Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k ASUS vydal nové herní notebooky řady TUF Gaming s Ryzenem 7 a GTX 1660 Ti

"jeden je pouze USB 2.0"
Předpokládám, že ASUS sdílí moji nenávist k plýtvání kapacity USB 3.whatever na neustále připojenou myš :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Osobně mi to nijak nevadí, ale víc USB 3.0 portů by bylo nice, nicméně chápu, že SOC v mobilním Ryzenu má omezené I/O.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co je "Adobe sRGB"? Je-li mi známo, existuje buď sRGB nebo Adobe RGB...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je to můj dementní překlep, je to 100% sRGB.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám ho cca týden - dobrý komp, akorát ten BIOS potřebuje ještě vyladit. Aktuální verze úplně ignoruje flashdisky a nedá se vůbec bootovat z externího zdroje - jedine co Flash utilita vidí je EFI partition, na kterou naštěstí lze jednoduchou fintou i zapisovat a dostat se tak ze šlamastyky. Včera vyšel nový update tak snad to fixli. Jinak bych vyzdvihnul displej, výkon CPU i GPU a naopak si postěžoval na SS disk a rychlost zápisu. Do budoucna to vidím na nahrazení nějakým MLC M.2 NVMe typu Samsung EVO 970 Pro.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A chová se to takhle z USB 2.0 nebo 3.0 portu? Máte flashku která je GPT/UEFI/Secure Boot ready? Jestli v tom není zakopaný pesík.

Co tam máte za SSD? Co jsem koukal, tak Asus to osazuje nějakými levnými Intely zdá se.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem to včera večer flashnul na verzi 305 a pořád nic, což mi bylo divný, tak jsem se na to pořádně podíval a máte pravdu - po formátu a nahrání Win10 pomocí MS Media Creation utility už ji BIOS vidí (v obou typech portů) a boot funguje.

Jinak to SSD je defaultní 512GB M.2 QLC Intel 660p. Rychlost zápisu je citelně nižší než jsem čekal a moc se mi to nelíbí. Naštěstí je k němu snadný přístup a dokonce je tam prázdný box na 2,5" disk, což mě mile překvapilo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dokonce QLC 660p, to je zvláštní, čekal bych nějaký OEM Samsung. Ale zase to má dobrý poměr cena/výkon, někde se ušetřit muselo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pre fanúšikov AMD dnes vyšla správa, aj kedď je zaujímavé, že správa vyšla 26 hodín pred začiatkom valného zhromaždenia AMD.

AMD “Next Horizon Gaming” Streamed Event from E3 2019 to Showcase Next-Generation Gaming Products and Experiences
– AMD fan event to unveil next-generation products that will power new PC, console and cloud gaming experiences for years to come; leading developers to demonstrate never-before-seen game content –
SANTA CLARA, Calif.
05/14/2019

AMD (NASDAQ: AMD) today announced it will hold an event and livestream during E3 2019 in Los Angeles, California to unveil the next generation of AMD gaming products. Hosted by The Game Awards creator Geoff Keighley, AMD “Next Horizon Gaming” will be held at The Novo at L.A. Live on Monday, June 10, 2019, at 3 p.m. PT.
https://www.amd.com/en/press-releases/2019-05-14-amd-next-horizon-gaming...

2019 Annual Meeting of Stockholders

Date: Wednesday, May 15, 2019
Time: 9:00 AM PT
Address: Advanced Micro Devices, Inc., 2485 Augustine Drive, Santa Clara, California 95054
http://ir.amd.com/shareholder-services/annual-meeting

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

a zabijou to tim ze to nema USB-C

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na nabíjení nebo vůbec? Řekl bych, že většině lidí je to šumák, kabely jsou stejně typicky USB-A a USB-C. Navíc to používá tuším 180W adaptér, což je na USB-C poněkud maso z hlediska nabíjení.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mam doma nekolik zarizeni s USB-C vstupem i vystupem, ale stejne pouzivam kabel USB-A(M) <=> USB-C(M) tim chci rict ze je mi to taktez sumak a USB-C jsem v PC/NTB/nabijecka nemel potrebu pouzit :) ale v TV by se to hodilo clovek by nemusel tolik premyslet jak to tam strkat :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"údržbou, kdy prý stačí obyčejný křížový šroubovák."
Kde jsou ty časy, kdy to byl standart.
Jen aby tam nebyli plastové pacičky, které se ulomí po pátém rozebrání.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

