Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k ATI Catalyst 6.2

Ve verzi 6.1 pro Win XP x64 nesla X1900 nainstalovat, protoze driver nemel v .inf patricne info pro X1900 - bylo treba rucne nahodit drivery pro X1800. Snad to bude v 6.2 jiz opraveno...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tento měsíc je po dlouhé době uvolněna nová verze těchto ovladačů i pro systémy Win 98/ME (naposledy září 2005). Pokusím se zjistit, zda se pro Win 2000/XP nedá někde sosnout verze s Control Panelem (tedy ne s Catalyst Control Center), poslední takovou mám 5.12.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevim co mam stahnout. jsou ty ovladace v cestine? Mam X800GTO.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ronaldok - zalezi, co od toho chces. WDM jsou uplne zakladni, DD jsou dobre a CCC pokud mas dost mista na disku, pameti a .NET framework (coz se pro nektere rovna zadelani Windows nadbytecnostma).
Ceske DD a CCC myslim jsou.

6.2 se konecne korektne nainstaluje na X1900 - jak v XP tak XP x64; v XP x64 mi nadale pada CLI v CCC verzi (.NET Framework 2.0 x64 stazeny z M$ webu pres aktualizace).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ronaldok - je to trochu jinak, je třeba stáhnout v druhé tabulce [Low Speed(Dial-up)]

1.) Display Driver Only (DD) - to jsou základní ovladače, jsou v angličtině

2.) Catalyst Control Center Only (CCC) - ovládací rozhraní, není nutné, ale pokud chcete mít možnost využít vše, co karta dovoluje, neobejdete se bez něj. Tutu část je možno stáhnout v lokalizovaném provedení, je potřeba v roletovém seznamu vybrat češtinu, odkaz pro stažení pak bude ukazovat na českou verzi souboru.

3.) WDM Integrated Driver Only (WDM) - má význam pouze u karet s VIVO, tedy těch, které umožňují nejen výstup signálu, ale i jeho vstup (zachytávání), ať už s tunerem, či bez něj.

Pokud hodláte používat CCC, musíte mít nainstalováno rozhraní .NET Framework od firmy Microsoft, odkaz je v první tabulce jako první položka, ten vás odkáže na web Microsoftu, kde je možno před vlastním stažením přepnout opět na českou verzi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Read 85.70.162.234 - dnes, 10. února 2006, 16:50

Fandim ti, at tu CP verzi najdes. CCC verze je strasne nestabilni (alespon na x64 CPU).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

AxA - CP asi bez šance.

Nevím, jestli Vám to pomůže, ale narazil jsem na tvrzení, že problémy způsobuje .NET Framework 2.0, s verzí 1.1 by mělo být vše v pohodě. Nemohu ovšem ověřit, zatím jsem zůstal u verze 5.12 s Control Panelem. Ale faktem je, že u příbuzných jsem instaloval 6.1 CCC na .NET Framework 1.1 a šlape to. Jedná se však o Win XP 32 bit, 64 bit a Radeona nikdo okolo nemá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejme, ze daco take existuje, je to neoficialne, ale je:
http://www.ngohq.com/showthread.php?s=b5d1d7979b319c16ce647bffcc254657&a...
 
Darei

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a jak mam postupovat pokud mam nainst.verzi 5.11 s CP a chtel bych 6.2 DD a pak nekde psali ze pouzit AtiTrayTool misto CP?nebo uz nekdo zkousel tu 6.2 s umele naimplementovanym CP?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, mam to otestovane, originalne ovladace s implementovanym CP z driverov uvedenych v linku v mojom predchadzajucom prispevku.
Zatial sa nevyskytol ziaden problem (nesledujem vysku FPS, ale kedze drivery su povodne 6.2, tak by to na FPS vplyv mat nemalo, ale mohol som odstranit .NET framework)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Diky za ten odkaz na 6.2 s CP ! CCC je hrozne nestabilni a shazuje mi cely system :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neni zac, CP sa da implementovat aj na povodne Catalyst drivery od ATI, takze sa da vyhnut aj modifikovanym driverom (kto nechce velmi riskovat, alebo sa nezenie za kazdym FPS navyse :) )

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Catalyst Control Center zatim nechodi na .NET 2.0 korektne, takze je nutne mit nainstalovan i 1.1.

