Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Automobilové PC postavené na Pentiu M

mno jen doufam ze pak nebude na nem propojena zabespeceni auta nebo zapinani sterace a podobne nerad bych pri jizde objevila hlaska chiba pri zapinani sterace program provedl neplatnou aplikace a bude ukoncen. a nebo hlaska program provedl neplatnou operaci a auto bude stale na parkoviste kontaktuje odtahovou sluzbu bill :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Místo autorádia to asi nepůjde, dyť ty konektory vzadu nebudou přístupné, ne? COM port a síťový konektor by ani tak nevadily (přece jen, kdo bude v autě stavět LAN? :D Možná tak v autobuse :) ) ale VGA konektor by asi docela vadil ;)
A ještě taková drobnost: Není základní deska pod proudem i při vypnutí počítače? A nemůže to v autě vadit?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To LOLIK: věř tomu, že "CHIBA pri zapinani sterace" se tam neukáže.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nedovedu si predstavit prakticnost tohoto pocinu. Leda tak parit Half Life kdyz je zacpa nebo kdyz stojite u zavor. Jeste k tomu Micro$oft prida Windows CE (Car Edition) a pri nehode to rovnou odesle zadanku do pojistovny nebo do pohrebniho ustavu :-). Hlavne jestli na tom pujde Linux. No moc prakticke to asi neni, ale kdyz uz muze byt i lednicka a mikrovlnka pripojena na Internet, tak proc ne auto. Ale brzo to bude chtit IPv6.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Koukněte na http://www.akermann.cz/dolch/next_html.html do sekce Produkty, počítač VersaPAC. Tam je podobná věc a je popsané, k čemu j to dobré.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nedá mi to, přihodím ještě odkaz na starší článek o TatraMacu, když už tu bylo toto téma zmíněno ;-)
http://www.mujmac.cz/art/hw/tatramac.html

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 wildwire: trochu fantazie by to chtělo. Například dynamická navigace, přehrávání hudby MP3 a pod.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdysi jsem taky toužil zabudovat do svého verglu PCčko. Zkušenosti mně ale naučily používat pouze hardware k tomu určené, postavené ze součástek s lepší tolerancí v teplotním rozsahu (aspoň -50 až +80). Zatímco na PC se vůbec nedalo spolehnout, že se rozběhne, tak imobilizér postavený na jednočipu a výhradně ze součástek určených pro průmysl běžel bez problému několik let i v extrémních teplotách (-22;+55).
  Já vím, ne každý si umí postavit to co chce, ale PC postavené na konvenčních komponentách opravdu nedoporučuju.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, tak jediny nelogicky je snad vystup na tu sitovku vzadu, ostatni je OK. USB vpredu je, LCD se bude pripojovat stejne nekde zkrz palubku, COM se hodi na pripojeni k ridici jednotce (aby si cas trebas mohlo PC v aute zamknout :D ). Jeste tomu chybi WiFi nebo modrozub, ale to se da dodat ve forme USB do jednoho z tech zadnich konektoru.

Jen zapomeli dodat, ze je pak treba jeste vymenit alternator za vykonejsi a ze se znatelne zvedne spotreba.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

2J: A to ako ked si kydnes do auta autoradio s vykonom 4x50W a zapojis na to prislusne repraky, tak to tiez hned menis alternator a pre istotu zastavujes na kazdej druhej benzinke!? Alebo ako si to myslel!? Ved je tam Pentium M a 2.5" disky => cele to zere do nejakych 80W...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

KArel: Co takhle místo "klikněte semhle, klikněte támhle" dát přímý odkaz? http://www.akermann.cz/dolch/template.php?id=cpu_versapac&nav=Produk...
Nicméně že by tam nějak bylo popsané k čemu je to dobré to teda není ;)

ViktorN: A není na tohle lepší PDA? To se alespoň píchne do zásuvky zapalovače, nežere tolik proudu a dá se jednoduše odnést s sebou.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.