Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k ASUS S-presso S1-P111 (multimedální barebone)

ja nevim, ale podle me se Asus TV/Fm card normalne prodava i samostatne.
(ale nevim jetli je stejna jako pribalena, protoze treba WIFI-g karta co asus pribaloval byla taky jina nez retailova WL138G)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mam s-presso asi mesiac a nemozem suhlasit ze je tichsi ako notebook.
Nam aj notebook HP nc6000 a ten je potichu, ale na presse po hodine zacne strasne kurit zdroj a tie 2 vetraky bezia o dusu (a to nemam externu grafiku)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mezi zápory bych přidal ještě chybějící DVI.
bandzula: Jaký tam máš procesor?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nic proti autorovi, ale řekl bych, že značka Barbone tady je o pár let déle než barebone systémy...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No pripada mi to tak, ze Asus vzal komponenty, ktere by jinak neprodal: viz. (LAN10/100,AGP,478,TvOut/DVI,...)+ zabalil to do zdanlive vkusne bedny, ale pridal k tomu predni display+RC takze si to spousta Win-GUM koupi v domneni, ze bude in. Za ty penize to nestoji.
Dodavany software snad nema cenu ani hodnotit (kdyby Asus pribalil jen ovladace tak to vubec nevadilo), ale nejsip si to kazda GUMA, co si to koupi, nainstaluje.
Nevim jak pro jine, ale pro me je tenhle barebone ohromnym zklamanim. Pamatuji si, nez ho Asus uvadel na trh, kolovaly o nem skvele zvesti a docela jsem o nem uvazoval, ale kdyz byl konecne uveden a ja zjistil co je to zac, dal jsem rychle ruce pryc. Ted mam Shuttle s Gentoo a jsem s tim velmi spokojen.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to TH:také jsem toho názoru jako ty, PC Barbone vidávam v nabídce jednoho velkoobchodu už pěkně dlouho a takové pěkné počítačové krabice tu zas tak dlouho nejsou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co disk vzhůru nohama - není to zvěrstvo...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ony byly systémy barebone na trhu taky dobu předtím (MSI, Shuttle), než se začaly objevovat u nás a je dnes těžko říct, jestli to byla inspirace pro PC od TSbohemia.
Když byla řeč o Win-Gumách, které si toto koupí, tak musím říct, že mi to nepřijde horší než hučící velká kráva s Prescotem, do které si zmíněná guma nikdy žádný další komponent nedá.
Problém je, že starší celerony a P4 Northwood se opravdu shání špatně (mimo 2 a 1,8GHz modelů Celeronu, které jsou mizerné výkonově) a nové udělají hučák i z tohoto (osobně vyzkoušeno). Se Shuttle je to podobné kafe, ačkoliv nabídka je širší a hlavně mají i odpovídající věci pro AMD.
Já jsem si po předchozí kladné zkušenosti ve výprodeji koupil Barebone Asus Terminator P4 533A a ten je na starších procesorech do 2,4GHz tichoučký jako NB. Akorát výkonnější grafiku by jeho 165W zdroj možná neutáh, ale neberte to za 1400 s DPH.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, me osobne se tedy tento barebone vubec nelibi (otazka vkusu, jiste). Me by se libil takovyto Soltek (http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=31348) s peknym decentnim displayem. Tomu rikam design.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Premyslim o nejakem multimedialnim kousku, takze i Asus jsem chvili zvazoval, ale pak jsem nasel HUSH a myslim, ze je to jasny vitez.
http://www.hushtechnologies.com/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Barebone a obecně malé počítače jsou asi budoucností. Škoda jen že malé desky až na objevující se výjimky nemají pořádnou výbavu. K čemu je většině lidem velká krabice když mají grafiku tuner a možná ještě nějakou komponentu přičmež leccos může být externě. To že multimediální stroj nemá tv-out mi přijde dost šílený, vždyť k čemu jinýmu by měl sloužit než jako domácí multimediální centrum ale prostě by toho člověk chtěl moc. Přeci jen ten bude mít o stupeň vyšší model:) Osobně bych skoro nejradši sáhnul po nějaké nové via epia je to maličký často s pasivem a umí to všechno to co pseudonadupané barebonesýstémy s intelem nebo i amd nemluvě o tom že je to výrazně úspornější co do spotřeby.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rád bych si něco podobnýho koupil. Designově to není špatný, ale k použitelnosti to má daleko. Potřebuju, aby to mělo ještě DVB-T a DVB-S, pokud možno výkonnější vestavěnou grafiku a asi bych dal přednost jinými procesoru, třeba notebookovýmu pentiu.
Jinak PC s příslušnýma kartama je mnohem lepší než zvlášť přístroje, jednak to vyjde laciněji a pak to umožňuje bezproblémové časové nahrání třeba videa ze satelitu nebo TV, sestříhání a archivaci. Se stacionárním přístrojema to je mnohem složitější. 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jiri: ten dodavany software vyborne spolupracuje s nahravanim videa z televize, nahravanim radia atd. vlastnim barebone pres pul roku a jsem s nim spokojeny, pres dalkovy ovladac jdou ovladat i win, jenom diky tomuto software. nejdriv si to vyzkousej, pak to komentuj Win-GUMO

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nieco k tuneru:
 
1, Preco mate ako popis tohoto tuneru "Asus S-presso S1-P111: MSI Mega TV Tuner Pro"? Naco by ASUS pchal do svojich zostav vyrobky MSI?
2, ASUS tam naozaj pchal inych vyrobcov - ale LEADTEK! Tato TV/FM karta nie je nic ine nez Leadtek Winfast TV2000 XP Expert, co je podla mna jedna z naj TV kariet (mam ju doma).
 
