Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Pereme se s YouTube o autorská práva, 1. část

Tak on vas nikdo nenuti mit ucet zrovna na Youtube a videa zverejnovat prave tam. V tom je totiz do znacne miry zakopan pes. Jestlize je Youtube jasny leader trhu v nahravani video ukazek, tak si proste muze delat co chce, nema konkurenci, ktera by mu slapala na paty. Naopak, pokud "nasere" dostatecne mnozstvi uzivatelu a ti prejdou na jine sluzby, razem se bude Google dvakrat rozmyslet nez si troufne nejake video na Youtube zablokovat.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Jo, já hlavně nechápu, proč DIIT (stejně jako spousta jiných webů) umisťuje videa k článkům na Youtube... Vždyť obrázky také máte na svém serveru, tak proč ne videa? Nestačí vám konektivita? U nějakého blogu to chápu, ale DIIT je docela velký server, s vlastním redakčním systémem... Neberte to jako kritiku, jen mě zajímá, v čem jsou videa tak problémová.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Youtube dávno není jen úložiště videa. Je to hlavně sociální síť - komentáře, uživatelé, odběratelé videí atd.

Je to stejné, jako proč jsou lidé i firmy na FB, místo aby psali zprávy na svůj blog...

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Nahrál jsem na YT videoklip kapely Love History - Lost: http://www.youtube.com/watch?v=cKkzcC0VkZU

Sony Music Entertainment (SME) si nárokuje autorská práva protože v 0:49 je pohled na Sony Discman !!!

Nárok jsem rozporoval, ale bohužel jsem nepobral zda mi vyhověli a nebo mám nyní "retardovaný" účet ...

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Cože, co to je za čuračinu? Proč nemůže být fotka výrobku? Co třeba recenze? Mám doma starej Disman. Když ho natočím na youtube a napíšu, že výrobce má kreténské chování, tak mě bloknou?

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Mimochodem díky za připomenutí, tuhle kapelu jsem si nejmíň 5 let nepustil a to mám někde zahrabaný originál.
Já vlastně ani nevím, jestli nemám omezený účet taky. Nějaké podobné sračky mi přišly po několika letech kvůli mnou foťákem nahrané skladbě My Dying Bride na Brutal Assaultu už v roce 2005. Nic jsem neřešil, nic dalšího ani nenahrávám. Na tom festivalu zakázané foťáky nebyly, ať si YT třeba políbí. S tou kapelou jsem se v roce 2010 i normálně bavil a jsou to v pohodě lidi, tohle všechno je jen o pijavicích kolem.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jsem rád že alespoň někdo reagoval, kor nyní kdy už je diit problém vyřešen. Ten můj bohužel není:

Shodující se obsah třetích stran. / Námitka zamítnuta, nárok byl obnoven.

Bohužel se ani nikdo neobtěžoval napsat mi vysvětlení, proč má námitka byla zamítnuta. Docela bych ocenil, kdyby mi s tím někdo pomohl.

Mimochodem MDB hráli tehdy ve Svojšicích před Necrophagist a neprofesionálně přetáhli, takže Necro nehráli snad ani půl hodiny - dost mě to naštvalo...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že i zamítnutí lze rozporovat, ale už to chce afaik ověřený účet. Aspoň jsem tam něco takového zahlíd. Bohužel zkušenost nulová (čekal jsem, že se do podobného stádia dostaneme, ale nedostali).

Jinak existují "nároky, které na účet vliv nemají", takové máme na účtu asi tři (a podle mě všechny v podstatě oprávněné). Ten jejich (jestli je to fakt jen z důvodu pohledu na discmana) mi ale skutečně oprávněný nepřijde.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj, dík za pohled. Ani nevím že je nějaký ověřený účet a jak se toho dosáhne - hádám že pro mě to asi nebude, protože já nejsem častý nahrávač a komentátor. Vlastně mám účet jen díky emailové schránce na gmail.com
Mám v plánu si sehnat přímé svolení od kapely (pokud se mi je podaří kontaktovat), nicméně nevím zda to vůbec bude někoho na youtube / google zajímat, když můj původní rozpor byl tak jednoduše bez jakéhokoliv vysvětlení zamítnut...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Tak se podívejte jak to "dopadlo": http://i.imgur.com/r2xenQy.png
2x jsem to marně rozporoval, předpokládám že ani nikdo nečetl mé proti argumenty. Je nějaká možnost jak se takovému zneužívání bránit?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

