Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k ASUS uvádí FM1 desky, AMD chce rychle skončit se socketem AM3

Jsem jediný komu featury těch desek přijdou jako overkill? Hlavně těch více Pci-ex16 slotů, když hlavním tahákem je int. grafika a vůbec full ATX formát. Když se k tomu přidají ty extra blbinky od Asusu, tak se cena za desku vyrovná ceně desky platformy Sandy Bridge. Neměla to být levná platforma? Představoval jsem si Llano v mini-ITX desce do 1500,- určitě se dočkám u jiného výrobce, tyhle Asusy mi nějak koncepně k Llano nesedí

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vydrž, tohle je jen začátek. Menší prkna určitě přijdou. Nejdřív ale na trh přijdou klasické, které se asi prodávají nejvíc.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nevím proč by FM1 mělo být nějaký trhák a bulldozer ne. Čtyřjádrový bulldozery mohou nabízet za nízkou cenu a výkon bude proti Llanu mnohem lepší. Vy prostě přeceňujete ty integrovaný grafiky, který zvládnou ztěží hratelně 1440x900 a který výrazně porazí grafika s GDDR5 za 1500Kč. V době kdy hry stojí průměrně 600Kč mi ten „příplatek" za dedikovanou grafiku přijde směšný.

No a CPU část bude narozdíl od Bulldozeru zastaralá už v době vydání a díky špatné instrukční výbavě bych Llano doporučil jen jako velice krátkodobý upgrade. Když si k tomu přičtu to obrovské množství procesorů co jde už teď dát do AM3+, tak se na nějaký FM1 vykašlu a je mně jedno že mají nejvýkonnější integrovanou grafiku.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Není dobré podceňovat integrované grafiky. Mrkni se na podíl Intel grafik na trhu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Presnme tak, ctenari IT magazinu kde se integrovane GPU ignoruji maji pocit, ze vykone GPU jsou pupkem sveta, ale to se myli, ty sou jen par procent trzniho podilu, jednoznacne dominuji integrovana reseni.Drtivou vetsinu zakazniku opravdu nazajimaji nejake grafiky, ktere by si meli dokupovat, za prve tomu nerozumi a za druhe odmitaji do funkcniho PC dal cokoliv investovat.A na nejakou tu blbinu co si obcas zahraji jim AMD APU budou stacit az az.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Reaguji na to, že Intel bude mít větší vrásky z FM1, protože bulldozer bude shit. Zřejmě víš něco co ostatní ne.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Bulldozer shit nebude, ale techto CPU se proda jen minimum, takze to intelu prilis vadit nebude, zatimco APU od AMD pude na dracku, coz uz by intelu mohlo vadit, pri poctu jeho prodanych integrovanych GPU, diky nimz do ted absolutne valcoval trh s GPU.Ty sou ted k smichu, problem ovsem bude, jesli bude AMD se svyma par tovarnama vubec schopno intel ohrozit, intel proste at doda jakoukoliv sracku, vzdycky se proda, protoze konkurence vlastne neexistuje.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mně stačí víra AMD prezentovaná v grafu. Sám výrobce Fusionu věří podstatně víc než Bulldozeru, co se rozšíření týče.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tady to není o víře v Bulldozer. Když už chcete mluvit o nějaké víře, tak to specifikujte jako procesory do AM3+ nebo FX (případně Zambezi). Kdyby nevěřili architektuře/modulu Bulldozer, tak už neukazují nástupce Llana, kterým je Trinity s Bulldozer architekturou. (Máte být technický web a takové detaily Vám občas unikají).

A k těm grafům. Všichni mluví o highendu, ale prodeje jsou v řádu jednotek procent. Takže chápu, že se v AMD soustředili na produkt pro masy, který jím zajistí největší příjmy. A tímto produktem jsou APU.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Inu tohle nehratelně nevypadá:
http://www.youtube.com/watch?v=0kGwrqSntFs&feature=player_embedded
Pravda, je to OC, ale zase tam souběžně běží další bench.
Socket AMx končí tak, jako tak, takže příští cpu už jen FMx.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Počkáme na kvalitnější testy. Nevím co kdy končí, ale je jasné, že z hlediska co největší kompatibility a rozsahu výběru bude/je AM3+ mnohem lepší volba než FM1.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

to vypadá velmi slušně. Levnou desku k tomu A8, přetaktovat a na občasné zahraní nebude nic dalšího kupovat ani potřeba

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

De ja vu video s QuadCorom len na inej platforme s DX11 IGP.
Nateraz však žial Confidential.

Takže súhlasím s WIFTom "Není dobré podceňovat integrované grafiky."

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Omyl, AM3+ skončí dřív. Vzhledem k prosáknutým zprávám o updatech BIOSů starých desek, které budou bulldozery podporovat se vám to asi nezdá, ale: AM3+ je zastaralé z toho pohledu, že má zvlášť North bridge a pokud grafiku, tak zrovna v něm. Trend moderních CPU je ale jiný - north bridge i grafika v CPU, ostatně Intel to už tak má taky ve svých Sandy Bridge. Z tohoto pohledu je tomuto trendu blíže více FM1 socket než AM3. To že zprvu bude do toho socketu sehnatelný jen nehiend procesor na starší K10 architektuře nehraje roli, protože v budoucnu se do něj taky plánuje bulldozer

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Kdo tedy myslí na pozdější upgrade, spíš pochodí s FM1. Toť ale můj názor, za který mě samozřejmě můžete klidně ukamenovat

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz tak koukam na ty pestre sestavy USB ... jak se vlastne pozna USB 2 od USB 3 portu? To jako kdyz budu chtit neco rychlejsiho zastrcit tak se sehnu a budu s lupou prohlizet kontakty ktery je ktery nebo uz se vymyslel nejaky zjevny standard?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby se to dalo rozpoznat po hmatu, asi by to bylo horší se zachováním kompatibility ;) Na pohled rozeznáš USB 3.0 snadno: jsou zpravidla modré. Kromě toho předpokládám, že u počítače, u kterého děláš delší dobu, už budeš vědět, který port je který.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No, kdyby byly modre vzdycky nebo dost casto a ty USB 2.0 nebyly modre nikdy tak neni problem. Diky za informaci.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

FM1 deseky od ASUS a GIGABYTE již u nás některé obchody dnes mají skladem.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.