobyt si rovnopravne postaveni, ale budoucnost videl uvnitr postupne se demokratizujiciho R-U (podle nekterych vlastne takoveho prapuvodce EU) - Rozhodne jeho nazor na Rusko a vseobjimajici ruskou naruc vyjadril jasne v Obrazich z Rus.
Mozna nas castecne (s Ruskem a "Slovany") trochu spojuji historicke koreny jazyka, ale vse ostatni: kultura, technika, spolecenske normy, dulezitost osobni svobody, ucta k pravu a ne k panu, atd. nas po staleti radi daleko vic k okolnim statum - zejmena k nemecku a rakousku (ted pomijim slovensko), coz je ostatne jasne, kdyz po staleti tvorili vyznamnou cast nasich spoluobcanu...
mimochodem, budme radi, ze se "verozvestum" nepodarilo nam vnutit "slovanskou abecedu" - azbuku:-)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

V první řadě bych řekl, že dokonalý není nikdo. Nejsou to Rusové, nejsou to Američani, nejsem to ani já. Ale v okamžiku, kdy sepíšeš dlouhatánský text a vyjde ti, totální nedokonalost někoho/něčeho, velmi pravděpodobně jsi vyprodukoval manipulativní text.

A když už sem taháme politiku a mezinárodní vztahy, tak bych rád věděl, zda dáš z hlavy umístění všech středoamerických států? Protože já třeba ne, a proto bych nijak nepřeceňoval ani obyčejné Američany.

Usuzovat na to, jak to s námi národy myslí podle platební morálky vůči vašemu podniku je zajímavý pokus o syntézu, ale obávám se, že ty důvody mohou být zcela odlišné, např. že Ruští odběratelé jinde nakoupit nemohou a třeba jsou vaše výrobky pro ně nepostradatelné.

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Ad ten druhej odstavec - taky jsem si říkal, jaký je to blbý, když Američani neví, kde je ČR, a my se přitom učíme na základce nebo aspoň na gymplu nazpaměť všechny státy v Africe nebo všechny státy USA. Ale ruku na srdce - dáme to dohromady, když je nám 25, 30? Já teda zjistil, že ne. A s Američanama to může být podobně.

Taky jsem si například uvědomil, že až do jedněch přednášek na vejšce jsem věděl naprosto kulový o americký historii, vyjma toho, že hodili čaj do vody v přístavu, prohráli s Sitting Bullem u LBH, s japoncemu u Pearl Harboru a že byla občanská válka aneb film Sever Proti Jihu. To je dost žalostný, na to, jak je to důležitá země a jak ty dějiny byly důležitý. Takže je to prostě tím, jak máme tendenci míň klást důraz na vzdálenější končiny, nic zlého ani moc méněcenného v tom není, protože jsme stejní.

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

ty chceš vážně popřít fakt, že USA má tolik základen, že tím defacto neustále více a více obkličuje Rusko? :)
Ty jsi vážně až tak tupý? :)
https://www.google.cz/search?q=us+bases+map&espv=2&biw=1468&bih=798&sour...
Rusko by mělo být náš spojenec, Sovětský svaz byl a je bude vždy náš nepřítel. Ty vážně nejsi schopen ani pochopit změnu v čase? :)

+1
-29
-1
Je komentář přínosný?

Jeslti ono to taky nebude tím, že USA mají kamarády po celém světě, kdežto Rusáky nemá nikdo rád a nikdo s nimi nekamarádí - teda až na tragédy typu Kim Čong Fetta nebo profesionálního revolucionáře Fidéla "6hodinprojevu" Kastróla. A samozřejmě tragédy největší, komunisty všech zemí. ;-) (viz ti naši opelichaní Komanči).