vimeo.com ?
youtube mi zablokovalo video, nelibi se jim, ze tam fotim nahe zeny ... banda bastardu, od jiste doby nesnasim amiky a jsem na ne explicitne alergicky, tedy aplikuji, amika ktreho znam, OK, ktereho neznam, povazuji za bigotniho bastarda, mimochodem amici jsou divni, jeden zjistil ze fotim a zacalo mu to vadit do takove miry, ze zacal chodit po firem a ptat se zen, zda je sexualne neobtezuji, za tuhle urazku jsem mel 100 chuti mu nakopat prdel ... nezajima me odkud prisel, v CR to znamena znasilneni a asi jeste nepoznal, co to je, kdyz jej nekdo spraska bicem ....

S youtube je to to same, zajimalo by me, proc nekdo cenzuruje soukroma videa, ktere nejsou reklama ?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Bohuzel klasickej pozustatek Puritansky moralky na ktery jsou USA postaveny. Zvlast ty zabednenejsi z nich maj dojem ze jsou moralnim a statnim vrcholem civilizace a pritom to neni pravda od roku 1849.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Tiez to vidim na VIMEO. Youtube mi nepobral zostrih z dovolenky, len preto, ze som ako podmaz pouzil par skladieb. Tak som to uploadol na Vimeo v HD kvalite (aj ked musel rozdelit na 2 kusy) a youtube si moze ist pustat balony.
Na vimeu ani nepipli, ze by bolo nieco zle.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ono to nevadi ani YT, ani Vimeu, ale majiteli tech autorskych prav - staci kdyz se nekdo ozve

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

"Již nyní si z toho bereme ponaučení: u Google si nemůžete být nikdy ničím jisti. A nejen u Google, podobné excesy se dějí i u dalších větších firem poskytujících internetové služby (zářným příkladem je Facebook)."

To neplatí jen pro internetové firmy, ale pro všechny co dosáhnou určité velikosti nebo jejich zákazníky nejsou jednotlivci, ale davy. Prostě nastaví šablony/pravidla a detaily se nezabývají.

Celý článek na mne působí stylem ublížili nám, tak to rozmázneme ať si na nás nevyskakujou. Pokud by článek plnil pouze informační funkci, vyšel by po vyřešení situace.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Proč by to měli někde tutlat? O svinstvech je potřeba informovat co nejvíce. Spousta lidí, dokud se jich to osobně nedotkne, aní neví, jak jsou v tomto zákony pokřivené.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Toto se děje poměrně dlouhou dobu a tedy to není nic nového o čem by bylo nutné rychle informovat. Je to prostý důsledek toho, že si určité skupiny vynutili právo blokovat cizí data. Viz. různé servery na sdílení odkud se Vám můžou data ztratit bez jakéhokoliv vysvětlení. Zkuste si vyhledat Megaupload.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

To, že se to děje běžně, neznamená, že to je v pořádku a že to všichni ví. Je třeba o tom mluvit, čím víc se to dostane mezi lidi, tím líp. Třeba pak začnou víc využívat služby někde jinde, kde se k nim budou chovat líp (což by bylo jedině dobře, kdyby Googlu někdo srazil hřebínek).

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Já samozřejmě souhlasím, že to není v pořádku, ale předpokládám, že to zdejší čtenáři snad znají.

Pouze mi forma článku je dost zvláštní a myslel jsem si, že dělat na Google nátlak medializovním je pod úroveň redakce. Jakou bude mít informační hodnotu pokud Youtube ustoupí a uzná chybu, když nepoznáme jestli to bylo pod nátlakem veřejnosti nebo by chybu uznal stejně? Redakce měla možnost v reálu vyzkoušet reakci Youtube na tuto situaci. Oni ji vyměnili za čtenost. Nedá se nic dělat tak to prostě chodí, ale mně by ta reakce bez medializace zajímala více.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Kéž by to DIITko četly miliony, aby to Youtube/Google zajímalo... Tohodle zkreslení se fakt bát nemusíš..