Jinak tem co se snazi usetrit misto neisstalaci/odinstalaci .NET Frameworku doporucuji odinstalovat i Javu, VBRUN, MCP. A kdyz uz budete v mazani tech nepotrebnych veci, tak zkuste i MDAC, DirectX, WMI, atd. Vzdyt to vlastne taky neni pro chod aplikaci "potreba".

At uz je konecne Vista ... prestanou konecne tyhle tupe diskuze jestli .NET ano nebo ne. Vzdyt se dnes temer vsechny aplikace delaji v .NETu. Tedy krome tech v konkurencni Jave.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No sak potom vlastne aj Windows vymazat a bude ne?
No si mi ale sikovny. To vies niekto kto nerobi/nepotrebuje mat .NET tak ho vyhodi. Usetri pamat (nie vsetci tu maju 1-2 GB RAM).
Ano samozrejme, ked pride Vista, tak budem stale na XP-ckach. Aby som kvoly Windows-u kupoval novy PC :D EE, dakujem.
 
PS: co mala Tvoja sprava spolocna s ATI Catalyst 6.2 netusim ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>Bespi: Zas bych .NET tak nevychvaloval. Jednak pro domácího uživatele je zatím často zbytečný, hry ho naštěstí nevyžadují. Navíc není zrovna ideální to, že existuje verze 1 i 2 zároveň. No a hlavně - jak je vidět na příkladu ATI, spousta vývojářů ho nezvládá. CCC od ATI je zcela zbytečné, nic oproti CP nepřináší. Jen je pomalejší a padavější.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to LAMICKA:
Najidealnejsie je, ked si do povodnych ovladacov (tam kam sa rozpakovali) skopirujes adresar CPanel a zmazes ACE. Tym dosiahnes pridanie Control Panelu do instalacie a zmazanie Catalyst Control Centra (co je zbytocne, lebo pri instalacii si vyberas ktoru komponentu chces - obe sa zvolit nedaju, myslim).
Ja som si celu instalaciu prepakoval a nechal cisto DD a CP. Testovane na Catalyst 6.2 a zatial sa nevyskytol ziaden problem s nadstavenim.
Ak bude mat dakto dake poznatky o problemoch, tak nech napise. Nemyslim, ale ze by takto modifikovany CP nesiel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Keby si dakto netrufal ;) tak tu je link:
http://members.chello.sk/darei/6-2_xp-2k_dd_cp_enu_30152.exe

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bespi: Možná tě to bude šokovat, ale někteří stále ještě vyvýjíme pod C++. Sice to naše zákázníky nenutí kupovat nové PC, ale s tím se už nějak vyrovnáme.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ten odkaz na ten CP s DD stahne soubor, ktery neni kompletni - nevi nekdo kde je vyse zmineny soubor kompletni? Dekuji

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Teraz som to otestoval a vsetko ide. Co sa stane? Nepusti sa instalacia, alebo co?
Ma to 21,6MB (Tolko to aj ma mat)
 
Takze budem rad, ked mi napises, kde bol problem (na mail).
 
Darei

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pred nekolika dny jsem si stahl a nainstaloval 6.2 DD s CP (ma 24mega) s tim, ze mam podezreni, ze neco tam nemusi byt v poradku, proto jsem si dovolil stahnout soubor z tohoto linku.
 
Ano, ma taky 21.x mega. Kdyz jsem se jej snazil rozbalit WinRARem, zahlasil chybu o neuplnosti archivu. Nezkousel jsem jej tudiz nainstalovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

diky memu pripojeni 32kb/s gprs, se mi nepovedlo ani na posesty stahnout vic nez 10% 6.2, nechapu co ati sleduje tim jakym zpusobem se daj tahat ovladace z jejich stranek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja teda nevím, ale Control panel používám z ovladačů Catalyst 5.4, jinak vždycky akorát balíček s Catalysty nechám rozbalit a potom aktualizuju ovladače a jsem spokojený.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

cau lidi potreboval bych poradit, mam grafarnu ati radon x 800gto a ted mam problem na monitoru mam tam ruzne cary vypada to na chyby grafiky, ale fakt nevim

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> macek07:
Pokud se ti podaří je printscreennout tak, že jsou pak i v obrázku, je to jasně chyba grafiky, už jsem se s tím setkal a šlo na tom základě grafiku reklamovat (chyba v obraze je způsobená vadnou pamětí grafiky).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak dik

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.