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

tupý koment, můžeš ho něčím doložit? :)
kamarády má USA i v Iráku, Libyi, Afghánistánu,Jugoslávii, které totálně zničili, včetně Japonska s atomovkou, když byli Japonci před kapitulací? :)
Jak může být dnes někdo tak tupý jako ty, to nechápu :)
Krátký seznam terorismu USA: https://wikispooks.com/wiki/US_Bombing_campaigns_since_1945

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Japonci byli hrdy narod a kapitulaci odmitli. Dobyti japonskych ostrovu klasicky by stalo vic mrtvych nez ty atomovky - a USA s tim melo pomerne cerstve zkusenosti z Guadalcanalu.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

No jasne, Afriku uz drancovala Rimska rise, kdezto na druhou stranu takove Mongolsko si uziva blahobytu..

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

ty jsi opravdu tak hloupý, že nerozlišuješ dalekou minulost od současnosti? :)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Bez urazky, Mongolsko nikdo nedrancoval (spise naopak) a kde je ted? Je v prd..li. Tudiz tvuj algoritmus (kdyz uz si tedy tykame) neplati.

Hlavni bohatstvi je v lidech - v jejich pracovitosti a vzdelanosti.. Hloupi a negramotni lide se maji spatne a nesouvisi to s tim, jake nerosty maji v zemi..

Z meho pohledu nejvice skody na Africe napachaly ruzne humanitarni pomoce.. zachranite jednoho hladoveho cernouska (jehoz rodice krome sexu nic neumi) pred smrti hlady... A on sve dovednosti, ktere ma od rodicu, preda svym potomkum a behem deseti let vyrobi dalsich 20 hladovych cernousku... a z toho jich 15 vleze na nafukovaci clun mirici do evropy..

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

Švycársko taky nikdo nedrancoval.
Ty dáváš za příklad jen jeden stát? Ty jsi vážně 3 leté děcko? :) Ty opravdu nechápeš rozdíl mezi "pravidlem" a "trendem"? :)
Algoritmus, že USA je masový vrah č. 1 na planetě za posleních 40 let musí být každému jasné:
https://en.wikipedia.org/wiki/Timeline_of_United_States_military_operations

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

aha, no tak to jo. Jeste ze severni korea byla pred drancovanim zachranena co..

A co se tyka Svycarska... to je krasny priklad, zeme, ktera ma nerostnych surovin mene nez ty tvoje "vydrancovane staty" a pritom je tam populace bohata .. eto paradoxy... Ale ty by jsi to urcite zachranil a majetek bohatych by jsi prerozdelil mezi chudy africky lid, vid?? (a tim koncim tuto diskuzi s Rudou stranou sily :) )

+1
+28
-1
Je komentář přínosný?

kdežto Evropa a USA utopení v dluzí ne, proto jsou a budou mnohem větší krize, mnohem větší ožebražování, kvalita života v těchto zemích klesá. Ty to fakt nevíš? :)
Také sis nevšiml těch svých psychopatů, co tak obhajueš, že?
1) financují ilegální migraci zvířat za zničení kvality života v EU
2) drancování plno suvereních státu jako Libye, Sýrie, Afghnánistán apod
3) neustále vední válek po celém světě
4) agrese a snaha o vyvolání 3. světové války
ty to fakt nevidíš, jaké psychopaty obhajuješ? :)

ps: komunisty nenávidím, uvádím, kdybys náhodou dětsky myslel, že svět je černobílý :)

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Co myslíš, je český člověk méně nebo více pracovitý, než ten německý ? A je více nebo méně vzdělaný ? A naposled - Kopírují příjmy Čechů pracovitost a vzdělanost ? (Taky ti, s dovolením, budu tykat jsme na Netu)

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě že méně; Němci nešvejkují. :-)
A hlavně neměli 40 let vlády soudruhů. Naopak dostali po válce dostali tu škaredou Marshallovu pomoc od těch zlých USA, co chtějí každého zotročit a všechny okrást.

