Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Asustek: Za nižší prodeje netbooků může iPad

Konečně přišlo do módy to, po čem prahnu už dávno. Doteď však díky absenci konkurence bylo dost náročné nalézt vhodného adepta na určité technologické úrovni a přitom za přiměřenou cenu. Věřím, že v nadcházejícím roce si konečně vyberu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zajímavý způsob myšlení. "Nám se nedaří jak jsme si naplánovali, tak za to může Apple" :) Přitom jejich iPad je určen projiný segment zákazníků než netbooky.

Spíš by mě zajímalo, zda u Asusteku zapracují i na vlastním ekosystému k těm tabletům. Protože o HW tohle není, i když udělají 2x výkonější a vybavenější tablet než Apple. Stejně nedosáhnou stejných výsledků.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Osobně si myslím, že se tyto segmenty do značné míry překrývají. Jednoduché zařízeni na internet, poštu a filmy.

Navíc potom co do netbooku nacpali XP, tak to ztratilo smysl a stal se s toho zmrzačený notebook s mizerným výkonem.

Pokud tyto, konečně dotažené PDA, budou na ARM, MIPS a spol, tak stejný průšvih nehrozí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Naprosto souhlasím. Zrovna teď v číně pokukuju po 7" tabletu s Armem, WIFI a androidem za cca 100 dolarů. Váha do 400G, tak k čemu netbook za 7.000 kč ?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je krásná cena i váha, to se dá pak koupit děckám na cesty aby neremcali :) Já si ještě počkám jaká bude další generace iPadu. Ale to hlavně kvůli programování pro tuhle placku.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jake segmenty? Kazdy chce neco s vykonem notebooku a cenou PDA a kazdemu vyjde jinak ten kompromis ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nějak se to musí akcionářům zdůvodnit musí

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

K článku se vyjádřím takto. Dříve jsem moc netbook nechtěl, protože mi přišel drahý na to, co to umí. V této době bych se spíš díval po tabletu než po netbooku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Me se taky zdalo zbytecny predrazeny tetbooky, ale ojetej AA1 9" (to je ten co se rozdaval skoro ke kazde sekaccce, nebo kdyz se dobre zatoci) za par susnu, si fakt nemuzu stezovat. Kde kdo hani atoma za prdlajs vykon, ale co kdo chce tvorit na 9" lcd na praci to staci a hodne casto narazim na mnoooohem pomalejsi desktopy, takze AA1 je vlastne "svizny delo"

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No ono to nebylo ani o výkonu atoma, ale zabíjela to extrémě pomalá flashka (záměrně nepíšu SSD). Diskové chodili solidně.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Také si koupíte Daewoo Matyz když budete provozovat taxi službu? Tak nějak mi příjdou názory co posuzují tablety nebo mobily, dle toho zda na tom jde editovat tabulky, databáze a vůbec profesionálně pracovat.

Copak IT technologie se liší od těch ostatních? Prostě motorové pily se také prodávají pro profesionály nebo na zahradu. Přitom se v těch letácích parametrově moc neliší. A nikdo to po nich ani nechce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja to beru za hloupy alibismus ...
Schvalne se podivejte jake Eee od Asusu jsou aktualne na trhu... neni tam skoro jediny vyslovene zajimavy kus. Byly tu starsi procesory ale s grafickym jadrem PowerVR a akceleraci HD, ted tu sou novejsi s vyssim taktem ale bez moznosti akcelerece. Byly tu modely s 2GB RAM, ale ted jsou tu modely jen s 1GB RAM. Byly tu 11,6 a 12'' velke Eeecka, ted existuje dle webu asusu jen jedn Eee 12'' velke a to je jeste drahe jako normalni notebook. Jooo, nehlede na to ze reklamni tah na branu je aktualne nulovy, multitouch touchpad / touchsceen byly posledni vaznejsi inovace...od te doby sucho a na suchu se tezko lakaji zakaznici.

Nicmene, preberte si panove od Asusu, hodte vinu na uplne jine firmy, na vrub takove blbosti jako iPad.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.