Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k ATI AVIVO už umí kompresi videa pomocí grafické karty

Dobrý. A co XViD?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

MildaIV: myslím, že xvid problém nebude, případně se určitě najde někdo, kdo to "naportuje" :-) -toho bych se nebál
 
 
jinak: ATi rocks! :-) To je prostě paráda...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Až na tu kvalitu AVIVO technologie, která je o řád nižší než Nvidia. Škoda, že jí nezachovali na dobré úrovni - mohla to být bomba.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Khostri: Myslíš tu "recenzi" deinterlacingu na Anandtechu? :-) Krom toho, že její autor "zapomněl" použít AVIVO driver patch, který se k prvním beta driverům pro R520 (8.173) dodával zvlášť, použil i pro Radeon X1800 pure-video dekodér od nVidie, místo Cyberlink PowerDVD, který ATi oficiálně podporuje a doporučuje. Tolik k objektivitě toho článku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Khostri: jeste jsem nevidel zeby ATI mela v necem o rad nizzsi kvalitu zobrazeni nez nVidia - spise prave naopak..
(mam nVidiu pro rejpaly)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslím že to je právě přesně ono co u graf.karet ocením víc než pouhý nabušený výkon pro gamesy. Možnost v pohodě nahrávat video a HW komprimovat. Zpětně HW dekomprese. + nějaký fičurinky na vylepšení kvality.K tomu dig.tuner, tichý, malý barberonek, dva velké disky a DVD vypalovačku včetně DVD-RAM.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No tak to je super! Sel bych do toho hned... By me taky zajimalo, jestli se lisi nejak kvalitou videa zakomprimovane pres GFX vs. CPU. Ale treba na doomu9 se tomu urcite podivaji na kloub.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak - jedna vec je rychlost, ktera je vyborna a druha vec je kvalita vysledneho videa.

IMHO 1 pruchodove HW kodovani nema kvalitou sanci na 2 pruchodove kodovani. Ale i to 1 pruchodove muze mit kvalitu dostatecnou. Uvidime.

Ze bych s koupi X800 jeste pockal a koupil az x1600? Ach jo, to je dilema.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ak nVidia nezakontruje podobne dobrou technologiou vyzera to na jasnu kupu ATI... Takato technologia bola potrebna uz davno, ked som sa na tejto stranke pytal, ci AVIVO bude podporovat aj kompresiu videa par ludi mi odpisalo, ze nie!!! JE to dobry krok od ATI a urcite im prinesie nejake tie % v predaji.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kvalita by se lisit nemela, v podstate se dela stejna procedura jinymi prostredky...
Jinak tohle je slovo do pranice, abych pokracoval v zabehnute lini upgradu ATI RAGEII 2MB - NV Riva 128 4 MB - ATI Rage 128 16MB - NV TNT2 Pro 32MB - ATI Radeon DDR(asi tyden, shorel) - NV GF2Ti 64MB - ATI R9500 64MB - NV GF6600GT 128 - ?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je fičák! Stará dobrá ATI zase jednou ukázala že umí i něco víc než se jenom s nVidií předhánět v chujovinách ala SLI a Crossfire. Konečně něco co člověk využije (teda pokud má TV tuner). Co se týče 2pass převodu, tak podle mého selského rozumu by přece neměl být problém aby to počítalo místo 1pass 2pass. To bude jenom otázka upravení ovladačů.

Jsem zvědavý jak dlouho potrvá než nVidia na tohle odpoví. Když si představím AIW Radeon X1800 s digitálním TV tunerem... Akorát mám ten pocit že s rostoucí kvalitou TV obrazu přímo úměrně klesá kvalita vysílaných pořadů, takže zachvilku myslím budeme mít HDTV, ale jaksi nebude co nahrávat. :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Už jste někdo někdy viděli video 720x576 a 1Mbit/s? To je kostičková mazanice, která nemá nic společnýho s obrazem. Rozumný bitrate je 3 Mbit/s a vejš.
Co se týká těch rychlostí, chtělo by to zmínit, jak byly ty kodeky nastavený. Rychlost se potom může dost lišit. Moc taky nerozumim tomu, jak to má fungovat. Má ATI normální HW MPEG-4 enkoder nebo jenom urychluje HW některý výpočty? Potom by musela být podpora pro HW akceleraci přímo v kodeku nebo to ATI nějak emuluje? Jsem z toho volako zmatený.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No vypada to, ze po par letech, kdy se to tady hemzilo ptakovinama ala crosfire atd, se ted od ati objevuje neco zajimaveho... No ale pockal bych na testy od nekoho nezavisleho.. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To by me zajimalo, k cemu bude tahle technologie ve spojeni s digitalnim tunerem. Ze by na opetovnou rekompresi MPEG2/MPEG4 na MPEG2/4 s jeste vetsi kompresi ? Hehe. Nahravani z analogoveho zdroje tam vubec davat nemusi, to je v dnesni dobe zbytecnost (strizny na analog se uz nedelaji 5 let). Takhle kdyby implementovali DVB-C/DVB-S/DVB-T tuner do karty - to by bylo lepsi. Pekne MPEG bez zmeny primo na hdd, zadna zbytecna rekomprese.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No občas mám pocit z příspěvků některých chujopletů, že asi žiju na jiné planetě - analogové střižny se nevyrábějí, máme tu jen digitální vysílání ... k těm analogovým střižnám - samozřejmě, že se vyrábějí, každá lepší má analogový vstup a výstup minimálne kompozit neli S-Video. A digitální vysílání - no, že s tím začla televize to česká vysílat v Praze, tak se obávám, že to neznamená, že začne zítra u nás na vidieku v ostravě a navíc všechny lepší pořady a filmy budou mít nastaven přínak zabraňující kopírování :-( Jinak by to chtělo něco konkrétního a přesnějšího, tohle byly jen marketingové cancy ...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nevím nic o tom, že by u nás byl v DVB-T příznak proti kopírování.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

2Lord Helma: Na priznak sere pes, problem je spis v tom, ze daleko kvalitnejsi zdroj bude DVD. U nas se na DVB neprechazi kvuli kvalite, ale aby byl prostor pro dalsi reklamy.

2ptc: U tebe mam cim dal vetsi pocit, ze by ses mel ji lecit, analogova strizna (kvalitni) je daleko drazsi nez digitalni, paac digitalni strizna = rozhrani + PC. A samozrejme se bezne vyrabej.

2JeCh: Pokud ten 1Mbit 720x576 je AVC, tak to nepoznas od DVD (a to ani v pripade, ze to DVD pouzijes jako zdroj).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

2J: seš můj člověk. Ale s těma reklamam bych to moc žhavě na ČT neviděl, vždyť pokud se nepletu, tak jim to utli ...
2Jirka: že tam ten příznak "ještě není" nic neznamená... :-) však oni nám číňánci vyrobí něco, co tyhle příznaky bude vesele ignorovat, viď makrovižne a Regione dva :-))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

J: co je to AVC? jestli je to aspon z pulky tak dobry jak rikas hodilobi se mi to na zalohu uz mam dost plnej HDD

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.