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

A to hodny Rusko, tehdy Sovetsky svaz nam zakazal prijmout Marshallovu pomoc, ze se o nas postaraji oni. A zakazu ze starany bolsevika bylo mnohem vic, napriklad zakaz podpisu mirovych dohod, zakaz vyroby vyspele techniky atd. Pod nadvladou bolsevika (nase vlada byla loutkova) sla nase zeme z nejrozvinutejsi zeme sveta hodne rychle pekne dolu mezi ty nejhorsi.

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

no a proto teď jsou loutkami fašistické USA a Merkelová ti chce dát ilegálního, nezvdělanýho imigranta do tvé rodiny, tedy pokud tak hloupý člověk rodinu mít může :)
fašistická EU ti vládne, ne ČR, ty to vážn nevidíš? Tobě jsou 3 roky? :)

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

původně jsem ti na to chtěl napsat věcnou odpověď, ale pak jsem si uvědomil, že na tak stupidní názor odpovídat a polemizovat s ním bude jen voda na ten tvůj mlýn a že si vymyslíš další a další příkoří, která se nám ze zvůle USA dějí.

Takže se jen omezím na konstatování, že se pleteš a že tuto nesmyslnou debatu jednostranně končím.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

tvá tupost je minorita, tady máš čísla, že téměř všichni na světě považují na největší hrozbu pro mír právě USSA, celý svět vidí USA jako špínu světa, mapa (samo kromě tupých jedinců tvého typu :) :
https://twitter.com/amazing_maps/status/579444056784130048
http://www.ibtimes.com/gallup-poll-biggest-threat-world-peace-america-15...

"Top 10 List Of Most Hated Countries In The World 2015" - vedou USA
http://www.abcnewspoint.com/top-10-list-of-most-hated-countries-in-the-w...

"Is America the most dangerous country in the world?" 72 % YES
http://www.debate.org/opinions/is-america-the-most-dangerous-country-in-...

"The U.S. is the country viewed most negatively, according to a global survey"
http://www.salon.com/2014/01/09/the_top_4_threats_to_global_peace_guess_...

ty patříš do skupiny posledních tupců, co jim na jejich hloupou propagandu naletěli, ani fakta nějsi schopen vnímat :)
Ovšem člověk jako ty ani anglicky pravděpodobně neumí, nevzdělaní totiž souvislosti hůře chápou :)

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

40let soudruhů. To jo, to bylo převážně blbý, ale už mě štve, když si každej vzpomene jen na soudruhy. 27 let už tu máme americkou pomoc a to není krátká doba. Znám několik velice chytrých lidí a pracovitých tak, že ojebávají svojí rodinu (napsal jsem vážně chytrých ?) a přesto nemají německý plat.
Co se týče Marshallova plánu je to jasné, ale snad si nemyslíš, že to nebyla americká investice. Ostatně Německo je američany stále (za)jištěné od konce 2.sv.v.

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Tady máš fakta, kdo financoval Hitlera:
https://www.sott.net/article/298259-The-Americans-who-funded-Hitler-Nazi...

Když to pochopíš, bude ti jasné, co tím USA sledovala: prostě ovládnutí planety, což je jim podařilo, nyní "vládnou" v krvi a teroru, největší masoví vrazi jsou USA

"Seventy years ago the greatest massacre in history began - with the financing from the Bank of England and the Federal Reserve System of the United States. "

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Důvod toho je, že termín „kapitalismus“ používáte pro dvě úplně jiná zřízení.
To současné není kapitalismus, ale sociální stát (welfare state).

Což je pokus o jakýsi kompromis mezi kapitalismem a socialismem. (Ironie je, že jedna z mála věcí, kde se kapitalismus a socialismus shodují, je, že jsou vzájemně neslučitelné.)
Výsledkem je samozřejmě socialismus, ale neříká se tomu socialismus.

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Výsledkem je kompromis jako všude a ve všem na světě. čistý socializmus, demokracie, kapitalizmus či cokoli jiného prostě neexistuje.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Tak on výsledkem jednak není kompromis, ale zase socialismus, akorát se mu tak neříká.

