Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

ASUSTeK a jeho levné desky od Hua Ching

ASUS logo
ASUSTeK se rozhodl vstoupit na trh velmi levných základních desek. Tato informace pro vás jistě není nic nového, jelikož jsem o tom psal na konci dubna. Nyní se objevilo několik velmi zajímavých informací: jak levné tyto desky budou, jak moc jich bude ASUSTeK dodávat atd.

Na konci dubna jsem vás informoval o plánech ASUSTeKu na uvedení velmi levných základních desek jeho novou dceřinou společností Hua Ching. Je celkem pochopitelné, že tato firma získá plnou podporu samotného ASUSTeKu a uvede velmi brzo svou vlastní značku základních desek, ale nemáme prý čekat zcela nejlevnější mainboardy. Minimálně půl roku, ale spíše jeden rok to bude trvat, než se podaří Hua Ching snížit náklady dostatečně na to, aby mohla na trh dodávat opravdu levné základní desky.

Ovšem ASUSTeK se rozhodl, že se nebude snažit za každou cenu mít co nejlevnější motherboardy, ale na místo toho se pokusí najít kompromis mezi cenou a kvalitou. Odhaduje se, že desky nové značky budou mít ceny zhruba o 10 % nižší, nežli desky od GigaByte a MSI (Micro-Star International), ale je velmi nepravděpodobné, že by byly nižší, než jaké nabízí ECS (Elitegroup Computer Systems). Možná se Hua Ching povede troufnout ECS v příštím roce, letos téměř jistě ne.

A co se týček dodávek, tak u nich je ASUSTeK velmi optimistický. Do konce roku očekává dosažení měsíčního prodeje 150 000 až 200 000 kusů a na konci příštího roku by se měl Hua Ching stát pátým z nějvětších výrobců základních desek (nyní to jsou ASUS, MSI, ECS a GigaByte). Inu, necháme se překvapit :)

Diskuse ke článku ASUSTeK a jeho levné desky od Hua Ching

Žádné komentáře.