Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Avatar nejstahovanějším Blu-ray titulem

Avatara jsem neviděl, ale tak nějak mám na něj averzi ještě dřív, než se vůbec v kinech objevil. Takže pánové mohou být zcela klidní, já si jej nestáhnu (ale ani nekoupím).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mám na to stejný názor :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je opravdu hodnotný názor...něco jsem neviděl, ale vím, že se mi to nebude líbit. Něco jsem neochutnal, ale vím, že mi to nebude chutnat. Ještě že jsou mezi námi i lidi s opačným přístupem, jinak bych asi ještě stále lezli po stromech. Tím nehajím Avatara. Pouze nechápu názory typu "USA jsou špatné, protože...eee...to říká plno lidí". P.S. Přesně lidi tohoto typu jsou důvodem, proč jsem absolutně proti referendům. 80-90 % lidí, co by hlasovalo, by vůbec nevědělo, o co jde...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Na druhou stranu, proř zkoušet něco, co mě absolutně neláká??? Přiznám se, že jsem nikdy neviděl ani jeden díl např. Ordinace v růžové zahradě a přesto jsem přesvědčen, že je to naprostá sra... ehm, ne zcela zajívamý projekt. ;-) A u Avatara v originále na BR si ale zase zcela jistě zachrochtám blahem. Každému co jeho jest. Pokud ho to nezajímá, tak je zcela správné, že na to do kina nepůjde, že si to nekoupí, a jsem i přesvědčen, že nemá důvod to stahovat. Což chápu. Když má averzi, tak jí má. Možnost si vybrat je krásná.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Problém s nevědomostí a na ní nabalenými negativními postoji mi přijde složitější. Spousta lidí je třeba a priori proti něčemu, protože považuje za bezpečnější zachovat status quo, než se pouštět do něčeho, čemu nerozumí a může to přinést nechtěné následky. A že od toho jsou tady odborníci, kteří věci rozumí, a jako jediní by tedy měli mít právo hlasovat? Potíž je, že často mají dost tunelový vidění a neberou na vědomí hodnoty, který neodborná veřejnost nebo její část považuje za podstatný. Technokracie je imho společenství ochuzující koncept.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

tak tak. Jeden pocahontas mi stačí

http://i43.tinypic.com/6h3khk.jpg

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas. Pro mě je Režisér Cameron proslulý jen tím, že natáčí nejdražší filmy v historii.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Asi to bude tým, že kvalita niečo stojí. Nemám teraz na mysli Avatara, ale také snímky ako Terminator 1+2, Aliens, The Abyss.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Avatar jsem nejdříve viděl stažený. A pak jsem byl na 3D verzi v kině i s celou rodinou. Ale pokud bych ho před tím neviděl (nebo viděl jen v kině), na 3D bych nešel

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

nápodobně .. a z druhé strany - ti kdo to nejdřív vidí takto si nakonec celé překvapení filmu "zkazí" sledováním nekvalitního ripu - ovšem to je jejich věc :). A podobně jsem to udělal i u HP 6 - a na něm jsem byl dokonce 2x (jednou anglicky na 2D a pak na češtině v IMAXu, kde byl začátek ve 3D)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dalo se očekávat že to bude nejstahovanější film :-) Asi si ho taky budu muset stáhnout abych zjistil čím jsou ti ušatí šmoulové tak výjmeční.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

...od 30.4. v Tesco za 299 s dph DVD zatím zřejmě ta 1DVD verze bez bonusů...to jde, ale asi takto...je krásně počítačově vymazlený...příběh mě, ale zase tolik nechytil, abych si ho dával do sbírky koupených placek, každý prostě není 100% stejně naladěný...apropo BR se dá dobře konvertovat do dvd a hlavně je tam DTS eng stopa, kdežto na DVD "jen" 5.1AC3 jak eng tak cz.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Schválně jsem se podíval na dvdrip verzi filmu protože mi ten hype nedal a moc jsem ze sledování toho snímku neměl, zato s dobrým HD zdrojem na kvalitním domácím kině nebo v IMAXu apod. ten příběh doslova prožijete a je to pak mimořádný zážitek.

