Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Asustek zaplatí 15 miliónů dolarů firmě VIA za urovnání sporů o USB 3.0 patenty

V éře USB 3.1 Gen2 to může znít jako závan minulosti, nicméně tak to s patentovými spory bývá, vlečou se dlouho. Každopádně ASMedia Technology bude platit.

Spor o patenty na USB 3.0 technologie se rozhořel v roce 2012, kdy VIA Technologies podala žalobu na ASMedia Technology, dceřinku Asusteku. Šlo o spor zahrnující mimo jiné přímo zaměstnance ASMedia.

Nyní o 5 let později je spor urovnán jak doma na Tchaj-wanu, tak v USA. Asustek se zavázal vyplatit odškodné ve výši 15 miliónů dolarů a VIA na to přistoupila.

Pro ASMedia je důležité mít vše týkající se USB v pořádku, jelikož firma z významné části stojí na příjmech / ziscích z prodeje USB řadičů.

Z nedávné doby můžeme připomenout, že VIA Labs je první společností, kdo má od zastřešující organizace USB-IF certifikován USB 3.1 Gen2 hub zvládající maximální rychlost rozhraní, tedy 10 Gbit/s.

ASMedia je v závěsu, pro zbytek toho roku i pro rok 2018 očekává ASMedia další růst, který bude zčásti tvořen také spoluprací s AMD ohledně čipsetů pro platformy generace Ryzen.

Tagy: 
Zdroje: 

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Asustek zaplatí 15 miliónů dolarů firmě VIA za urovnání sporů o USB 3.0 patenty

Úterý, 1 Srpen 2017 - 22:33 | David Ježek | Máš pravdu, díky za upozornění, trochu jsem to...
Úterý, 1 Srpen 2017 - 15:24 | rbx | ''Z nedávné doby můžeme připomenout, že...

Zobrazit diskusi