Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Asus O!Play Mini Plus - multimediální krabička v nové verzi

Měl jsem Asus O!Play Air, ukrutnej krám. Čekání na funkční fw skončilo nákupem xtreameru, trochu lepší krám. Nakonec jsem skončil u atomu s ionem a XBMC. S tím jsem maximálně spokojený. Všechny tyhle multimediální krabičky jsou jen polofunkční náhražky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nejlepsi krabka je PS3

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dost pochybuju, že PS3 přehraje h264 třeba s 9 ref frames a překódovávat každý video, který má trochu nestandartní parametry, to by se mi fakt nechtělo.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

mame doma, pouzivame a jsme absolutne spokojeny.. ;) co vam na tom nefungovalo? mkv i cz sub..etc v naproste pohode ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Každý zřejmě máme jiné nároky. Stačí si projít asus support forum, tam je rozezlených obětí přehršel.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Úplně mi stačí martyrium s firmwary pro router Asus RT-N16, některé funkce nechodí ani po dvou letech. Nákup čehokoli od Asusu, co obsahuje nějakou zpotvořeninu linuxu jako firmware, už nikdy.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Asus RT-N16 je asi najlepsi router na trhu. prave si cez neho stahujem 3 torrenty, pravidelne mi to nahrava relacie z radia, pouzivam ho ako ftp server... original fw som ani neskusal flashol som tam tomato este predtym ako som ho pripojil k modemu a je to naozaj srdce mojej domacnosti

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

No, já ho mám právě v opravě a jedu přes stařičký bezproblémový Linksys. Až budu muset koupit nový router, Asus to zaručeně nebude. Spíš Netgear.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak, je sice hezky ze dnes kazda nova TV umoznuje prehravat MKV s H.264 ale kdyz kazdy druhy video nejde prehrat, tak je to degradovany pouze na prehravani DivXu a nejaky to HTPC je stejne nutnosti.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Taky uvažuju o nějaké takové krabičce k televizi. A tahle vypadá, že by mohla umět vše potřebné - stream videí a fotek z NAS po kabelu a z SD z foťáku.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Po zkušenostech s xtreamerem bych už do přehrávače založeného na Realteku nešel. Vlastní HTPC se mi taky nezamlouvá, protože je skoro nemožné k tomu sehnat vhodný ovladač (klávesnici, myš). Ale Boxee Box od DLinku má od každého IMO to nejlepší. Je to krabička nevyžadující žádnou velkou údržbu, zároveň v tom je x86 procesor s nízkou spotřebou, běží na tom hodně kvalitní software s parádní knihovnou, funkčním vyhledáváním metadat a hlavně má parádní ovladač, který má jen pár tlačítek pro rodinu (jednoduché) a na druhé straně malá klávesnice. Do úplněho ideálu tomu chybí nižší cena, větší pixla s možností připojit pevné disky a aby to běželo na ARMu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pred dvoma rokmi som riešil podobnú dilemu - čo pod telku. Po tom, čo som sa takmer stratil vo fórach a recenziách a neviem v čom všetkom, som to vzdal a kúpil Popcorn Hour C200.
A mám pocit, že aj s odstupom dvoch rokov sa tejto mojej čiernej krabičke dosť ťažko hľadá súper...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jednoznačně. Měl jsem Asus Oplay R1 (bez wifi) a docela to šlo. Občas semi sekl na nějakém flac 96kHz/24bit, ale těch tolik nemám. Podle mne je hlavní problém starého Asusu neschopnost passthrought pro Dolby a DTS do receiveru. Nedávno jsem koupil C200 + disk a pokrok o 1000%.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Hm ten PH C200 urcite nie za miestnych 300 eur ...
Zatie prachy by mal mat int. HDD aspon 500GB,USB 3 a DVD mechaniku.Ma niekto tip na podobnu krabicu s 5.1 analog out? Nechce sa mi vymienat repraky ani kupovat k tomu este dekoder.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cena je dost vyšší, ale licence za passtrought také něco stojí. Jinak pro analog výstupy je to něco jiného.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To som nepovedal, že som ho kúpil za miestnu cenu. Išiel som na to sedliackym rozumom - kúpil som ho priamo u výrobcu. A cena? Takmer o 1/3 menšia ako na SVK...
A áno, mohol mať HDD. Ale ten som si kúpil na SVK, aby prípadná reklamácia nebola na dlhé lakte. A stále som bol pod cenou za ktorú ho predávali na SVK.
Ja som išiel tou cestou, že sa s tým nebudem už zaoberať a teda kúpim a nech mi to slúži. Nie že budem na tom každý druhý týždeň riešiť, že mi nejde to alebo ono alebo že mi niečo seká a nedá sa na to pozerať. Teda zaplatil som si za svoju pohodlnosť a komfort. A skončilo to tak, že keď mi prídem mail, nechám Popcorn aby si zaktualizoval Firmware a to je všetko.
Za dva roky som s ním nemal absolútne žiaden problém.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.