Až Avatar poběží v TV s dabingem tak to původní určení filmu pro maximální zážitek na špičkové aparatuře s maximálně kvalitním zdrojem úplně zabije. :(

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dabing zabije většinu filmů.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mě jde spíš o celkou kvalitu zážitku který na plno prožijete jen ve špiškovém(domácím BR/HD)kině, při sledování dvdripu na CRT TV apod. je to pak opravdu jen pobíhání modrých můžíků a původní myšlenka filmu která je o totální iluzi jiného světa a maximálně věrného prožitku je fuč.

Co se týče dabingu, pokud je na něj někdy zvyklý tak ať. Pokud máte ale možnost porovnat tak intonace i celková stavba a dokonce původní význam vět jsou v pořádku jedině u originálu.

Příklad totálně zpackané intonace: Dark Knight - Joker v orig. nahání děs, v dabingu působí trapně až směšně.
Význam vět třeba u Armagedonu je u dabingu pro mě z nepochopitelného důvodu pozměněn až vypuštěn a dalo by se pokračovat.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Dabing obecně (a tím nemyslím jen český, ale jakékoliv, prostě předabování z původního znění) nestojí za nic a považuju jej za zprznění díla. Velmi rád to přirovnávám k hudbě - když si koupíte např. CD od Madonny, tak to taky není přezpívané do češtiny...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Dabing zprznění díla. Pokud ale je film v původním znění, tak bohužel je člověk většinu času buď u dolního okraje obrazovky, aby přečetl titulky nebo musí skákat očima nahoru a dolů.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jinak k té totální iluzi - Avatar je perfektní podívaná, o tom není sporu (teď myslím technické zpracování a pomíjím zcela plytký příběh a děj), ale některé efekty jsou překvapivě slabé, hlavně pohyb postav, který je často dost "prkenný" - například když Jake vyběhne na začátku z nemocnice, ale příkladů je samozřejmě víc.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ehm není ten "prkenný" odchdod ze špitálu záměrný?
Děj sice v tomto podání není žádná vyložená pecka, ale plitký? Vždyť je to Tanec s vlky v bledě modrém :)

To spíš mi vadí poněkud neoriginální hudba Jamese Hornera. Pokud člověk neviděl před tím/ po tom nic jiného OK. Ale pokud si pamatujete/shlédnete Titanik nebo Nepřítel před branami... tak při každém "průšvihu" v Avataru hledáte snajpra.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano Horner je Horner... A to si ještě pusť ost na Čistou duši... :-) Každej hudebník má svůj rukopis a ve stejný tématech je si podobný, ale Horner je místy stejný. Nechápu nominaci na oskara. V porovnání se Zimmerem a jeho originálním Sherlockem Holmesem...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mě to výrazněji ťuklo až když jsem po Avatarovi znova viděl právě Nepřítele před branami. To "danger" téma (nebo spíš pěti-tón bo jak to správně "odborně" nazvat) je prostě stejný.

