Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k ATI připravuje Radeon X550XT

No krasnej chaos... Tady se nekdo zoufale zbavuje starejch cipu (-: Skoda ze to je stejne nepouzitelny jako X600ky )-:

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zmatek? Ja se v tom orientuji ...aspon ciselne to skoro vzdy sedi ...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Aneb dalsi zoufaly pokus zmast uzivatele. (a doprodat sracky...)
Pokud nekdo chce hrat hry, v dnesni dobe potrebuje minimalne gf6600 GT, pokud ho hry nezajimaj, staci mu vga on board, a pokud ho hry zajimaj, ale nema prachy, tak dalsi v poradi v pomeru cena/vykon je gf4ti 4200 za litr v bazaru. (popripade pokud nekdo prodava radeona 9800 za rozumnou cenu... )

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

milka: S tema on-board grafikama bych brzdil. Jedine on-board grafiky, ktere stoji za to jsou od ATI. V budoucnu mozna i od nVidie. Intelacke integrovane grafiky jsou obcas nedostatecne i pro tu "kancelarskou" praci, neboť jsou schopne vygenerovat naprosto nekoukatelny obraz a navic nemaji DVI.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To jako bude mít HW 8 pipek ? Pokud pudou nějaký odemknout a bude to stát do 2K5, tak proč ne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

X700SE už na trhu je ale není pro retail účely, pouze pro OEM. Jede na R410, má jen 4 pípy a DDR1. Jeho hlavní účel je zaplnit mezeru po ukončených X600Pro/XT které v reálu ve 3D lehce překonává. Tohle je možná jen pokus jak ho "legalizovat" pro běžné koncové uživatele. Rozhodně od neho nelze čekat zázraky. Jak tu někdo poznamenal 8-pípová 6600(GT) je optimum v poměru cena/výkon pokud někdo nechce utrácet, ale chce mít slušný výkon v současných 3D akcích a zárověň podporu moderních 3D funkcí a WMV zpracování videa. Integrované VGA jsou na tom ve 3D nic moc. Funkce sice mají, ale zase mají ořezanou propustnost a pipy. Takže v reálu si zahrajete akci v nízkém rozlišení, bez efektů a bez vyhlazování protože to VGA nezvládne. Tam je to těžký kompromis.Pro GMA900 stejně jako většina integrovaných jsou připravené na výstup přes DVI a záleží na výrobci MB jestli tu záslepku ve výbavě dodá nebo alespoň nabídne ve svém shopu. U GMA900 je DVI řešeno přes addon kartu která se vloží do PCIe sběrnice. Není součástí výbavy MB a je ji třeba koupit zvlášť. Stojí okolo 570Kč s daní.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

2 Dwarden: Člověk který to sleduje se v grafikách tak nějak orientuje, ale pro běžného uživatele to musí být hodně velký chaos.
Například: Radeon 9550 a 9600SE, který je lepší? Radeon 9600SE, 9600, 9600PRO a 9600XT - čísla stejná, rozdíl ve výkonu značný. Radeon 9500 a 9550 - jsou úplně jiné čipy a navíc v tomhle případě je sporné jestli má 9550 vyšší výkon. Je lepší 9600XT nebo 9800SE?
A to je jenom mainstream segment, jenom AGP sběrnice a jenom ATI. Připočtěme že u NVidie většinou ty písmenka na konci znamenají opak toho co u ATI a do dokonalého chaosu chybí už jen málo

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zmatek v oznaceni neni u ATI zadna novinka. Spis bych to oznacil za navrat ke korenum :-).
Vzpominate jeste na dobu rage/rage pro/rage pro fury ... To bylo peklo. Ale tehdy byly nastesti drazsi nez konkurence a vubec jim nefungovaly ovladace, takze ten zmatek byl mensi tim, ze si to nikdo nekupoval :-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.