Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Asus ROG Xpander - čtyři plnotučné PCI Express sloty pro Rampage III Extreme

Já nějak nechápu smysl (a z videa jsem to kupodivu taky nepochopil). To je u Quad-SLI tak velký objem komunikace mezi těmi dvojicemi karet, že se vyplatí na to mít "extra" plnotučné zapojení čtyřech PCIE slotů napojených na dva směrem můstku?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na co akcie, stačí mít fotovoltaický panel a oni vám zaplatí "eko" energii, co si spotřebujete.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"karta si žádá vlastní napájení (dvojicí "Molexů")"

Ja na videu ale vidím čtveřici?? uhlopříčně v druhém rohu jsou další 2 Molexy... Je to videt i na fotkach No.1 a 2

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

věříš tomu, že tohle jsme všici přehlédli? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tfujtajxl...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Škoda, že to nejde celé zapojit do PCI express 1x slotu, co tu mám nevyužitý, hned bych si to koupil.
Budou se zas na konci roku vyhlašovat dokonale zbytečné "gadgets"? Tohle by mohlo vyhrát, pokud by Asus zapracoval na marketingu a dodatečně to přejmenoval třeba na "Asus R.O.G. Expander-X Maximus Rampage III Extreme Edition"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

By ma len strasne zaujimalo do akej skrine to chcu montovat. Karty to zdvihne minimalne o 1cm, takze primontovat ich bude asi dost velky problem. A samozrejme, ze vga/dvi vystupy uz budu uplne niekde inde. Takze ten kdo si to kupi, nech sa pripravi na vyrobu novej skrinky. Proste epic fail.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hi.:) nevím jak vy ale ja jsem tomu chalpkovi rozumel. ale v kratkosti řikal, že rádi vyrabí tyhle desky.protože se vždycky najde nejaky debil co to koupi.aby se mu pak mohli dva tydny smát na youtube:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Může mi prosím někdo vysvětlit, jak se ze dvou PCIe 16x dají udělat 4 plnohodnotné PCIe 16x sloty? Vždyť se zbytkem systému jsou ty karty stále spojeny dvěma 16x sloty, ne? Pokud to dobře chápu, tak akorát bude hřát uživatele na srdci, že v systému uvidí "PCIe 16x"...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to jsme řešili už před lety, kdaž se nf200 objevil na prvních deskách, kde z 8 PCIe 1.1 linek vyráběj 16 PCIe 2.0 linek. že je to všecko jen virtuální, je asi každému jasné. ale ono v rámci Q-SLI je to určeno pro tenhle divný uzavřený systém 4 propojených grafik, takže asi "nějak to tam funguje". jenže kdo je takový blb, aby si kupovat 4xgtx480 a ověřoval to že? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je tim ze vyrobci nedelaji XXXL desky, kam by se to vsechno veslo. To znamena 4x [16x] plnotucna karta + 3x dodatecne karty jako je zvukovka, TV karta, sitovka nebo jine.
Proste 7 karet aniz by si mezi sebou prekazeli.
Pak by nemuseli vymejsle takove extravagance.

A na to budou muset byt nove vetsi bedny kam se to vsechno vejde.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tahle "extravagance" ale neřeší to, co říkáš, tzn. 4× plnotučný PCIe ×16 + 3 dodatečný karty tak, aby si mezi sebou nepřekážely. Navíc to, co tahle "extravagance" umí, se dá narvat i přímo na desku (jsou takové).

Já osobně toto vidím jako zatím "nejzbytečnější produkt v IT za posledních .... hodně let" (spočítat je neumím, nepamatuji se na nic zbytečnějšího ;).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

4xGTX480 to uz odporuje nejen zdravymu rozumu ale i pozarnim predpisum ne? :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.