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

:-)
Jasný taky si myslím, že to nebude mít takový dopad, jaký by si redakce představovala, ale pořád je to něco jiného než když se podobná situace řeší standardně. Prostě na mně článek působí jak působí a budu se s tím muset smířit.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mě se naopak líbí, jak to udělali... Ano - pokud jsi to ještě nepochopil, tak principem webů není mlátit si hubu, ale být čten, ať už z jakéhokoliv důvodu. Tady na DIITku tedy očekávej všechno čtení spojené s IT. Youtube a chování jeho a podobných gigantů s IT souvisí, a všem nám vadí. Nebudeme o tom tedy mlčet, a nadávat jenom u piva, jako s jinými věcmi. Kéž by se nějaký web věnoval politice stejně, jako DIIT IT..

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ale pochopil. Akorát se snažím té záplavě "z jakéhokoliv důvodu" najít něco co má nějakou hodnotu(důvod proč to číst.) A pokud se hodnota ztrácí nebo se mi nelíbí forma, tak dám najevo svůj názor. To je to jediné co s tím můžu dělat:-)

Prostě na to máme každý jiný názor a redakce možná úplně jinej. Smiřme se s tím... Doba kdy existoval jediný správný názor už minula a než přijde další můžeme si každý myslet každý co chceme. Proč toho nevyužít?

Nevidím velký rozdíl mezi kecáním u piva a kecáním zde v diskuzích.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

U piva to slyší jen velmi málo lidí (4-5, byť se o tom samém izolovaně baví téměř všechny stoly ve všech hospodách).
Jinak samozřejmě, kdybychom měli všichni stejný názor, nemusíme se vůbec bavit, neměli bychom si co říct.. Ale tohle téma je podle mě na DIITku celkem oprávněně, a stačí se jen podívat do diskuse, kolik štamgastů má stejné zkušenosti..

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

s takovym zaverem si bezte dat studenou sprchu a prectete si clanek radeji znova ;)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Můžete být konkrétnější?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Bylo by zajímavé, zda by uspěla žaloba na DigitAlb. Nejsem právník, ale určitě porušili zákon a poškodili vaše podnikání. Možná by se šlo spojit i s ostatními "poškozenými".
Na americkou debilitu americký způsob řešení.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

:-) Mezinárodní soud. To, aby si DIIT vyčlenil půl roku k běhání po institucích a k tomu patřičný rozpočet :-)))

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nebo ještě lépe - albánský soud... :-D

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

To je takový neortodoxní typ. Větší taška střelného nářadí je tam častým způsobem sjednání pořádku :D

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Proc? Staci podat trestni oznameni, proc nejaky soud hnedka? At to vysetri policie a vypatra vinika ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To oznámení ale musíte podat u Albánské policie, protože ta naše nemá v Albánii pravomoci. Albánie navíc není v EU, takže se navíc nemusí řídit Evropskými směrnicemi. Prostě Albánie :-)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Přidal bych se - DigitAlb vám (diit.cz) zjevně způsobil škodu. A způsobil ji na území ČR, takže by to český soud měl uznat a dovedu si představit rozsudek "až digitalb strčí nohu na české území, bude muset nahradit škodu".
Je tu i otázka trestněprávní zodpovědnosti (trestný čin podvodu), ale to je asi nepostižitelné (český soud by to poslal k vyšetření do Albánie a tam by si s tím asi vytřeli řiť)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Koukám tobě ještě iluže o českém soudnictví nesebrali... Pokud nemá DIIT konto ne švýcarské bance, tak soud zkoušet ani nemusí..

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pred 2 rokmi mi Rapidshare zmazal všetky naše fotky s dovolenky. Vraj sme porušili autorské práva atd. A mohli sme sa sťažovať akurát tak na lampárni. Takže zostalo len nepredĺžiť prémium a účet zrušiť.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

to je taky nápad, svěřovat soukr. fotky nějaké placené službě.. :-D

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Takže se můžeme těšit, že brzo začnete dávat videa jinam - YT po vás teď pojede jako slepice po flusu.

