Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k ATI R600, nVidia G80 a budoucnost

Hmm a taky by se mohlo naspat kolik ty grafiky poberou elektriky...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

wolf: když dá někdo 25 litrů za grafiku, tak je mu elektřina ukradená

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

osobne si myslim ze smer viacerych GPU v jednom fyzicom jadre je predsalen dobra cesta.. nech si beru priklad od AMD, myslim ze to sa im dobre podaril ten X2

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Koukám, Hi-end už nebude co býval. Nechci vidět co to bude za grafiky, požere to 200W, bude to velký i s chladičem přes tři sloty a bude to mít zvuk vysavače.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ještě by to chtělo nějakého chytráka co se zmíní o temelínu ve sklepě a bude to kompletní... pokaždé co se oznamuje nová karta maj všichni těchto keců plnou hubu... už byste si to mohli odpustit... nikdo vás nenutí si to kupovat... já osobně jsem odst zvědavý... ještě že existuje konkurence...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

>>>NeMeSiS : Nemyslim, ze vice GPU v jednom cipu ma nejaky smysl, vykon GPU roste celkem linearne s poctem shaderu, rendr. jednotek, atd., tedy pokud nebudu brat v uvahu omezeni danna propustnosti pameti, klidne si zkuste nastavit nejake starsi GF4 GPU treba na 80MHz a pameti na 300MHz a potom testovat vykon pri zapnutych/vypnutych pipelinach. Urcite bude rust, resp. pokles vykonu linearni. Multi GPU reseni ma vyznam jen tehdy, kdyz kazdy GPU bude mit k dispozici vlastni RAM a pametovou sbernici, popr. pokud bude propustnost celeho pametoveho subsystemu nasobne vyssi nez kolik jednotliva samostatna GPU dokazi vyuzit, coz by v pripade vice GPU na jednom cipu urcite nebylo. Proto ma smysl vice karet (GPU + vyhrazena RAM) ve SLI, ale je kravina uvazovat o "vicejadernem" GPU cipu (tj. n GPU + sdilena RAM), to uz je lepsi vyuzit "uvolnene" misto na cipu pro dalsi pipeline, popr. shadery, popr. nejakou ultrarychlou cache, atp.    

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

dan: Nemyslim si, ne kazdeho zajima spotreba z hlediska financniho.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

RaStr: Je celkove, vcetne zmetkovitosti, levnejsi a jednodussi danou technologii vyrobit 4 GPU po 500 milionech tranzistrorech a dat je k sobe na kartu, nez 1 kus po 2000 milionech tranzistorech. I presto, ze prvni reseni bude mit 70 - 80% vykonu toho druheho.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

blecha: Asi jsme si nerozumeli, presne o tom pisi, je jednodussi pridat vice cipu na jednu, popr. vice karet, nez cpat to do jednoho cipu. O otazce vyteznosti a ceny jsem uz ani nepsal, protoze uz jenom z hlediska vykonnosti je to nesmysl, s tou cenou je to ale sporne, pri dostatecne vyteznosti cipu muze byt vyhodnejsi pouzit jednu kartu, jedny pameti s jednou sbernici a jeden cip s jednim pouzdrem, nez to cele nasobit 4x nebo 2x, ale to skutecne zalezi na tom, jaka bude vyteznost a celkova ekonomika vyroby 80nm procesem, mozna se pak ukaze, ze skutecne 4x vice pipeline na cipu bude stat treba jen 20% ceny navic a pak uz je cenove vyhodnejsi pouzit cip jen jeden!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.