Oba jsou ve svém oboru špičky i když Zimmer: Gladiator vs Piráti z Karibiku :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, gladiátorský motiv je v hodně tématicky podobných filmech taky snadno slyšitelný, ale není to úplně stejný... :-) Ale ten soundtrack je prostě jinej na piráty a jinej na gladiátora. Ale ono Zimmer dělal hudbu na piráty dvojku a trojku. Jedničku dělal jeho kolega nebo zaměstnanec Klaus Badelt, Hans je jenom producentem, takže je jasný, že ten motiv je z jeho hlavy a Badelt to jen rozpracoval. Když si ale poslechneš dvojku a trojku soundtrack, je to úplně jiná hudba (samo, když vynecháš ten "pirátskej" motiv. Ale Horner fakt působí tak že jeho soundtrack se skládá z pěti částí - 4 části jsou předchozí díla a pátá je nová. Samostatně jsou ty soundtracky fakt docela dobrý, ale poslouchat jich pár po sobě, to už trkne snad každýho. A přitom to jsou jiný filmy.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jj,souhlas. První část tématu je téměř shodná, pak ale pokračuje jeden "nahoru" a druhý "dolu" :-)
Co se týče produkce, tak to není úplně pravda. Na hlavních motivech spolu přímo spolupracovali. Na ostatních zase, kvůli časovému "presu",pracovalo hned několik dalších skladatelů.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak až takhle přesně jsem to nestudoval. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne, to nemyslím, myslím jak už běží venku, je to hodně nepřirozené.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zajimave, jak se vzdy najdou odbornici na chovani a korektni pohyby trimetrovych humanoidu z jine planety ;o)).
Jinak ta "prkennost" zpocatku je samozrejme zamer - vzijte se do cloveka, ktery se uci nejen ovladat cizi, mnohem vetsi telo, ale i neco co dlouho pouzivat nemohl - nohy :o).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Otázka do diskusie:
Vlastním originál combobox s Bluray a DVD, ale keďže som ho kúpil v Anglicku, neobsahujú placky český ani slovenský dabing. Môj kamarát to chcel vidieť s dabingom, tak som si stiahol Bluray rip s českou jazykovou stopou. Stávam sa týmto pádom pirát a okrádam zábavný priemysel, alebo je to v poriadku, keďže podľa práva môžem vlastniť jednu záložnú kópiu, i keď síce iba rip a s inou jazykovou mutáciou?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jsi pirát. Dle filozofie filmových studií by sis měl koupit další placku s novým dabingem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

... a kamarád by si to měl koupit taky!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

pirát nejsi - dle našich zákonů můžeš pro sebe filmy legálně stahovat - nesmíš je dál poskytovat
tedy Martine Bartoni klíííd ;o)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jenže on to nestahuje pro sebe, ale pro kamaráda...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na tohle se dá nahlížet ze dvou pohledů. Ten první je, že i dabing je autorské dílo, takže v tomto případě sis licenci na českou jazykovou stopu nekoupil.
Ten druhý je, že stahování není nelegální. O okrádání zábavního průmyslu pak nemůže být řeč ani v případě, že by stahování nelegální bylo (neboť jak známo kopírování není krádež). Nanejvýš by se dalo hovořit o ušlém zisku v případě, že bys prodával rozmnoženiny tohoto díla (příjem z prodeje mínus náklady = ušlý zisk, který by jinak šel autorizovanému prodejci, kdyby udělal totéž).

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pirat podle koho? Podle zabavniho prumyslu nepochybne jsi, nebot mas nastroj (pocitac). Kdybys nebyl pirat, tak nepises do diskuse na CDR, ale sedis pred certifikovanym Bluray prehravacem a cpes si do hlavy certifikovane myslenky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jen podotknu, že AVC a DTS-HD stopa na BD je stejná (na bit :)) od Ameriky po Asii. Disky se liší jen regionálními zvuk./tit. stopami a možná nějaké bonusy, které ale zrovna v tomhle případě můžou být hodně poučné - Cameron je absolutní maniak a co se týče použité techniky i použitých technik, jedná se o absolutní špičku v několika oborech...

Jinak já si Avatara koupím, ale ve 3D a taky počkám na DC - chci vidět, jak se to dělá vocasama :-D
To samé platí o Pánu prstenů - chtěl bych je mít doma v 1080p kvalitě ovšem v rozšířené verzi - opravdu nechápu počínání NLC když vydají jen theatrical...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Proto jsem si stáhnul celej Blu-ray 48GB po odstranění "přebytečných" zvukových stop to má 36GB.

PS: Director Cut je prý jen o 6 minut delší

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No vidíš. A co asi za těch 6min ty dva v pralese všechno stihli ;-) Celej nedočkavej - kdy to maj vydat?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nevim jestli se to týká i 2D Director Cut, ale 3D DC má vyjít někdy koncem roku u příležitosti znovuuvedení Avatara do kin.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kaltxi
Jsem na tom stejne. Kdyz jeste vyjde rozsirena a 3D verze, pockam si a finalni. Zatim .. koukam na predcasne udelane zalohy ;)
Eywa ngahu

