Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Asus představil našlapaný router

Sakrys, to to nemohli uvest drive? Nedavno jsem si koupil router Asus 520.

To stahovani souboru vypada fakt pekne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

uz vidim ako to pada, restartuje a to cakanie na firmware updaty ... toto je imho uplne zbytocny hardware s vyuzinim pre cool-uchylov ktory musi mat vsetko. normalny clovek radsej kupi jeden poriadny router ktory ma WPA/WPA2 + radius, portforward, rozdelenie zatazenia linky, firewall, 4x100mbit, 1xWAN/ADSL, Failover backup, DMZ zonu a poriadne wifi. A hlavne stabilne

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to zom: a to je který, prosím poraďte. Děkuji

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Težko řící, proč zrovna někomu vadí Asus. Nevím, jaké máš zkušennosti ty, ale za 3 roky, co mám 500g jsem ho uvedl do zmrzlého stavu celkem 3x a to jen proto, že jsem si hrál s nastavením. Jinak běží pod střechou nonstop. Je na půdě, kde v létě je asi 55 stupňů, v zimě nevím. Sá o sobě nehřeje skoro vůbec, narozdíl od jiných "značkových" výrobců.
Všechny funkce fungují bez problémů, se stabilitou wifi jsem narozdíl od routerů SMC neměl žádný problém. Klonování MAc adresy a pdoobně blbinky také fungují bez problémů.
takže předpokládám, že celková funkčnost tohoto nového bude vcelku obdobná. Navíc nechat stahovat soubory při spotřebě 11W (co má můj 500g) nebo přec PC je podstatný rozdíl.
Vadami pro mě je jednak cena (8500 bez DPH a nikoliv cena uvedená v článku) a dále fakt, že jaksi při 55 stupních na půdě tam jaksi nepřipojím žádné úložné medium, na které by stahoval - možná flash.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Napriklad Linksys RV042 + ako wifi WRG54g (pritom je to tiez router takze v pripade technickeho problemu RV042 mate zabezpecenu nahradu). navyse ma RV042 50 spojeni na VPN a ma vlastnu PPTP branu. Doporucujem

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ještě jsem se zapoměl zmínit o tom, jaká je využitelnost WPA2 například, když mno zmiňovaný SMC, hrdě se hlásící k podpoře, se při zapnutí WPA2 přehřeje a zamrzne. Navíc jaksi na příjem na nic, jelikož 99 procent ostatních AP na něm nejedou. A jako vysílač je nutné, aby klienti měli WPA2 také - už nemluvím ani o tom, že mám ještě klienty, kteří mají na počítači Win98 a WPA si tedy nepustí ani jedno.
O tom mít doma RAdius server se ani nezmiňuji - skutečně bych chtěl vidět, kolik uživatelů si doma udělá radius server ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Khostri> Pokud tam bude 2.5" disk (jako ze pri te cene tezko), tak by to melo spotrebu min. 15W, pokud by tam byl normalni 3.5" disk tak klidne i 22W. Ale to je furt brnkacka proti PC.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jasný, že disk to zvýší. Neříkám, že to bude úžasné zařízení, jen že asus mi až tak špatný nepřipadal a ty funkce pro normálnío člověka nejsou od věci.
A nemusí to být jenom nějaký magor. Stahování využije čas od času každý.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nedavno som kupil ASUS WL-500gP co je vlastne to iste len bez HDD/FTP a ma len 2xUSB. Vsetky tie pridavne funkcie by boli sice fajn, ale co ked nefungovala zakladna vec - neroutoval medzi LAN&WAN. Dva dni som s tym laboroval mysliac si ze to len neviem nastavit, dal som aj najnovsi firmware (btw. tie novsie uz nemaju reg. vykonu) no a nakoniec som to vratil a ked som sa dozvedel ze som v ten den uz treti s tou istou zavadou, tak som radsej zobral Linksys a je klud. Mozno som mal len smolu na vadnu seriu, ale nedovera uz zostala...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zom: nechapu proc by to melo byt nestabilni a padat - prave Asuse WL500 jsou jedny z mala routeru co bezi pod linuxem, a jsou krasne stabilni.
Spis me na tom vadi ty 100mbit porty, kdy se konecne zacne vyrabet neco s gbit ??? v PC i v notebooku mam pomerne rychly disk, ale kdyz neco kopiruju tak se to plazi 8 MB/s prave kvuli pomale siti )))-=:

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2zom: Zeby vam tolik vadilo, ze v tom bezi Linux ? Mohu vas uklidnit. Padalo by to a restartovalo by se to v pripade uplne jineho operacniho systemu :-). S Linuxem je to uplne skvele zarizeni, ktere by kuprikladu mne mohlo nahradit domaci server a tedy usetrit nejake ty penize za elektrinu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2mm: keby ste neboli lenivy a len kusok sa pozreli po nete tak riesenie ktore som navrhl ja bezi na linuxe tak isto a NAVYSE do linksysov si mozete dat aj upravene GPL linux riesenie (ktore aj linksys priamo podporuje).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Zom: Poviem ti "novinku": Do routerov ASUS si tiez mozes dat upraveny kernel, dokonca aj ten isty, ktory do wrt54g... :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chjo tak ja mam WRG54g, ako klienta  zase Intel Centrino notebook (iw2100). Mozete mi poradit ako s touto kombinaciou (WinXP pro / Slackware) dosiahnem vysoku bezpecnost. Zatial bezim pod trapnym WEP 128b. THX

