Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Asus Z87-Deluxe/Quad - první základní deska s rozhraním Thunderbolt 2

Je to hezka deska za ne malo penez a nejak mi u ni chybi aspon ten DVI (pripadne i D-SUB) a FireWire konektor...
Takhle aby si clovek mohl pripojit projektor nebo digitalni kameru tak si musi poridit k tomu patricnu kartu, coz je dalsi investice a u tak drahe desky bych rozhodne ocekaval "plnou" vybavu a ne za priplatek...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Za DVI se plati a VGA se uz v naproste vetsine pripadu nepouziva, proto tam nejspis neni.

To same FireWire, mainstreamove paskove DV kamery se uz taky delsi dobu nevyrabi, prakticky vsechny HD kamery maji USB a slot na SD karty.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

nic proti, ale tohle je vyloženě onanistická deska, takový předražený all-in-one si nikdo soudný nekoupí. FW je pokládáno za "mrtvé" a za konkurenci TB (i když reálně to tak není). Navíc páskové digitální PAL kamery jsou dnes už pokládány za anachronismus, HD fičí v AVCHD na SD karty.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

uz len nech vyrobia tych 12 tb zariadeni, co by som tam mohol strkat (a tiez nejaky tb hub alebo co)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Mohu se zeptat jak je to, ale s PCI express linkami?
Pokud jsme dobre pochopil tak z procesoru jich jde 16 a dalsich 8 ze Z87.
Kdyz vezmu, ze linky z procesoru pouziji na grafiku/grafiky tak mi zbyva jen 8 linek - to jest dva TB kanaly kazdy s 4 linkami...

Co ty ostatni sloty na desce? Respektive kdyz zapojim nejakopu kartu do slotu obsluhovanych Z87 jak to dopadne se zarizenim pripojenym pres TB? (predpokladam ze pouze pojede pomaleji)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Drašší desky mívaj na sobě různé PCI-E rozbočovače, typicky PLX můstky. Které umožní linky větvit, neni to problém za předpokladu že typicky nebudou všechna zařízení naplno využívat bandwitch.

U levnějších desek bejvaj sloty často sdílené, ala když použijete PCI-E 4x ze southbridge tak vám přestane fungovat polovina USB 3.0, Esaty, atd. 115x platfromy jsou prostě low-end a mainstream, tam toto nehraje priority, člověk co by použil tunu periferií půjde do high-end platformy.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

DTS Connect?? Myslel jsem, ze to uz dneska nikdo nezna! Kde mam vzit seznam desek, ktere to dokazi? Nebo klidne hacknout driver, kdyz to zadny vyrobce nechce dodat.:-P

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Existuje neco takoveho pro linux ?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.