Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k RECENZE: ASUS ROG Strix Impact II, známka punku dle Asusu

V podstate cokoli od Asusu a MSI zabiji dodavany software. Jako proc ma mit ovladaci software mysi nebo par svetylek na desce okolo 1000 MB ???
A presne jak se pise v recenzi, kdyz se clovek po instalaci softu podiva do sluzeb, do registru po spusteni a do planovace uloh, nestaci se divit, kolik toho tam Asus a MSI dokazou nasrat. Asi si rikaji, ze kdyz mame dneska ty dvanacti jadrove procaky, tak proc jim nedat trochu zahul. Nicmene fakt nemam zajem, aby mi vykon procesoru zabral nastavovaci software mysi.
Produktum Asusu a MSI tak rikam jasne NE!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dá se samozřejmě fungovat i bez sw, změna DPI funguje i bez něj.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já když vidím název jako „ROG“, „Riptide“, „Torpedo“, „Mortar“, „Gaming“, „Bazooka“, „Tomahawk“, „Phantom“, „Steel legend“, „Aqua“, „Elite“, „Razer“, „Velocita“ a podobný píčoviny, tak vím, že to bude předražený krám se spoustama zbytečnýma serepetičkama jako je nesmyslné RGB blikátko a podobné krávoviny, která ale bude mít naprosto nesmyslně ořezanou některou ze základních funkčních vlastností.
Pokud mám volbu, tak tyhle nesmysly prostě ignoruji...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem koupil motherboard MSI X570 Tomahawk. Žádný blikátka, žádný serepetičky, vcelku povedená deska.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Drobny problem je, ze dnes temer neexistuje "consumer" deska, ktera by tyhle <|>viny nemela. Prakticky jedine moznosti jsou 1) nejlevnejsi low-end 2) deska od serverovych vyrobcu jako treba Supermicro. Proste nejak vsichni vyrobci predpokladaji, ze 100% zakazniku jsou 12ti lete deti, kterym to musi blikat a vypadat frikulinsky.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Klasicka B100/110 od Logitech-u udela stejne dobre praci a bez tuny píčovin.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ale nemá zpět/vpřed tlačítka, nekonečně rotující kolečko a boční kolečko + ergonomii, proto volím řadu MX Master :D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

MX Master 2S ti práve klikol na +1 :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem nedávno pořídil MX Master 3, jelikož jednička se po pěti letech každodenního používání nějak moc opotřebovala(rozchrochtalo se kolečko + se rozbil ten button v odkladači na palec, musel jsem ho odpojit, jinak myš nefungovala vůbec)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mne bohato stačí aj G203.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co Polling rate? Se 144hz monitorem jsem „nucen“ používat G502, protože se 125hz pol. rate kurzor prostě není plynulý a např. ve fotokrámu mě to hodně štvalo. Něco jako když člověk sedne od 144hz monitoru k 60hz monitoru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám 7 myší různého stáří s mikrospínači Omron D2FC-F-K a až na jeden kousek bylo nutné u 6 zbylých mikrospínače rozdělat a vyčistit benzínem kvůli hodně příjemné doubleclick fičuře. U třech myší to dokonce bylo hned po zakoupení a pouze z lenivosti nešli na reklamaci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takhle mi po dvou letech začala zlobit Logitech M705 Marathon. Koupil jsem novou, která dopadla stejně. Pak jsem se dočetl, že je to jejich nejčastější problém. Zkusil jsem dle návodu jeden mikrospínač rozebrat, ale už se mi ho nepodařilo složit zpět :-). Tak jsem objednal na aliexpressu za pár korun nové. Než dorazily, tak jsem u hlavního PC přesedlal na Logitech G305, která i po 2 letech funguje jako nová.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mikrospínač se „nerozebírá“, jen se z něj sundá kryt a s pomocí jemného štětce a tech. benzínu/isoprophyl alkoholu se opatrně vyčistí. S novým spínačem je problém že může mít úplně stejné potíže, i proto jsem ty nové myši nereklamoval. Totiž u nejstarší MX518 začal doubleclick už po roce a od vyčištění je to stále v pořádku, což znamená že nějaká série těch mikrospínačů na tohle nejspíš prostě trpí. Nejlíp koupit Japonskou variantu D2F, tam tyhle potíže hlášené nebyly.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

no ja mam MX518 uz asi 10 rokov alebo odkedy sa zacala vyrabat - a doteraz bezi a nechce sa svina stale pokazit asi bude so mnou do smrti ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Otázka je zda bez toho supr SW ta myš dokáže při fungování využít svých výhod. Jakožto uživatel na OS Linux je těžké si vybrat, když chce člověk slušnou myš, která své přednosti poskytne i bez Win SW.

Jak psal někdo výše, dnes snad neexistuje retail PC HW, který není "gaming" nebo něco na ten způsob.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.