A další výsledek je, že jelikož si ty směry naprosto odporují, většina politiků nemá vůbec žádnou koncepci, jak by chtěli stát řídit.

Místo aby politici měli nějakou vizi, čeho chtějí dosáhnout, stali se z nich „zařizovači“. Vyberou peníze, část si nechají a za zbytek zařídí něco, co má ten měsíc zrovna podporu v průzkumech veřejného mínění.

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

To je vcelku nesmyls kapitalizmus a demokracie nikdy nebyly totéž... Dokonce jdou vyznamně proti sobě. Kdy díky kapitalizmu nám tu vzniká bohatší skupina lidí, která se snaží ovlivnit politiku ve větší míře než přísluší jejímu zastoupení v populaci. A naopak zbytek obyvatelstva se snažís pomocí politiky, dostat k jejich zdrojům.
Jsou to dva naprosto rozdílné pojmy...

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

Ty musíš byť riadny dement. Čo má tvoj koment spoločné s článkom? Akože nVidia chce bohatnúť? Ja to vidím ako jeden z ďalších podvodov nVidie a sú to proste čínske (ázijske?) kurvy.

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

a jako náhodou jde opět o podvody jen na nVidia kartách :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nie je to pravda. TPU má zoznam takýchto kariet a sú tam aj AMD produkty.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To v článku není, máš zdroje?

+1
-31
-1
Je komentář přínosný?

V článku je odkaz na TechPowerUp.

+1
+28
-1
Je komentář přínosný?

MSI si pomohla u 6 nVidia karet a u 4 AMD. Asus má přetočený frekvence jen u dvou nVidií. Podle mého za použité frekvence karet v recenzích výrobce GPU nemůže :)

+1
+38
-1
Je komentář přínosný?

díky za výčet těch karet

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Proč autor nenapíše, že se to netýká zdaleka jen karet GTX 10x0?

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Jak to víš, že se to netýká jen nVidie? Můžeš sem dát nějaký zdroj? Pravda musí být, rád se poučím.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

http://www.techpowerup.com/223440/msi-and-asus-send-vga-review-samples-w...

v tom seznamu "hrisniku" od MSI jsou i 4 karty AMD , cervene je jich 5, ale u 290X Gaming jsou takty stejne, takze si cervenou nezaslouzi

tohle je podvod MSI a Asusu, tvurci cipu s tim zrejme nemaj co docineni, a to ze je vic karet v podani Nvidie je celkem pochopitelne, maji vic modelu a vic se prodavaj, je to stejne jako kdys se treba resi poruchovost, kdys prodas 1000 karet a 10 je poruchovych, tak % je to stejne jako kdys prodas 100 karet a poruchova je jen jedna, porad je to 1%

podle toho seznamu je tam 22 karet Nvidia a z toho 8 jako podvodne (36.4%), a 9 karet AMD a z toho 4 podvodne (44.4%) , ale ty cisla se budou menit, jiste prodou zpetne vsechno co testovali a porovnaji jestli to sedi ci nikoliv

+1
+35
-1
Je komentář přínosný?

díky, je to hnus. Opravdu dnes se dá věřit jen skutečně nezávislým testérům, kteří testují jen prodejní kusy, tedy něco jako ddworld. Jiný, věrohodný server v ČR snad ani neexistuje. Nebo víte o nějakém také skutečně nezávislém?