U spousty výrobců je to standard i dnes (:

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nepřijde vám ta integrovaná Vega jako plýtvání křemíkem když se to páruje s diskrétní kartou? Já jsem si původně představoval že Ryzen H budou do těch tlustějších notebooků, ale jako APU bez další grafiky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Intel má taky iGPU skoro všude + by to mohlo vylepšit životnost baterie, pokud se přepne na tu Vegu.

Jinak to otevírá prostor pro notebooky co mají jen tohle samotné APU bez extra grafiky. Jen by to chtělo mobilní šesti a osmijádra.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Současný mobilní křemík u AMD umožňuje max čtyřjádra, více jader bude asi až na 7nm.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Skoda toho 60Hz panelu v 17" variante. To je proste uplne na palici. 15" je na hrani moc male, tak tam dame 120Hz panel, aby si lidi skubali vlasy, az k tomu budou pripojovat 60Hz externi monitor, nebo tv. 17" je ideal na hranici prenosnosti a velikosti... tak tam dame 60Hz. Proc? Konecne docela nabusenej notes za dobry peniz a oni ho takhle zku*vi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky mě to překvapilo, přitom FullHD IPS 144Hz 17,3" panely existují, třeba v nedávno testovaném Acer Predator Helios 500 s Ryzenem 7 2700 a Vegou 56.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je silenej kolos... sice teda asi neni o moc vetsi, nez G750, ale stejne. A hadam, ze ta Vega o moc silnejsi nebude, nez 1660Ti. Rozhodne ne odekvatne k penezum.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ta Vega56 má TDP omezené na 120W, herní výkon je tedy asi jako GTX 1070 Mobile, přičemž ta má 115W TDP. Někde je i rychlejší + třeba v Blenderu je rychlejší než Quadro P5200.

Za ten příplatek tam máte hlavně 4 sloty na RAM, tj. až 64GB, 144Hz Freesync IPS panel, osmijádrový Ryzen 7 2700 a tři sloty na disky. Hlavně to má výborné chlazení a je to celkem tiché i v zátěži, což mě celkem překvapilo. A taky to má bohatší portovou výbavu a váží jen 4kg.

Recenze je tu: https://diit.cz/clanek/recenze-acer-predator-helios-500-ph517-61-r54r-an...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jj, to mám pročtené, to chlazení je vážně boží. Já to rozhodně nijak neznevažuju, je to výborný stroj pro někoho, kdo neuvažuje nad stolákem a potřebuje občas cestovat na chatu, na lanku a využije tam ten dt procesor. Pro někoho, jako jsem já, je to ale overkill. K těm 4kg se musí připočíst váha adaptéru (tušim 1,5 kg), protože bez adaptéru se tento notes neobejde (tím je vyloučený nějaký pobíhání po universitě), uvítal bych odnímatelnou baterii (ta také není potřeba, jen se furt dokola přebíjí a je v teple), ale to už je detail. Výborný je tam to množství volných slotů, to se mi líbí i u tý mojí G750, ta jich nemá tolik, ale stačí mi. Přidal jsem si 1x8GB a SSD a jsem happy. Tady to množství bych využil fakt jedině pokud bych neměl doma stolák. Prostě nejsem cílovka a 50k je dost peněz pro někoho, kdo to nemá jak využít... za to ten zmíněný aušus je trefa do černého a za dobrý peníze a ještě ulevím zádům. O to víc zamrzí panel bez g-/freesyncu a navíc v peasantských 60Hz. Grafika o tolik slabší není (tušim -25%) a procesor postačí. Nevim co je to teď za nešvar dělat multimediální/herní notebooky s baterkou na pevno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.