(To máte za to pískání - díky za ranní osvěžení smíchem.)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nemuzete udelat nejakou kontra akci? Tj. najit nejake vide od DigitAlb, nejlepe neco s velkym poctem shlednuti a ty nahlasit, ze porusuji vase autorske pravo (i kdyz nic takoveho to nebude pravda)? Pokud plati presumpce viny .....

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Zjistil bych si, kde mají fyzicky umístěné servery a ty budovy bych odpálil...

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Servery ani budovy za to nemůžou. Mohou za to konkrétní lidé (potažmo firma) a ty je nutné dohnat k zodpovědnosti případně k náhradě škody

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Přidat do wiki odstavec o Copyright trolling.
http://en.wikipedia.org/wiki/Digit-Alb

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Asi se trochu zapomina, ze tahle opatreni musel google udelat proti sve vuli, pod tlakem EU, OSA, ACTA a dalsich nesmyslnych archaickych autorskych organizaci a smluv.

V dnesni pomatene dobe, kdy je poskytovatel sluzby zodpovedny za to co sdili jeho uzivatele, nedovoli velky bratr zadne globalni sluzbe existovat bez jistych "omezeni".

Pokud nekdo navrhuje hromadne prejit jinam, muzeme si byt jisti, ze to je jen otazka casu, kdy pujdou po krku i teto dalsi sluzbe. Autori obsahu by meli prestat platit temhle organizacim penize z kterych uvidi jen malou cast a zmenit zpusob distribuce. Pak zaniknou samy.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas. Redakce DIIT je také zastupována touto svoločí - tak ať si nestěžuje, chtěla to tak sama.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pokud je mi známo, nechtěla.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No moment, při vytváření účtu jsi snad musel souhlasit s nějakými pravidly stanovené provozovatelem. Zcela jistě v nich bude formulováno, že budou videa kontrolována a za jakýc podmínek budou uděleny sankce. To, že jsi nějakou podmínku porušil omylem nebo je video blokováno neoprávněně je právě stav, kdy YT tuto podmínku (a zároveň i sankci) aplikuje. V podstatěby se dalo říct, že máš účet v cele předběžného zadržení :)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Pokud nechtěla, tak určitě prokazatelně a písemně požádala příslušný autorský svaz o zrušení zastupování, které je jinak ze zákona automatické.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

A který svaz to prosím pěkně je? Že bychom jim něco takového poslali. Např. rovnou zde v diskuzi: "Trhněte si nohou, o vaše služby nemáme zájem, ať jste kdokoli". Podle mě je to dost prokazatelné a v písemné podobě. Pokud se o nás příslušný svaz skutečně stará, jistě si tuto informaci přečte, avšak nejsem si vědom, že by pro nás někdy někdo nějakou takovou službu dělal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chcel som napísať niečo podobné. Google v podstate za to nemôže. Ten si iba chráni svoj biznis. Akonáhle by ich mohli za niečo napadnúť a pripraviť o peniaze, tak konajú bez ohľadu na "zákazníka". Ten vlastne ťahá za kratší koniec vzhľadom na potvrdenie zmluvných podmienok pri používaní ich služby.
Čo tak sa zamyslieť a neinvestovať zbytočne energiu do malicherností. Stiahnite to video, dajte tam niečo iné, nahláste nápravu google, nech vám odblokujú účet. Alebo si vytvorte ďalší účet a preneste tam svoje videá. Je to problém?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Já bych řekl, že problém není ani tak u Google, který si jako velká Americká firma musí krýt záda, jinak je bude každý fiškus zkoušet podojit o miliony, ale v naprosto degenerovaném copyrightu a DMCA zákonu v USA.