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Hardware.fr, který na to upozornil jako první píše jednoznačně o GTX 1070 a GTX 1080:

„Comme vous vous en doutez, nous sommes actuellement en train de tester quelques GeForce GTX 1080 et 1070 customs et malheureusement le problème s'est posé avec deux cartes : la GTX 1080 Gaming X de MSI et la GTX 1070 Strix Gaming d'Asus.“

TechPowerUp mluví o GTX 1080 a dodatečně porovnal takty, které uvádí v předešlých recenzích s takty, které uvádí výrobce a to dal do tabulky. To už ale není žádným dalším způsobem podložené. Redakce TPU v podstatě přiznává, že roky recenzovala karty na jiných taktech, než je udáno ve specifikacích, aniž by si toho všimla:

„we started looking back at our previous reviews and were shocked to realize that this practice has been going on for years“

Pokud k tomu měla takový přístup a takty karet prakticky neřešila, těžko lze zpětně vytvořený výpis z recenzí považovat za nějaký nezvratný důkaz.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

TPU má vždy na stránce "Overclocking" screenshot z GPU-Z. Opravdu nevím co více si představujete jako důkaz.
Jinak ty samé karty měly i ostatní recenzenti na jiných stránkách a až teď si toho někdo všimnul. Vcelku bych se vsadil, že vzhledem k počtu karet (50% u MSI) bude postižený každý web, který dělá pravidelné recenze GPU.

+1
+27
-1
Je komentář přínosný?

Screenshot z GPU-Z skutečně nedokazuje, že šlo o frekvenci přednastavenou výrobcem. Pokud by totiž recenzent přistoupil na hru výrobce a karty testoval s OC BIOSem nebo v OC profilu, jak výrobce žádal, vypadal by screenshot z GPU-Z stejně. Že karta v testu běžela na vyšším taktu ještě samo o sobě nedokazuje, kdo ten vyšší takt nastavil. Pak stačí, aby v současné situaci - jako nyní - hrál autor překvapeného, že mu taky dodali přetaktované karty. Tohle opravdu není důkaz.

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Já to beru jednoznačně za podvod. Taktéž bych testoval na továrním nastavení. Stačí o techto praktikách veřejně psát napříč Internetem a ono to vymizí :)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

nevymizí, nVidia i Intel neustále hráli špinavou hru v neprospěch zákazníků, celého trhu, a co se stalo? Nic, prosperují lépe a lépe.

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

No, teď už o těchto praktikách vím i já, co by malý český člověk. Tak určitého pokroku jsme dosáhli :)

+1
+33
-1
Je komentář přínosný?

Co to melete za blbosti? Intel a nvidia mají TOP produkty co nemají konkurenci, fakt, že jsou prostě dobré nezakecáte, to že na to nemáte peníze je Váš problém.

Navíc tuhle kauzu způsobil Asus a MSI, výrobce čipu s tím nemá co do činění.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Co řešíte, chcete snad novinářskou recenzi spotřebního SOHO produktu povýšit nad schopnosti akreditované laboratoře?
To je stejná kravina jako koupit v OBI metr za 39 Kč a u okénka Služby zákazníkům vyžadovat kalibrační list. Dyť celá tahle kauza je fraška.

+1
-30
-1
Je komentář přínosný?

To je spravne ze se to resi.

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Díky za nápad. Myslím, že tenhle malý troll bych mohl u nás v Hornbachu zkusit :o)

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

zcela zbytecny podvod, navyseni frekvenci smesne a visledky to tedy ovlivni minimalne, odhaduju ze dopad na prodeje bude asi stejne neznatelny jako ty zvysene frekvence, aneb nula od nuly pojde, par zakazniku ztrati a par ziskaji diky tomu ze se o nich pise

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Jenže jinak mohl být i power limit, throtling, chlazení atd...

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Me to zase prijde naprosto v poradku. Je prece normalni ze se delaji OC edice a je kravina ji podtaktovavat. Pokud se ta karta takhle chova po vybaleni z krabice, tak je to ok... pokud by vyrobce chtel abych ji pred recenzi pretaktoval rucne, tak to by mi vadilo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

zkus mezi odeslanim postu a prectenim nadpisu taky precist ten clanek.. (:

+1
+39
-1
Je komentář přínosný?