C.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám dojem, že absence TV-out v kombinaci s tím, že instant-on nefunguje s přídavnou grafikou, funkčně ponižuje tento přístroj na úroveň vzhledově vytuněného desktopu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No jenom mi nějak v tomto popisu chybí autorův názor na kvalitu TV tuneru (respektive jeho citlivost a kvalita obrazu), dále jaká je kvalita nahraného TV signálu a jaká je jeho kvalita při požití funkce Time Shifting. Přibližně to samé platí i o popisu FM tuneru. Jinak pro mě tento popis nemá valnou cenu, přečetl jsem si to se zájmem ale tohle hodnocení mi tam moc chybí. lupozavinacseznamteckacz

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jo a jeste k tomu hodnocení, respektive problému s tlačítkem mechaniky - předpokládám že mechanika se dá zavírat krátkým zatlačením na vysunutou plotnu - alespoň tak se chová naprostá většina mechanik, které mi prošly rukama (a doposud to na ně nemělo mnou pozorovatelný špatný vliv), takže tlačítkem otevřu mechaniku, vložím CD, ťuknu do plotny prstem a ona se zavře, nebo ne? lupozavinacseznamteckacz

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

lupo: O tom zatlačování plotny se přímo u toho místa píše. Cituji:
S mechanikou, která jde prostým zatlačením na držák CD zavřít jen obtížně, se vystavujete nepříjemnému lovení tlačítka pod odklopenou krytkou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Autore, navážet se do TS Bohemia jen kvůli nějakýmu spornýmu dojmu, že používají podobnej název je nefér. Že by nějaká pomsta za neuznanou reklamaci? Barebone i Barbone jsou úplně nezajímavý názvy, žádná konkurenční výhoda a většina laiků stejně neví, co to je. Naopak profíci vědí a nespletou si to.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

skusat barebone system na baze mini ITX pre rozumne pouzitie je cista zufalost.
ja som vsadil na Asus Pundit-R, ma to aspon aky taky graficky akcelerator, dvi+composite out, svhs out, dsub, lan 10/100, pcmcia, usb, lpt, serial, firewire, 2x PCI.. 5.1 audio.. citacka kariet sd/mmc, smartmedia.. v rakusku sa mi podarilo zohnat Northwood 2,4/800, k tomu dualchannel a nieje co riesit. pripadne pouzit asus terminator ako niekto uz spomenul
 
http://www.asus.cz/products/desktop/pundit-r/overview.htm

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Barebone systémy mají jednu špatnou vlastnost - chlazení. Pokud do toho systémy nedáte přehnaný procesor, budete mít jen 1 DVD mechaniku, spokojíte se s jedním diskem (pokud možno moc nehřejícím) a zůstanete u grafiky on-board, pak to není špatná volba. Přesto se tento systém dá nabušit, ale pak vám něco odejde pro nedostatečné chlazení - nejčastěji HDD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja pouzivam pol roka barebone od MSI MEGA 865 ,  hram na nom DOOM3 aj 4 hodiny vkuse , a este sa mi neroztopil , alebo neprehrial. Osobne sa stretavam s tym , ked kazdy , kto zbada moj barebone , okamzite si povie , ze ked si bude kupovat novy PC , tak to bude prave barebone. 1 dvd napalovacka podla mna v PC uplne staci , mam tam 160GB HDD , dobru grafiku , P4 3.0Ghz procak , a rychle DDRAM a slape v pohode.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak trochu nechápu proc neustale zadonite nad TV-out. Jestlize mate zabudovany TV tuner tak se budete divat na TV pres vasi domaci TV ? trochu nelogicke ne? :)) to si snad rovnou pustite telku. Je to proste delany pro LCD displeje ktere uz dneska koupite za babku i uhloprickou co maji vase domaci TV.
Tenhle kousek dnes jdu koupit protoze LCD mam, Hry narocne nehraju a ta grafika tam kdyz tak jde . Co se tyce chlazeni uvidime ale prinejhorsim neco vymyslim ;) a to cely proto ze standartni TV uz nekupuju, Hifi vez naco ? DVD stolni ? DVD rekorder? vse pod jednou strechnou!!!! ASUS.  Snad jen to ucho nahore delat nemeli :)) zatim Ahoj

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tento barebone mam uz asi pul roku a rozhodne bych neco dodal.Mam P4 2,4Ghz a rozhodne se mi to tichy nezda,kdyz to mate na stole,necely metr od ucha.S grafikou je to jeste horsi,mel jsem chvili recenzovanej "tichej" Leadtek 6600 a vydrzet se to nedalo.Jinak zdroj mi topi vic nez samotnej procak,takze jsem zvedavej,jak dlouho to vydrzi (uz jeden mi odesel z neznámých důvodů nebo to byla deska,nevim).Pevnej disk se instaluje vzhůru nohama -je to normální?!? O softwaru ani nemluvim, ale stve me,ze mi televize delá modrý pruh,který běhá sem a tam při průměrným příjmu (prej je TV WinFast závislá na teplotě-dělá to taky někomu? Jediná výhoda je,že se to dá přenášet,je to malý a hezký.Tím to končí.Ani přetaktovat se to nadá a za tu cenu... Jinak na TV používám program DScaler,kterej je mnohem lepší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vie mi tu niekto poradit ako nastavit TV???
Zapojil som kabel od kablovky, spustil scan.......vyhladalo cca 300 stanic "bojovnych ciernobielych bodiek" :( skusal som rozne frekvencie....
Treba nastavit v BIOSE, pripadne aku frekvenciu na Slovensku (Cechach), alebo akym sposobom ste to nastavovali...
A este jeden dotaz. podarilo sa vam nainstalvat CD Instant-ON???
DIK mozete posielat na macko76@hotmail.com
DIKY MOC

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

macko: Zkus Fly200 TV.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

to martin: dik skusim to

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.