Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k ATI a počítání fyziky

O X1300 se ATi nezmiňuje z toho důvodu, že ikdyž je X1300 na všechny dnešní hry svým výkonem pro fyzikální výpočty s nadhledem dostačující, tak při srovnání s PhysX kartou by samozřejmě propadla a to by už nevypadalo tak oslnivě, jako když daly X1600 a X1900 vedle PhysX.
Myslím, že zvěřejněním těchto výsledků uštědřila ATi AGEIe slušnou podpásovku. Hold to AGEIA nebude mít s nástupem jejich HW řešení fyzikálních výpočtů pro hry jednoduché.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ono to možná nebude tak žhavý. Kolize jsou právě to, co by mělo této architektuře ATi "sedět" nejvíc. V ostatních případech by náskok ATi měl být nižší. Každopádně i taková X1600 je levnější a dostupnější než PhysX a navíc leckomu po upgradu na rychlejší grafiku zbyde, může si jí nechat a má tak akceleraci fyziky zadarmo. A tohle Ageia cenově nevykompenzuje i kdyby se rozkrájela. Přesto Ageie fandím, současný PhysX určitě není vše, co dokáže předvést :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To jsem zvědavej, kolik grafických karet do jednoho PC nám budou nutit za rok :-) Aby na to byl dostatek slotů na deskách...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tower: Šest. Quad SLI na rendering a CrossFire na fyziku :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A procesor nebude mit co na praci, vklidu se podtaktuje na 500 MHz a bude mu stacit pasivni chlazeni :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Naozaj niekto premyslate nad SLI riesenim? Teda ja hry uz dlhsiu dobu nehravam, mozno si jednu zahram ak ju zozeniem, ale aj keby som si kupil ve PC tak nebudem investovat do X1600 ale uuplne si vystacim s X1300 a podobne. Radsej si kupim dva dobre PC v priebehu 6 rokov ako investovat do jedneho 150% z toho co dam za oba teraz a za 5 rokov to bude haraburda...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Niekto bude mat chvilu slusny komp a potom sracku a niekto 2 krat sracku. Osobne radsej zvolim jeden drahsi komp ako 2 krat sracku.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nie kazdy potrebuje mat super/hyper grafiku na nejake hry, ktoru musim kazdych 6 mesiacov obmienat.. na pracu s video/audio mi staci aj nejaka x1300 s pasivnym chladenim (moj pripad), co zaroven neznamena, ze zvysok pocitaca nie je high-end.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.