četl jsem ráno v rychlosti a nějak jsem přehlédl větičku, že se jedná o upravené biosy pouze pro recenze - do obchodů nikoliv. V tom případě úplně otáčím a říkám je to podvod. Díky za upozornění.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

urcite je spravne o tom napsat, a zakaznik si udela obrazek sam....
Ale jinak je to boure ve sklenici vody.. Na urovni "afery" ohledne recenzi her v hernich casopisech - vychvaleni hry vymenou za prodej inzertniho mista - Kratkodobe zajmy pred dlouhodobymi... A nebo se to da nazvat vytezit maximum, nez to cele pujde tak jako tak do kopru.. , protoze kde jsou dneska herni casopisy...

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

riesite picoviny. pri tejto karte nezalezi na akom takte bezi.... boost 3 si to uz "zmanazuje" ako je potrebne.
ked im vadia cinknute karty, ved nech si kupia HW na testy v obchode :D
rovnako ako DTest...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem si přečetl originál článku, a chci se omluvit Damienovi za to, co jsem naštěstí neposlal. No-x jako obvykle účelově vybírá fakta, vytváří z toho úplně jinou kauzu a je mimo, protože to zase zná jen na základě toho, co se někde dočetl. :)

K tomu lživému titulku, cinknuté je houby, výrobci ve specifikacích celkem jasně uvádějí troje takty, k tomu, aby se člověk dozvěděl, že se mezi nimi dá přepínat, a jak, nemusí obvykle udělat víc, než otočit po koupi krabici a na zadní straně se podívat, že si má nainstalovat nějakou aplikaci. Pokud to neudělá, tak už je to jeho blbost. Domnívám se, že OC profil jako defaultní u samplů je jen důsledek toho, že to stejně tak nedělali ani novináři.

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Ale tu nieje predsa dolezite, ci sa to taktuje v biose alebo cez nejaky soft. Novinari skutocne nepouzivali oc profil, takisto nepretaktovali kartu o 50% a nemerali vysledky nez zhorela. Ak sa jedna o klasicke nastavenie, je nastavene defaultne. V tomto pripade ide jasne o nestandardne nastavenie, inak by bolo aj v obchodoch defaultne nastavene - nikto by predsa nepredaval kartu s podtaktovanym profilom.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Tohle není přetaktování v tom smyslu, kterým se přetaktování obvykle rozumělo (teda nastavení nad deklarované parametry pro získání vyššího výkonu). Tohle je v podstatě jen přepnuto do jiného ze tří režimů, které výrobce garantuje a uvádí je ve specifikacích. Nikdo nedostává do testů rychlejší karty než v obchodech.
A nedivím se výrobcům, že chtějí, aby to recenzenti netestovali na pomalém a testovali to na tom nejvýkonnějším, když ten rychlejší profil nabízejí a garantují. Gigabyte to řeší třeba tak, že na to v doprovodné dokumentaci ke kartě výslovně upozorňuje, že se to na něm má testovat, ale nechává to na prostřední (a myslím, že na to doplácejí). Asus už v poslední době často posílá karty i s retail BIOSem, a tam už je vysloveně na recenzentovi, jestli ho flashne, anebo ne.
Je spousta důvodů, proč to dělat, a jen málo, proč to nedělat. Mně samotnému při testování vyhovuje, když je to by default přepnuto na ten nejvýkonnější profil, protože to eliminuje riziko, že to omylem přepnu, nebo to z nějakého důvodu spadne do jiného profilu a půlku otestuju na pomalejším a půlku v rychlejším režimu. Běžnému uživateli to v takovém okamžiku nevadí, prostě to přecvakne jakmile si to uvědomí a nic se neděje, ale při testování znamená tahle chyba testovat znovu.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Hlavnym ucelom kazdej karty je dodat ten najlepsi vykon aky dokaze.
Ucelom taktovania je tento vykon este zvysit na ukor zivotnosti, teploty, spotreby atd.
Ten najlepsi profil musi spadat do jednej z tychto dvoch kategorii. Ak to nieje pretaktovanie karty, preco to nieje nastavene defaultne? To predsa nedava zmysel.
Moznost, ze driver nezvladne prepinanie tu je, ale zase je to snad pomerne elementarna funkcia. Zvlast ked tu kartu zrovna vytazuju v testoch.

