Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k ATI Catalyst 7.2

Nechapu co je na unorove pranostice nespolehliveho? O tom, co se deje s poli, kdyz unor bily neni, pranostika nic nerika (z pohledu logiky).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Teda tohle jsem vždycky potřeboval názorně ukázat, konečně to někoho napadlo. Vždycky když jsem to změnil v nějaký hře, tak jsem díky dlouhé časové promlce z důvodu restartu hry zapoměl, co by se mělo změnit. Teď bych potřeboval, aby to Nvidie udělala taky, abych si to vyzkoušel doma v reálu na své mašině...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bohuzel CCC nepouzivam, nebot mi v naproste vetsine pripadu zpusobuje nestabilitu woken... Proste se seka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> EnJoey:
Mno, je to "jen" pranostika, to ti nestačí? To i drbna Inquirer mi přijde spolehlivější ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

EnJoey> z mojeho pohledu jsou pranostiky velmi pravdivý a je na nich krásně vidět, jak předkové znali přírodu.

pradědeček byl hospodář, dědeček taky(dokud ho ti divoši z východu o vše nepřipravili) a můj otec se k hospodaření v 92. zase vrátil. mno a z vyprávění vše sedí...teď má pole odpočívat a rostliny nabírat sílu:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> WIFT
OK. Narazel jsem na to, ze ses snazil naznacit, ze nemame snih, a proto ze pranostika neplati. Z hlediska logiky to vsak neni pravda, ale je to presne naopak. Pokud v unoru nemame snih, tak je vyrok bezesporny (0 => 1 v 0 => 0), sporny je jen v pripade, ze by byl snih a v lete by nebyla uroda (~ pole sili), tj. 1 => 0. Pokud cely unor bude bez snehu, je pranostika lepsi nez ten nespolehlivejsi zdroj novinek nebo cehokoli jineho. [smajlik]

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A jeste jedno BTW aby to nebylo zas tak moc OT. Spolehat se u ATI na neco mi prave prijde mnohem hrosi napad nez se ridit pranostikami. Nepotrebuju rozehravat flame, ale ATI me dost nepresvedcila, ze dokaze byt "spolehliva", at uz se to tyka kvality HW nebo terminu uvedeni na trh.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"...za zmínku nejspíše stojí dlouholetý problém při hibernaci..."
lol..Tak to jdu vyzkouset, protoze tomu ani malo neverim..:-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak opet zklamani:( po delsi dobe jsem se zase odhodlal vyzkouset CCC, odvazil se nainstalovat .NET 2.0 a po prvnim restartu chyba:-/ po naghostovani cistych voken - chyba:-/ obvykla chyba, ktera se mi objevuje pokazdy mam tu drzost a chci vstoupit do ultrapomaleho prostredi CCC. Takze "PÁPÁ" zas na nakych par let, zlaty "Ati Tray Tools"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zrychleni spousteni CCC opravdu probehlo ! Je to znacne rychlejsi, ale za jakou cenu ?
Po instalaci probiha jakasi neurcena detekce, po ni se do pameti natahne nekolik programu a v trayi se objevi ikonka. A to je cely zazrak rychleho spousteni: proste cast porad trci v pameti a pak magicky nabiha rychle.
Pro srovnani: v mem systemu po otevreni CCC narostla zaplnena pamet z 251 MB na 346 MB, po zavreni CCC se pamet uvolnila na 322MB. Po zabiti vsech "rezidentnich" soucasti znovu CCC nejde spustit (hlasi errory a pak znova cosi detekuje).
Ati tray tools zabere 8MB pameti a udela daleko lepsi sluzbu.
Sbohem CCC.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cau, me ty nove ovladace porad hazi error... jakmile kliknu na CCC, apod tak to hodi error. a jelikoz jeste nejsem na PC tak zkusenej tak nevim co je za problem. ani nemam na plose ikonu na spousteni. u 7.1 no problem. poradi nekdo pls ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zahno: Prvne se nauc teorii prace s operacni pameti a to jak ve Win tak v Linuxu. Oni totiz vsechny inteligentni OS vyuzivaji vic fyzicke pameti nez kolik ji zrovna potrebujou a uvolnuji ji az teprve zacne dochazet.

mites: Tou dobou jeste nebyly nainstalovane ovladace jen CCC - proto ta chyba. Po dalsim restartu by to bylo OK.

Daemon666: Nejspis nemas nainstalovan MS .NET Framework 2.0 .