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Moje slova. Take si pockam na nejake lepsi vydani s (co nejvice) bonusy. Protoze jak bylo receno po technicke strance je to spicka a me moc zajima jak a proc nektere veci resili.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ale autorske poplatky za HDD, vypalovacku, prazdne DVD ti nikdo nevrati na to narok nemas :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz pouztite film kamaradovi, tak se dopoustite jeste horsiho prohresku, nez stahovani (ktere je u nas za jisttych podminek legalni) - dopoustite se tzv. verene produkce a to jsou uplne jine castky!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

juj juj.... pozor tady bych byl moooc opatrny
autorsky zakon nastudovany nemam, ale troufam si tvrdit pustit si film doma s kamaradem verejna produkce rozhodne neni

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pokud si ho nebudou pustet nekde na ulici, tak urcite o verejnou produkci nepujde. Predpokladam, ze si to budou poustet u nej ci u sebe doma a nedojde ani na vstupne, takze pujde o naprosto normalni "domaci" produkci. Kdyz si to pousti jakakoliv skupina kamaradu v soukromi uzavrenych prostor, tak rozhodne nejde o verejnou produkci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pořídit licenci na českou jazykovou stopu?? Tak ten se povedl... :-)))) To spíš by k tomu měli připlácet. Český dabing mi absolutně zkazil zážitek v kině. 3D verze v originále u nás prostě nebyla. Takže už se těším, až se mi ten blu-ray stáhne. Ono už z traileru je jasný, že to v originále je trochu o něčem jiným. Chápu dabing, že to někdo chce, ale proč v multikině to neběží v jeden čas dabovaný a v jinej čas v originále? Na Alenku v říši divů jsem raději nešel, protože jsem slyšel ukázku dabingu v rádiu a stačilo mi to. Ale s chutí jsem šel na Souboj titánů. Což sice nebyl žádnej hit, ale alespoň v kvalitě. Nemluvím o tom, že za své prachy v kině před filmem koukám na reklamy a volební spoty ČSSD. To je jiná kapitola, stejně jako když před filmem ze zakoupeného DVD musím koukat na to, že pirátství je hřích. Když bude blu-ray za 200-300 kč, a po vložení bez reklam koukám na film (viz. Pán prstenů Extended), tak nemám co řešit, nepotřebuju stahovat...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Žiši šmarjá, jít do kina na Souboj titánů? Ehm, děkuju pěkně. Ještě teď bych bušil do pokladny a chtěl vrátit vstupný. :-) Zaručeně nejhorší rádoby-pecka-film poslední doby aspirující na cenu Uwe Bolla

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, byl to první 3D film, kterej dávali v originále. Tak jsem byl zvědavej. :-) Zase tak hrozný to nebylo, vizuálně fajn. Blahem jsem nechrochtal, uraženej jsem nebyl. Naštěstí mě jen tak něco nezhnusí, takže v pohodě.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nj, proti gustu :-) Ale tohle bylo snad horší než Transformers 2 a ty jsem ani nedokoukal. Jedinné plus je občas vizuální stránka a to jenom ve 2D (Kraken,Meduza opravdu neseděj). 3D tomuhle filmu "přišili" až dodatečně. A dle recenzí jediný 3D efekt byl, když občas šoupli jednu "placku" před druhou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle jsem nečetl, ale mohu potvrdit, že 3D bylo takový napůl, podle mého názoru... Jako když v nějaký přehrávači v PC zapnu 3D u filmu 2D, prostě uměle vytvořený 3D. S Transformers 2 nemám problém, ale první byli lepší.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

zasluzi si to, je to vynikajuci film.. odporucam verziu co ma 16 017 725 424 b, neviem presne od koho to je rip, ale je to fullHD DTS en, AC3 cz/sk aj s titulkami ako sa patri en/cz/sk - Na'Vi preklad, nie hardcoded

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nepleteš si CDR server s warezblogem?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

copak? on uz "velky obsah" zakazal v CR legalne stahovat A/V a zrusili vypalne? ne? tak co je warezoveho na prechozim prispevku?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zdravíčko, ve Velké Británii začali tenhle film prodávat v tomle týdnu v supermarketech Asda a tesco. Cena placky DVD 8 liber, Blu-ray 15 liber. :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Proč asi nejstahovanější, zřejmě i pro to, že distribuce přes nosiče patří tak do minulého století.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Do minuleho tisicileti :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.