Btw. možná je konečně čas na nějaký ten článek o ownCloud, protože nejlepší cloud je ten, který je váš ;-)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Vlastný cloud nie je problém. Ten mám aj ja doma na NAS. Problém je linka a peniaze. Celý zmysel hostovania videí je ten, že si nezaťažujete vlastnú linku. Prípadne svoj hosting. Pretože upload pri videách je už pri pár desiatok tisíc aktívnych návštevnikoch dosť vysoký a účty rastú závratným tempom.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No co, tak se videa nahrají na jiný - klidně virtuální - server u jiného poskytovatele. Chod redakčního systému to neohrozí a konfigurace i údržba toho videoserveru je primitivní.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tomu nerozumím. Ono to jde k uživateli po jiných linkách? Goggle to má někde v datacentru a jde to po stejných káblech tak nechápu o co jde. Ledažeby měli zdejší cz hostingy nějak exktrémně velký poplatek za připojení na páteřní sítě. No tak potom to dát na hosting/datacentrum co sedí nejblíž páteři/je podílníkem a tohle neřeší.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Cely yútúb by som zbombardoval, najvacsie mrdky ake existuju. Neviem preco pouzivate prave to, skuste nieco ine.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Youtube je v detekci autorskych del priserny. Ma zena zpiva klasickou hudbu 17-18. st. a nahravam tam nekdy videa - ale pokazde tam musim napsat ze jsem drzitelem prav a ze to opravdu neni kopie z CD.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

mě by zajímalo jestli to nějak ta společnost doložila, že na to má práva... jestli to zablokují i bez toho tak to už mi nepřijde moc normální ;-)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

To je krásná ukázka, jak je ten americký zákon zkorumpovaný nahrávacími společnostmi. Logické by bylo, aby stěžovatel prokázal svůj nárok a/nebo v případě neoprávněné stížnosti nesl následky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

otázka je jestli oprávněnost musí prokazovat nebo ne ;-)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Jako kdo? Ti co posílají požadavky? Za velké nahrávací společnosti do dělá software (který má velkou míru chybovosti) a prokazovat opravdu nic nemusí.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

no a to by podle mě měl něco dokazovat ;-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Teď je otázkou jestli Google kálí na uživatele, kteří o video přišli nebo jestli požadují od nahrávacích společností kompenzaci. Tehdá se podobně chovala DILIA vs uloz.to, ale jak to dopadlo nikdo neví

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Však nic ti nebrání dát žalobu na náhradu škody. Ale řekněme si na rovinu - ani středně velkému českému serveru diit reálně žádná škoda, která by stála za mávnutí prstem, nevznikla. Naopak více získají naštvaným článkem, který o tom mohli napsat.
A když se nad tím člověk zamyslí, tak tady na diit řvou "my jsme nepoškodili A, my jsme poškodili B a když nás plácli přes prsty, tak jsem si ex-post zjistili, že B to vlastně ani nevadí".

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tak to nesouhlas. Přeformuloval bych to na "nepoškodili jsme A, nevíme ani o tom, že bychom byli poškodili B, ale ještě jsme si to radši i ověřili".

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak to v žádném případě - práva B jednoznačně poškodili. A to jestli jim to nevadí nebo dokonce zpětně dali souhlas je naprosto mimo debatu.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Mno, jsem si jist dvěma věcmi:
1. nemáš pravdu
2. nemá smysl ti to vysvětlovat.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Bod 1 je možný pokud by to volně šířili pod nějakou licencí (možná i v jiných případech) a vysvětlení toho faktu by zabralo půl věty. K bodu dva jen tolik, že pokud by vysvětlení existovalo a stálo na právních argumentech, tak bych to vzhledem ke svému vzdělání skoro určitě pochopil. Jak vás ale znám, tak to nehrozilo ani omylem a skončilo by to na tom jak by svět měl podle vás fungovat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, asi máte pravdu. Nezávidím vám váš svět, kde je pro vás každý i ten nejblbější zákon svatý, prostě proto, že to je zákon.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Také se mi stalo a dost mne to onehdá vytočilo. Natočil jsem vystoupení manželky a ještě jedné slečny, kde hrály tradiční japonskou lidovou píseň "Sakura Sakura". Na Youtube jsem to umístil jako "nezveřejněné video", i tak v zápětí přišlo varování, že jakási (nepamatuji už si přesně název, řekněme) "International copyright licencing organization" či co, si vyhrazuje práva k této skladbě. Tak jsem si ještě ověřil, že ona píseň je stará nějméně 400 let, takže volná a protože jsem vystopení natáčel legálně a výhradně, neměl jsem nejmenších pochyb o tom, že copyright je můj :-). Já se jal blokádu rozporovat, samozřejmě od milého tónu to přešlo k vážné formě "napište plné jméno a tím ztvrzujete bla bla bla...".