Ren: Hibernaci pouzivam problem jsem nevidel. Windows XP ale maji problem s hibernaci na PC s vice jak 1GB RAM. Je na to KBcko.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bespi: takze dle teorie prace s operacni pameti si inteligentli OS veme skoro 100MB pameti kvuli CCC a ja mu to mam trpet ? To ze se pak vetsina neuvolni, se da pricitat te "inteligenci", ale zustanou v pameti taky dva procesy souvisejici s CCC. Kdyz je ukoncim, uvolni se i pamet zpet na vychozi hodnotu (u me 251MB).
Co na to tvoje teorie inteligence OS ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bespi: Je to po kazdem restartu, tim to rozhodne neni to bych odhalil a nepsal sem;-)) Ten samy problem jsem mival uz se starsi verzi CCC jeste s NET 1.1. Stejne jako tu pise Daemon666, chyba take urcite nebude v tom, ze by nemel nainstalovany .NET 2.0, ty errory totiz padaji prave z jeho rozhrani. V pripade, ze vubec neni instalovan se jen objevi windowsi hlaska, ze je potreba...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bespi: Chce to davat trosku pozor:) psal, ze mi tu hodilo a hazi i v cistych woknech pokuazdy se pokusim do CCC dostat

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> mites:
Tak na tohle mám tzv. "standardní odpověď č. 112": "Hmm, ale mě to funguje" ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hmm tak to vypada ze mam stejnej problem jako Daemon666 a doufam teda ze to bude jenom tim .NET protoze jinak nevim....uvidim...abych se priznal tak Ati Tray Tools sem jeste nezkousel,mam Atinu chvili takze badam co vsechno je na ni dostupny ;) jinak taky 7.1 no problem i s CCC ale jak 7.2 tak nazdar bazar...jak rikam,doufam.Thx...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mites - mas opravdu cisty vokna? nemas nejaky firewall? Vypozoroval jsem ze NET Framework se konekti na localhost a nektere firewally to blokuji a zpusobuje to errory...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je zvláštní, kolik lidí neschopných nainstalovat ovladač hledá vinu na na straně výrobce hardwaru :-) Nejen, že ovladač jde úplně normálně nainstalovat a žádné chyby nehází, ale i první start nového CCC po spuštění systému trvá jen zlomek toho, co s původním CCC. U dalších spuštění už takový rozdíl není (tam byla reakční doba vcelku únosná i s původní verzí)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, hledejte při problémech nejdřív chybu u sebe na kompu. Měl jsem R9600XT pak R9800PRO pak RX800XTPE a teď RX1900XTX. Jenom vyměňuju karty, na starý drivery plácnu nový a hlavně udržuju systém aktualizovanej a nikdy jsem žádnej problém neměl. Bohudík !-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

I já mám problémy po instalaci CCC verze 7.2. Nikdy dříve se mi to nestalo (Za hodně let.) Považuji se za poměrně zkušenéhé uživatele a předpokládám, že chyba je v instalaci CCC. Pro pořádek musím poznamenat, že si stahuji zvlášť driver a zvlášť CCC v češtině.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zkušeného, omlouvám se!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Měl jsem nainstalován Catalyst 7.1 a před tím i starší verze. Stahuju vždy celý balík (u mě to nemá cenu dělit, už jen proto, že moje karta je VIVO a tudíž se hodí i ten WDM ovladač). Před instalací každých Catalystů vždy použiju ten odinstalátor, co odinstaluje vše naráz. Nyní jsem tam dal Catalyst 7.2 a nezpozoroval jsem žádný problém. Grafika Radeon 9600XT VIVO (AGP), .NET Framework 2.0 se záplatami KB922770 a KB917283 plus nějaké ty další ohledně MSXML, dalších záplat na Windows kýbl milion šest... prostě pohoda, null problemo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jimmy_nereg: To je zajimavej napad, vyzkousim to....nekdy po letech az zas dostanu chut na CCC:) ted mam opet ATT;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No-X: nikdo tu nemluvi o tom, ze by ovladac hazel nejake chyby...rec je pouze o Catalyst Control Centeru

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já ani původní verze neodstřeluju, mám nainstalovaný .net 1.1, SP, 2.0 a jen instaluju aktuální verzi driverů  - a taky bez sebemenšího problému...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mno ja jsem narazil na ten samy problem jak kolegove nize, podezrivam sice .NET Framework 3, ale nejak mi to nesedi. Problemy jsem mel taky s verzi 7.1

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Moje story má další pokračování. Důležité je, že mám grafiku PCI-E a to 1600 XT. Vzhledem k níže popsaným problémům jsem nejprve kompletně odinstaloval CCC i drivery grafiky a vytáhnul nového miláčka 1950 PRO ULTIMATE od Sapphiru a konečně jej strčil do komplu. Po "čisté" instalaci driverů a CCC z balíku 7.2 vše jede OK, ale ještě to musím testnout. Takže MOŽNÁ má CCC z balíku 7.2 problémy pouze s určitými typy grafik do PCI-E. (Zatím pouze pustá teorie.)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak jenom pro informaci...
Mam X1800XT a .NET 3.0, po nainstalování 7.2 mi to vyhodi hlasku, ze to nema dostatecna prava (admin mu nestaci :)) a pak pri spousteni her nebo pokusu se dostat do CCC, prave CCC spadne a nekolikrat po sobe.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kde se přepíná zobrazení z toho Basic na to normální?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.