Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Asus vydává GeForce GT 710 se čtyřmi HDMI

Nechápu proč to neosadili micro HDMI, aby se vešly 4 porty i do sníženého profilu.
- Nebo 2 porty mohly být odpojitelné, takto je to taková vysoká nízkoprofilová karta.
- Případně mohli alespoň pasiv směřovat nahoru a ne dozadu, aby neprodlužoval kartu.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Pasivně chlazená jednoslotovka si své místo jistě najde, jen ta ... použít slovo "zastaralá" je eufemismus... multimediální výbava je tragická. Taková GT1030 (nebo pokud by existovala "GT1630" na TU116) v tomto provedení by byla lepší...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenže tohle je o 100% dražší. Tyhle grafiky se používají převážně jako upgrade starý plečky, kde investice do grafiky ušetří peníze za nákup novýho počítače.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je jako na trabanta dát elektrony s domněnkou, že co kolo, to 10 koní navrch.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

a ja si rikal, ze ta GT730 co se mi vali ve starym casu je uz totalni srot.. a ted se divam, ze ten srort se prodava dokonce jeste za 2x vyssi cenu nez jsem to kupoval :-D
to jsou casy.. plne paradoxu a "prekvapeni" ;-)

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Ešte väčší šrot mám ja v krabici GT610 48 stream 1GB DDR3 (0.22Tflops) pre prípad núdze :). Mafia 2 slideshow išla na tom, čo som zo srandy skúšal. Slabšia od toho bola len GT210 a to myslím, že by schovali do vrecka aj zobrazovadlá od Intelu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

dlouho jsem nechápal, kdo tyhle krámy může kupovat. Do té doby, než jsem i já potřeboval podobnou kartu - s podporou WXP.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak obcas se to hodi, to je jasne - keyword obcas. Me ale prijde, vzhledem k tomu kolik toho furt je, ze nekdo na zacatku vyrobil do zasoby gajillion tech GPU a ted to budou dalsich X let prodavat, preznacovat a vymyslet cctiny, aby se toho zbavili...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Aspoň že GT 1030 vyrábajú len s dvoma portami. Predsajlen, ak by niekto chcel niečo modernejšie, s nižšou spotrebou ale s viac výstupmi, tak prečo kupovať lepšiu a drahšiu GT 1030, keď môže mať zastaralú GT 710, keď aj na niektorých základných doskách majú 4 výstupy. VGA, DVI, HDMI, DP.

Ako bolo spomenuté, že by pre windovs XP?
Ako keby na windows 7, či 10 nikto viac ako 2 video výstupy nepotreboval?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Chtělo by to neco konecne na zpusob AMD Radeon-u RX 5300 s 2GB GDDR5, GPU klidne i na 12nm od GF jenom necht to stoji 59€, zere 55-70W a ma to jak 1x DP 1.4 tak 1x HDMI 2.0b + 1x DVI-I s pribalenou redukci na VGA/Analog.

Kupovat tyhle stare kramy alias Geforce GT 210, 610 a 710 je dnes v roce 2020 fakt des, naopak smysluplnejsi GT 1030 je zas za neskutecne prodrazenych 85€.

Ne kazdy potrebuje nutne APU, nekdo ma sve jiz poskladane a zajete PC/HTPC jak na praci/zhlizeni filmu tak tez na obcasne hraní a vymena externi grafiky za novejsi mu hravě prodlouzi zivotnost.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Právě prodlužování životnosti není v zájmu konzumní ekonomiky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Škoda, že to nejde použít tak, jak jsem pochopil perex ... tedy že bych si rozšířil stávající již docela výkonnou sestavu o další čtyři HDMI porty (tak, aby ten obraz pořád generovala ta výkonná karta, co tam už je, a šlo to i do těch čtyř nových HDMIček) ;-).

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To samozřejmě normálně wokna podporují, ten obraz se pak posílá přes PCIe do té karty. Akorát ta jedna linka je celkem echt.

Na tomhle principu fungují i notebookové extra grafiky, velmi často když hraješ na interním displeji, tak ten je připojení do iGPU v CPU a přes PCIe mu posílá obraz ta výkonná grafika.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna potřebuju postavit mašinu pro 4 FHD displeje, nijak náročnou na výkon, protože jen na jednom displeji bude mapa a občas se pustí (řádově minuty v kuse párkrát za měsíc) video ze záznamu, jinak kancelářský aplikace (99,999999% času statický textový informace, sem tam obrázek, bohatě stačí na to stačí i3-xx00U; ta sice z iGPU tři výstupy umí, ale desky se dělají jen s DP/HDMI+DVI+VGA). Tohle by bylo v poho.
Jenomže ten fyzickej formát do týhle karty hází vidle. Ideálně by se to dalo do SFF nebo miniITX hambáče s externím zdrojem a šlo by to chladit i pasivně, jenže tohle se tam nevejde.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Treba pozrieť PCB a ak tam nie je nič okrem konektorov, tak to treba odpíliť :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Starý 710 jsme docela používali. Do starýho keplu vrazíte grafiku za litra a kamery a podobný věci na tom lítají jako z praku. Tohle je ale trochu mimo. Jednak jsme je používali v low profile bednách a převážně s VGA výstupem. Takže pokud se to bude jmenovat stejně tak v tom bude pěknej bordel. Druhá věc je že ta grafika docela dost topí i když zobrazuje třeba jenom plochu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

mam stale 710 s 1GB ram kvoli opencl.
inak by mi stacila igpu.
ale zase da s ana tom hrat vaporum, pillars of eternity2, shadowrun ci HL2 :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.