Mozno je tu nejaky dovod, preco by vyrobca dodaval karty do obchodov s podtaktovanym profilom, mna ale nic nenapada. Ak by prepinanie profilov nefungovalo na 100%, aj tak sa oplati dodavat karty na najvyssom moznom profile. Pre istotu. Preto si myslim, ze toto pretaktovanie je.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Účelem karty není dodat nejlepší výkon, účelem levnějších karet bývá i to nepodávat takový výkon, jako karty dražší (a někdy se liší opravdu jen jiným BIOSem).
S velkou pravděpodobností za tím je kalkul, že většina lidí to nechá na pomalejším standardním profilu, protože nebude tušit o tom, že se to dá přepnout i na vyšší.
Bez debat bude hlavním důvodem to, že je defaultně nastavený prostřední profil delší životnost karty (a předpokládané nižší procento reklamací).
Když to člověk dá na rychlejší, tak musí počítat s tím, že karta odejde dřív, a měl by si toho být vědomý.
Otázka je jen to, jestli je to, že těm, co o OC profilu nevědí, vydrží karta dýl na úkor výkonu, špatně. Jen malé procento karet v té záruce opravdu chcípne, ať už jsou provozované na standardu, nebo na OC. Výrobce vlastnosti karty a životnost garantuje jen po dobu záruky, jinak mu může být ukradené, co s tou kartou bude dál.
Otázkou teda je jen to, jestli je opravdu špatně, že těm, kteří netuší, která bije (a že přetaktovaná karta vyhučí dřív), nastavuje kartu do bezpečnějšího režimu, ve kterém jim vydrží dýl. Umím si živě představit, že by nastavování OC profilu na default mohlo vést ke konspiračním teoriím o tom, že jde o kurvítko, které slouží k tomu, abyste museli dřív kupovat novou grafiku.
Každopádně to nic nemění na tom, že výrobce garantuje to, že po dobu záruky tu kartu můžete provozovat na rychlejším profilu (a tudíž tak, jak je to naměřeno v recenzích).

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Myslim, ze sa vpodstate zhodujeme vo faktoch. Samotny problem je ale v testovani ako takom. To by malo odpovedat modelu, ktory dostane zakaznik v predajni - a ten nedostane defaultne nastaveny vyssi profil. Riesit, kolko ludi ocakava dlhu zivotnost a kolko zase extra vykon je asi zbytocne, kedze nemame statistiky. Nemam samozrejme problem stym, ak nameraju aj dalsie grafy v inych profiloch ako v zakladnom, mal by to byt bonus. Z clanku mi nieje uplne jasne, ci si dokazali nejak rozumne tie profily prepinat alebo nie (cize snad flash biosu a podobne).
Nakoniec je to ale iba o subjektivnom nazore, ci uz spolocnost prilis tlaci na pilu alebo este nie.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

je to podvod, ne asi podle litery zakona, ale umyslem
je to proste chovani, ktere ma za cil zavadet ctenare/kupujici

"...Na stranu druhou se rozdíl nedosahující ani dvou procent může jevit jako banalita, nad kterou řada lidí mávne rukou..."
-kdyby na tom nezalezelo, tak by to prece nedelali. Takze to delaji za jakymsi ucelem. A jakym asi? Aby jejich vysledky byli lepsi.

.. a souhlasim, nejde o to o kolik podvadeji (zkresluji), ale ze vubec podvadeji (zkresluji)
.. navic zclea prakticky: pokud jim ted nechate projit 1%, priste zkusej 5% priste jeste vic a nakonec...

