Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Asustek a Gigabyte tlačí svým bojem ostatní výrobce základních desek dolů

a nepatří náhodou ASRock ASUSteku?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

už dávno ne :o)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ja som tiez nezachytil, zeby ju odpredali

Asustek zakládá novou obchodní značku – ASROCK
4.7.2002, Zdeněk Kabát, aktualita

Ředitel divize Asustek Computer’s Hua Ching, Hsu Shih-Chang, vybral novou obchodní značku, pod kterou se budou v Číně prodávat základní desky společnosti Asustek – ASROCK.
http://www.svethardware.cz/asustek-zaklada-novou-obchodni-znacku-asrock/...

Vierm, ze to bola neskor divizia Asusteku, potom samostatna firma, ktorej 100% vlastnil Asustek, ale nezachytil som, ze by odpredali...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

2008 se ASUStek rozdrobil na tři pod-značky:
"In January 2008, ASUS began a major restructuring of its operations, splitting into three independent companies: ASUS (focused on applied first-party branded computers and electronics); Pegatron (focused on OEM manufacturing of motherboards and components); and Unihan Corporation (focused on non-PC manufacturing such as cases and molding)"

2012 odprodal ASUStek zbytek Pegatronu:
"ASUSTek plans to release its holdings in of a 24.5% stake Pegatron Technology, according to a report by Taiwanese business daily Commercial Times. This release is said to occur some time in May, according to the report. ASUS will generate an income of NT$2.8-3.8 billion (US$94.69-128.51 million), or NT$3.7-5 EPS, according to the report. This release will grant Pegatron more autonomy, which holds a sizable share of the notebook contract-manufacturing business, and channel brands such as ASRock."

Teď vlastní ASRock Pegatron:
http://www.pegatroncorp.com/company/businessOperation.php

A nutno podotknout, že od té doby se jim dílo daří.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

ASRock si začínam stále viac obľubovať. Vedia ponúknuť aj to čo väčší výrobcovia nevedia. Napríklad dosku na AM1 ktorá má VGA, DVI, HDMI, DisplayPort a USB3.0 a to na mini-ITX doske.

Pamätám si ich dosky čo mali kedysi pätice na dva rôzne sockety 754 + 939 a podobne...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Jo Asrock začíná dělat solidní desky, hlavně v high endu. Co se týče LGA2011 třeba, tak tam jedině Asus a pak Asrock, ostatní výrobci to nepodchytili zadaleka tak dobře CPU tam jdou prostě hůře taktovat, obvzláště to platí pro zde zmíněný Gigabyte. U něj nevim proč má furt takovou oblibu, seká co může, high end se mu nedaří, u low-endu si samovolně dle revizí mění specifikace (osekává napájecí kaskádu) aniž by o tom komukoliv řekl, dobré má jen některé mainstreamové produkty. Neni to ta samé Firma co byl Gigabyte od K8 až po Sandy bridge.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Já soobně vůbec nechápu oblibu jakéhokoli soudobého Gigabitu. Ty desky jsou jedním slovem špatné.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

mě stačí co od nich mám v kompu, hi-end pro danou platformu a vysloveně zprasený. kdyby mi došlo jak nahovno to je, asi bych to poslal v 14ti denní lhůtě zpět...
Ne že by to nefungovalo, ale za ty prachy čovek očekává nějakou kvalitu, že někdo při návrhu přemýšlí, že nebudou žádné problémy s RAM, bezproblémové OC (u hi-endu)... Ne, nic takového... prostě.. jako kdyby prodávali prototyp...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

je zajimavy, ze moje nejoblibenejsi vyrobci jsou prave ti dva mensi ASRock a MSI

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já to mám stejně. Nejlepší zkušenosti a nejoblíbenější už dlouhodobě jsou právě tito dva výrobci, ASRock a MSI.

Nyní už se sice nějaký ten čas přímo PC neživím, ale sobě, rodině, známým, atd jsem i tak za poslední cca dva roky pěkných pár kousků PC postavil, a byly vesměs postavené na deskách právě od ASRock a MSI. Zatím stále platí - spokojenost u uživatelů i u mne. Vše šlape a já nemusím s HW řešit žádné problémy a reklamace. Tedy alespoň to se týká zde propíraných základních desek ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já dlouhý léta používal ASUS a nic jiného. Ale s příchodem Haswellů mi nějak padla do oka MSI Z97M-G43. M2slot, decentní napájecí kaskáda chlazená celkem velkým pasivem, všechny obrazové výstupy, SPDIF, 7.1 analogové výstupy...prostě mipřijde že má všechno co v té době šlo.
Pak jsem domů na pokusy koupil nějakou nejlevnější ASROCK (tehdy asi za 1300,- s DPH) s HDMI která bez problémů taktuje Pentium G3258 a taky teda celkem překvapila (s H81 čipsetem). ITX základní desky s integrovaným CPU kupuju výhradně ASROCK,protože se prostě vždycky trefí do výbavy, kterou chci.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem MSI nedávno zkusil a hned letěla. Víte proč? Ten krám inicializoval USB až po inicializaci HW řadičů a jejich biosů, ne před jak to má bejt. Tzn jsem se nemohl dostat do konfigurace biosu raid čadiče, pokud jsem nepoužil PS2. To letělo hodně rychle.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Za mna kombinacia MSI (teraz Gaming 3)/Asus, vacsinou vhodne kombinacie vybavy, vlastnosti a ceny. Embedded som mal Asrock.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

toz tak sa pridam ajja... 2007 - Asus M2N-E, ASUS M2A-VM HDMI, 2010 - ASUS M4A89TD PRO, 2013 - ASUS M5A97 EVO, 2015 - ASUS B85 PRO GAMER. Vsetky funguju, su pouzivane denne. Dalsia bude preto zas ASUS...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Asus. Protože přes všechnu bídu, s jakou se stará o firmware a jeho updates, proti ostatním spotřebním výrobcům je král. Například desky s AMD 990FX začaly naplno - tj. včetně AMD-IOMMU - fungovat už necelý rok po uvedení bez chyb :-)

Také měl jako jediný výrobce na většině AMD desek podporu pro ECC, měl natažených všech 72 drátů k DIMM slotům, což nikdo jiný nedělal - ani nejdražší Gigabyte to neměly.

Poslední dobu padají výborné věci z AsRocku (už to není Ass Rock), hlavně ty ITX s integrovanými procesory nebo serverové boardy jsou opravdu dobré a laciné. I ty jejich servery - třeba 1U na 12x 3.5" cold storage, s Intel Avoton, ECC RAM, 12x SATA je vidět velmi často. Levnější než SuperMicro a velmi funkční.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.