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Teddy: bohuzel to neni pravda, linksys WRT54GL si drzi jeden unikat, a sice je pro nej odladeny firmware s implementaci TinyPEAP tj. Radius serveru... pro WL-500g se bohuzel nic takoveho zatim neobjevilo, ale nepochybuju ze je to jenom otazka casu. Jinak linksys WRG54g jsem ted hledal a nenasel, co to je zac ? ma to USB porty ? tohle treba mi na linksysu chybelo, a stejne tak... kde je firmware s podporou bittorrentu ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Igi: s touhle kombinaci se alespon minimalni zabezpeceni dosahnout neda - nejjednodussi je vyhodit starou wifi, a koupit intel 2200bg OEM. Ta podporuje alespon WPA. Co je to za notebook ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zom: po jistych problemech s aktivnimi prvky linksys tuhle znacku zrovna nepovazuju za prilis spolehlivou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lidicky, aky mate nazor na znacku NETGEAR. Velmi poskulujem po NETGEAR WNR854T, lebo ma podporu Gbit.
http://www.netgear.com/Products/RoutersandGateways/RangeMaxNEXTWirelessR...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

netgearu sa vyhnut uz len kvoli vlastnej bezpecnosti a pevnemu zdraviu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ASUS WL500g a WL500g DeLuxe = naprosta spokojenost. Instaloval jsem zatim sice jen 4 krat (sobe a kamaradum), ale od te doby byl za rok jediny problem - do signalu mi narostl strom a musel jsem soupat s antenou po strese. Navic OLEGovy firmware-y jsou velmi vypecene a i ostatni lidi okolo ASUSe jsou schopni a sdilni (napr. navody na rozbehani FTP / Samby / Tiskarny na USB a jine).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

článek mě velmi zaujal - tenhle Asus je věc, která je minimálně rok (spíš skoro dva) stará. Viz třeba minulé představení na Marigoldu (12.10.05).
http://www.marigold.cz/item/asus-wl-700g-wireless-storage-router
Upozornil bych, že to nejdůležitější v článku není - kde to lze v ČR skutečně koupit. Bez této informace je to pouze opsaný a upravený rok starý článek s nulovou aktuálností. Btw, pokud má článek stát za něco, tak by autor příště alespoň mohl použít google a nalinkovat diskuzi o daném zařízení, když už technických informací je v jeho článku minimálně. Jinak skutečně mám pocit, že úroveň článků na cdr.cz poslední dobou dramaticky poklesla, obsahují pouze převzaté povrchní informace s prakticky nulovou přidanou hodnotou.
Link na aktuální diskuzi na téma wl-700ge je: http://wl700g.info/forumdisplay.php?f=87

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky mam ASUS WL500g DeLuxe a nemuzu si stezovat. Videl jsem dokonce kdesi navod, jak dovnitr zabudovat 2,5" disk, tim by vzniklo v podstate neco jako tahle 700. Jedine, co mi na techle routerech vadi je, ze nemaji nejake tlacitko, kterym by se dala zapinat a vypinat wifi cast, nejde to zrejme ani softwarove. Prece jen, notebook si domu nosim jen na vikendy.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jinak pro představu jak je ten článek aktuální:-)) :
první firmware pro WL-700ge je z: 21-01-2006 - 1.0.3.4

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A cena je v ČR také jasná (ptal jsem se před chvílí našeho dodavatele IT)
http://www.joyce.cz/main.php?kat=detail&idzbozi=1560&zpet=katalo...
Pokud autor napíše takový článek, a není schopen ani zjistit, že věc už do ČR po několika letech konečně dorazila, měl by se nad sebou skutečně zamyslet.
Btw, cena je úděsná, naprosto mimo realitu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cena tohodle milacka v CR je 9031,- s DPH (eDsystem - skladem) s integrovanym 160GB diskem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Khostri:
Re: "přehřeje a zamrzne" - LOL :DDD (tomu se říká teplotní range error ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

>> de Aler: "... lidi okolo ASUSe jsou schopni a sdilni (napr. navody na rozbehani FTP / Samby / Tiskarny ..." Mám taky WL500g DeLuxe - poraď, prosím, kam chodíš za takovými lidmi. Díky. ben.ben@post.cz
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kk >> Dell Latitude D600. Kua to je smola, ze ta wifi karta nevie viac ako WEP :(
Mohol by si postnut nejake liky kde by som sa viac poedukoval v tejto oblasti. Napr. vobec neviem co je to Radius server a ten LinkSys to ma.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To p. Jak to myslíš s vypínaním wifi u WL500gx. Ja ho mam a sofwarove mam nastavene zapínání wifi jenom v čase od 7:30 do 23:59. Krom toho wifi jde uplne vypnout a nepoužívat.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ben: Oleg a jeho firmware-y (http://oleg.wl500g.info/); Forum (http://wl500g.info/) a pak taky znami z CZFreeNET, kteri bud ASUSe provozuji nebo nekdy pomahali nastavovat apod. Rekl bych, ze dost hodne uzlu v CZFreeNET jede prava na ASUSech nebo Ovislink-cich, hlavne kvuli pomeru cena/vykon a take diky celkem dobrych moznostech v customizaci (linux jako firmware).

[pokud to byla ironie, tak sorry]

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

igi: No tak zrovna Dell D600 bez problemu zbasti jakoukoli lepsi kartu, treba Intel 2200bg nebo 2915abg. Kdyztak se mi ozvi na ICQ, 71463297, muzu ti s tim poradit

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> de Aler: Ne ne, to nemám ve zvyku. Nedaří se mi rozchodit ftp. Jinak díky.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

to majo: jak? Nikde jsem to ve fw nenasel, ani v tom od Olega, nemas link?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jel jsem na wl-500b a fpohode, ale po roce se zacal kousat,zkousel jsem ruzne FW ale stale se to zhorsovalo,takze sel do kytek a nahradil ho d-link ktery se kouse jen obcas :( je tu ku***sky presitovano nemuze to byt tim? pripadne doporucte good router, ten linksys?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.