Co ja povazuju za ZASADNI problem, ze vubec existuji jakesi "testovaci" vzorky pro magaziny - testovat by se mely prodejni verze. A to v normalnim obchode taky nakoupene (ted uz citim tu lavinu kameni, co pristane na mou hlavu), zadne: magzinum dame na vyzkouseni extra karty/hardware, jinak by o nas nepsali, udelali by recenzi pozdeji, atd. Tohle je totiz zacatek korupce: chte -nechte (a u nekterych obludne ocividne) to totiz vyzneni recenze ovlivnuje.

+1
+30
-1
Je komentář přínosný?

A on se tu nekdo fakt divi? Jak uz bylo receno, proc asi dTest a jine spotrebitelske organizace anonymne nakupuji vzorky na testovani? Rekl bych, ze chovani fyzicke a pravnicke osoby je v tomto pripade z hlediska psychologickeho stejne - ti opravdu uspesni nejsou zadna charita, jejich moralka miva (z pohledu mene uspesneho zbytku) mezery a jsou pro uspech ochotni udelat opravdu hodne, zejmena kdyz to neco hodi.

Opravdu je tak prekvapive, ze kdyz si nechate poslat neco od vyrobce na testovani kvality, ze to nebude nahodne vybrany vzorek, ale peclive vybrany (a pripadne upraveny) kus? Vzdyt i kdybyste neco takoveho delali u rohliku, tak vam pekarna, kterou neridi idiot, posle kus, ktery bude tvarovany podle idealu krasy rohliku a propeceny tak akorat, pokud nebude rovnou upeceny z trosku jinych surovin. Zvlast kdyz po te pekarne jeste budete chtit, at vam to posle na jeji naklady.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Ono taky záleží co přesně jim poslali, pokud to byly "engineering sample" tak není nic divného že to má jiné takty, pokud to byl prodejní kus tak je to buď podvod, nebo třeba nemají všechny prodávané kusy/serie stejný takt?

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

To nemá žádné jiné takty, o to vůbec nejde. Když použiju populární automobilové přirovnání, které většinou kulhá na obě nohy, tak je to jako u aut s automatem – karta má tři režimy (sport, standard, eko). Recenzent by měl správně otestovat všechny, ale ještě jsem neviděl recenzi, kde by se s tím někdo namáhal, obvykle se dokonce ani nenamáhají zmínit, že tam nějaké takové režimy vůbec jsou. Recenzenti to testují tak, jak jim to přijde pod ruku.
Podstatou recenzí grafických karet je srovnání výkonu a provozních vlastností s tím, že se mnohem větší důraz jak u recenzentů, tak u většiny čtenářů, klade důraz na výkon. Standardní testování na prostředním výkonnostním profilu (který pak má nastavený uživatel) je v podstatě stejné, jako by řidič vzal auto testovat na okruh, nechal automat přepnutý do standardního režimu a pak ho hodnotil tak, že to jede pomalu. Jediné, co výrobce dělá, je, že recenzentům dodává kartu s převodovkou přepnutou na sport, zatímco uživatelům v režimu standard, ale nikomu nebrání tu převodovku do jiného režimu přepnout. Podstatou (kterou no-x elegantně vypustil a udělal z toho úplně jinou kauzu, která soudě dle diskuze ve všech dělá dojem, který dělá - že v recenzích jsou lepší karty než v obchodech) celé kauzy je momentálně to, že jde o nové karty s přepracovaným boostem, na který ty utility nebyly stavěné a nefungují vždy korektně; jsou zatím jen v betaverzích a ladí se. Ale to je v podstatě otázka několika dnů nebo týdnů, než se doladí tak, aby korektně fungovaly.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Jednoznačný podvod a myštyfikace - pokud se nejedná o sériový kousek nemá potom recenze adekvátní vypovídací hodnotu . Pryč s takovýma praktikama !!!

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.