Na webu jsem mezi tím našel (Google ochotně vyčuchal), že se jedná o jakéhosi copyright trolla, co projíždí videa na webu a pokud třeba někdo nahraje video "Ohňostroj Praha 2012", druhému, co se o podobný název pokusí, oznámí, že je správcem copyrightu toho prvního a že za poplatek dostanu možnost si koupit licenci (a ten první si prý trochu vydělá, ha ha).

Protože TyTrubka hovořila česky, drze jsem podání napsal také česky, ať se Google snaží, no ni? Že je to celé šejdířina mě utvrdilo hned jak jsem rozklad odklikl. Do sekundy přišla omluva, že se jedná o omyl a video bylo odblokováno. Čili nějaký robot zastrašuje uživatele skrze systém Youtube a při pokusu o rozporování automaticky podání ruší.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Např. na games.cz si tímhle měli kvůli jejich podcastům taky spousty problémů (snad jim zrušili i nějaký ten účet). Nakonec to museli vyřešit vlastím video přehrávačem.
YT nějaká videa s malým počtem přehrání vůbec neřeší.

Good luck!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nahrál jsem na YT svojeho 3 měsíčního syna, jak ho koupeme ve vaničce .. pro babičky a jiné příbuzenstvo, co to má k nám daleko. Myslel jsem, že mi za chvíli na dveře zaklepe FBI nebo PČR, kvůli dětské pornografii. Ale stalo se něco znepokojivějšího. Při koupání jsme měli puštěné písničky ze včelích medvídků a YT je rozpoznalo a začlo prudit, že byl použitý chráněný obsah na který nemám práva. Takže za nahotu jsem nedostal nic, za Aťku Janouškovou; vynadáno.

Už nechci dál žít na této planetě ....

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Jinak SME ktera tam taktez vesele blokuje je SONY ... vyzyvam k bojkotu jejich vyrobku !
a to jak HW, tak muziky/filmu ....

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Vysvětlení bude možná takové, že ta stanice použila nějaká ta dema jako jingly (neoprávněně), a nyní někdo úplně jiný z té stanice tropí povyk.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Také bych to tak nějak viděl.

Je vidět, že současný náhled na copyrightové zákony, celkem kašle na ochranu autorů (tedy těch co něco skutečně tvoří), zato dost pomáhá správcům práv a různým omezovatelům práva na pořízení a zveřejnění záznamu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Dotaz, existuje nějaký free videoserver? (jako je pro web Apache)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Zalezi co presme si predstavujes pod pojmem videoserver a co od nej ocekavas. Zkus se podivat treba na XBMC.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jednoduše řečeno jde o náhradu youtube=bundl s přehrávačem který se umístí do webovky.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel YouTube je jediná rozumná volba. Kdybyste video vystavili jinde (třeba svépomocí u sebe), bylo by to jednání "protiprávní" úplně stejně. YT je akorát díkybohu/bohužel víc na očích.

Navíc jiné řešení nefunguje tak dobře. YT běhá na desktopech, iVěcech, Androidech, Symbianech atd. Jiné řešení by redakci akorát přineslo e-maily "mě to nejde na telefonu tom a tom".

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To redakce: to co nazýváte kopírovacím právem se česky jmenuje "výkon autorského práva".
Autorského práva se autor nemůže zbavit. Nelze ho prodat, předat ani se ho vzdát. Ale můžete někoho pověřit výkonem vašich autorských práv. To je to co laická veřejnost chápe jako "prodej práv".

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Stala se mi s YouTube taková sranda, tvořím svou "hudbu" v FL Studiu a jeden vzorek jsem dal společně s videem mnou natočeným z mého okolí na YT. Ozvali se, že jde o shodující se obsah třetích stran, či co a začali to šetřit. Prý jsem kopíroval nějaký 20 roků starý odpad, který jsem neznal. Od té doby mi to tam visí a nic se neděje :D.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

odkaz

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

propagovat své zboží pískáním na píšťalku nasměrovanou do krtince

to me rozsekalo

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.